کد خبر: ۲۳۲۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۱

ایران می‌تواند در سید دوم جام جهانی قرار بگیرد؟

تیم ملی ایران فقط با یک معجزه می‌تواند در قرعه‌کشی جام جهانی در سید دوم قرار بگیرد.
ایران می‌تواند در سید دوم جام جهانی قرار بگیرد؟

مسابقات انتخابی جام جهانی در قاره‌های مختلف دنبال می‌شود و تاکنون ۱۲ تیم مجوز حضور در این رقابت‌ها را کسب کرده‌اند و به اضافه قطر (میزبان)، ۱۹ تیم دیگر هم تا ۱۰ فروردین حضور خود را قطعی خواهند کرد.

ایران می‌تواند در سید دوم جام جهانی قرار بگیرد؟
تیم ملی فوتبال ایران هم با هدایت دراگان اسکوچیچ گام مهمی برای صعود به این مسابقات برداشته و با کسب ۱۶ امتیاز از ۶ بازی، صدرنشین گروه A انتخابی جام جهانی در قاره آسیاست.

یوز‌های ایران در صورتی که در هفته هفتم بازی‌ها (۷ بهمن) بتوانند عراق را در تهران شکست دهند، صعود زودهنگامی به جام جهانی قطر خواهند داشت و می‌توانند در ۱۰ ماه آینده برای حضور در این رویداد آماده شوند.

قرعه کشی جام جهانی، دوازدهم فروردین ۱۴۰۱ در قطر برگزار می‌شود و تیم‌ها قرعه خود را در این رقابت‌ها می‌شناسند. مبنای قرعه‌کشی همانند ادوار گذشته آخرین رنکینگ فیفا قبل از قرعه‌کشی و تقسیم‌بندی تیم‌ها به چهار گروه هشت تیمی است که به اصطلاح با عنوان "سیدبندی" از آن یاد می‌شود.

از زمان ۳۶ تیمی شدن جام جهانی، تیم ملی ایران چهار بار در این رقابت‌ها حاضر شده که سه بار در سید چهارم و یک بار در سال ۲۰۱۸ در سید سوم قرار گرفته است.

هر چه تیم‌ها از نظر سید بندی در گروه‌های بالاتری قرار بگیرند، احتمال رویارویی با تیم‌های قدرتمند جهان کمتر می‌شود. به همین دلیل وقتی تیم ملی در سال ۲۰۱۸ در سید سوم قرار گرفت، امیدواری‌ها برای قرار گرفتن در یک گروه آسان افزایش یافت، اما در عمل، تیم‌ملی با بدترین قرعه ممکن یعنی با اسپانیا، پرتغال و مراکش هم‌گروه شد.

* شانس ایران برای قرار گرفتن در سید دوم جام جهانی ۲۰۲۲

در این دوره از رقابت‌های جام جهانی هم تیم ملی به احتمال زیاد در سید سوم قرار می‌گیرد و یک احتمال ضعیف هم می‌توان برای قرار گرفتن در سید دوم یا چهارم در نظر گرفت.

شاگردان اسکوچیچ در حال حاضر در رتبه ۲۱ جهان قرار دارند و طبیعتا با در نظر گرفتن صعود نکردن برخی از تیم‌ها مانند ولز یا اروگوئه می‌توانند در روز قرعه‌کشی در سید سوم قرار بگیرند.

در حال حاضر ۱۲ تیم به جام جهانی صعود کردند که از این تعداد، ۱۱ تیم بالاتر از ایران هستند و با در نظر گرفتن قطر، فقط دو تیم دیگر برای پر شدن سهمیه سید دوم باقی مانده و سایر تیم‌ها راهی سید سوم و چهارم می‌شوند.

تیم‌های حاضر در جام جهانی تا این لحظه بر اساس رتبه فیفا و قرار گرفتن در سید‌های اول تا چهارم (اعداد بر اساس رنکینگ فیفا):

قطر (میزبان)، ۱- بلژیک، ۲- برزیل، ۳-فرانسه، ۴- انگلیس، ۵- آرژانتین، ۷- اسپانیا، ۹- دانمارک، ۱۰- هلند، ۱۱- آلمان، ۱۳- سوئیس، ۱۵- کرواسی، ۲۳- صربستان.

تیم‌هایی که هنوز به جام جهانی صعود نکرده‌اند و شانس صعود دارند (اعداد براساس رتبه در رنکینگ فیفا):

۶- ایتالیا، ۸- پرتغال، ۱۲- آمریکا، ۱۴- مکزیک، ۱۶- کلمبیا،۱۷- اروگوئه، ۱۸- سوئد، ۱۹- ولز، ۲۰ – سنگال.

احتمال حضور در سید اول: کاملا غیر ممکن است چرا که تیم‌های بالاتر از ایران این سید را تشکیل داده‌اند.

احتمال حضور در سید دوم: تیم ملی ایران فقط در شرایطی که از بین ایتالیا، پرتغال، آمریکا، مکزیک، کلمبیا، اروگوئه، سوئد، ولز و سنگال، فقط یک تیم به جام جهانی صعود کند، می‌تواند در سید دوم قرار بگیرد که اتفاق بعیدی است.

احتمال حضور در سید سوم: می‌توان قرار گرفتن تیم ملی در سید سوم را متصور شد چرا که از بین تیم‌های اروپایی فقط سه تیم دیگر به جام جهانی صعود می‌کنند که برخی پایین‌تر از ایران هستند و تیم‌هایی مانند اروگوئه در مسیر صعود به مشکل خورده‌اند.

احتمال حضور در سید چهارم: درصورتی که تیم ملی تا ۱۲ فروردین در رنکینگ سقوطی داشته باشد، در سید چهارم قرار می‌گیرد و احتمال رویارویی با تیم‌های قدرتمند افزایش خواهد یافت.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس! قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس!
محمد قربانی. بازیکنی که پس از حضور در جام جهانی، حالا در مسیر جدایی از الوحده است و برخلاف اخبار اعلام شده، تلاش باشگاه پرسپولیس نه تنها برای جذب او ادامه دارد بلکه به نتایج مثبتی هم رسیده و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، او به زودی به پرسپولیس ملحق خواهد شد
ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید! ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید!
تیمی که قرار است در جام جهانی حاضر باشد، اما اجازه زندگی عادی در کشور میزبان را ندارد - گزارش یک وبسایت مکزیکی در مورد تیم ملی ایران.
ضد حال فیفا به تیم منصوریان ضد حال فیفا به تیم منصوریان
فیفا تیم الطلبه عراق را از فعالیت در سه پنجره نقل و انتقالاتی محروم کرد.