کد خبر: ۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک:

فتنه احتمالی 94 «حاشیه به مرکز» است/وقتی بی‌بی‌سی دعوت به مشارکت می‌کند باید هوشیار بود

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، صالح اسکندری رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آینده‌پژوهی ژرفا و دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک شب گذشته در جمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق (ع) که با حضور چهره‌هایی چون حجت‌الاسلام‌والمسلمین ادیب یزدی، سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزیر علوم در دولت دهم، ابراهیم انصاریان، جلال درخشه  و جمع دیگری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند ائتلاف اصولگرایان گفت: یکی از نگرانی‌های جریان اصولگرا بعد از رحلت آیت‌الله مهدوی کنی فقدان مرجعیت سیاسی بود که با تشکیل سازوکار حقوقی و پیشرفته شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان این نگرانی در اولین انتخابات بعد از رحلت ایشان جبران شد.

وی با اشاره به لوازم تعیین فهرستی که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم باشد، افزود: در تعیین فهرست نهایی برآیند شاخص‌های صلاحیتی، مقبولیتی و یک سری الزامات راهبردی در کمیته تعیین صلاحیت شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتایج به دست آمده در این کمیته در صحن شورای مرکزی ائتلاف به رای گذاشته شد و مراحل نهایی خود را سپری می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه در خصوص معرفی اشخاص صالح در فهرست نهایی اصولگرایان علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی که در قانون اساسی احصاء شده است، انقلابی گری، شجاعت، ساده زیستی، پاک دستی، رشته تحصیلی، میزان تحصیلات نامزدها و اینکه مجلس آینده به چند متخصص علوم سیاسی، به چه تعداد حقوق دان، چه تعداد کارشناس امنیتی و دفاعی و چند پزشک و ... احتیاج دارد، توجه شده است.

اسکندری در خصوص شاخص‌های مقبولیتی نیز افزود: بدیهی است اصلحی باید به مردم معرفی شود که رای‌آور و مقبول باشد و بتواند در رقابت با نامزد حریف آراء بیشتری را به خود اختصاص دهد. از این رو در چند مرحله از تشکل های سیاسی و 188 نامزد اصولگرا در خصوص فهرست نهایی اصولگرایان رای تمایل گرفته شد و همچنین یک سری نظرسنجی در این خصوص انجام شد و همپوشانی رای تمایل‌ها و نظرسنجی‌ها نتایج قابل‌اعتنایی را در کمیته تعیین صلاحیت‌ها رقم زد.

وی تصریح کرد: علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی و مقبولیتی یک سری الزامات راهبردی نظیر اینکه چه تعداد روحانی در فهرست باشد و یا اینکه چه تعدادی از زنان و جوانان در تنظیم لیست نهایی استفاده شود نیز مورد توجه قرار گرفت.

اسکندری برآیند این شاخص‌ها و الزامات راهبردی در گردونه تعامل گروه ها و احزاب سیاسی را زمینه‌ساز فهرستی خواند که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم است که انشاالله به‌زودی توسط سخنگوی ائتلاف اعلام خواهد شد.

وی خروج از ائتلاف در این مرحله و اظهارات تفرقه‌انگیز که منجر به شکاف در بین اصولگرایان شود را دارای هزینه‌های سنگینی خواند و افزود: اگر خدایی ناکرده فتنه‌ای در انتخابات 94 رخ دهد به‌مراتب پیچیده‌تر و متفاوت‌تر از فتنه 88 است.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و آینده‌پژوهی ژرفا گفت: بر خلاف سال 88 که فتنه از مرکز به پیرامون بود در این انتخابات با توجه به برآوردهایی که صورت گرفته دشمنان انقلاب به دنبال آن هستند تا جریان انتقال آشوب را از حاشیه به مرکز هدایت کنند.

به گفته وی در انتخابات 7 اسفند در بعضی از حوزه‌های تک کرسی و شهرهای کوچک به علت ثبت‌نام فله ای  10 تا 15 نفر با همدیگر رقابت می‌کنند و همین سبب خواهد شد که آراء خرد شود و فاصله نفر اول و دوم بسیار کم باشد که همین زمینه اعتراض و آشوب را فراهم می‌کند.

دبیر کارگروه سیاسی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان اینکه انتقال این آشوب و هیجان سیاسی در اقصی نقاط کشور توسط شبکه‌های اجتماعی به سایر مناطق در مقولات اجتماعی تست‌شده است، گفت: در جریان فوت مرحوم پاشایی، اسیدپاشی اصفهان، سگ‌کشی شیراز و ... قدرت انتقال التهاب و هیجان سیاسی و اجتماعی توسط شبکه‌های اجتماعی پویا از سواحل بوشهر گرفته تا خراسان شمالی، ساری و سیستان بلوچستان و ... فوق‌العاده سریع و غیر قابل کنترل بود.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی متفاوت جریانات ضد انقلاب و شبکه‌های ماهواره‌ای من و تو، بی بی سی فارسی و ... در دعوت اقشار خاکستری به مشارکت گفت: مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب در این انتخابات باید از هوشیاری بیشتری برخوردار باشند.

صالح اسکندری که خود از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق است، در پایان با تاکید بر ظرفیت بی نظیر دانشگاه امام صادق (ع) در تربیت نخبگان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تصریح کرد: حضور جدی فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق در عرصه رقابت‌های انتخاباتی 7 اسفند در تهران و شهرستان‌ها مایه خشنودی است و نوید بخش چرخه جدیدی از رقابت های سیاسی در ایران است که از رقابت گروه ها و احزاب سیاسی به رقابت مکاتب فکری و دانشگاهی ارتقا پیدا کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
وحید هاشمیان با امضای قراردادی رسمی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال پرسپولیس انتخاب شد.
جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: همزمان با باز شدن کل مسیر‌های هوایی خرید بلیت هواپیما امکان پذیر شده، اما مسافران به ساعت خرید بلیت توجه کنند.
بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد
رئیس فدراسیون فوتبال شیلی از لغو بازی دوستانه با تیم ملی فوتبال ایران خبر داد.
ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی! ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی!
محمد تقی دامردان، شاعر افغانستانی در درددلی با مردم ایران از رنج‌های مهاجرت گفته و آرزو کرده است: «روزی بیاید که به دور از جنگ و آوارگی در صلح و آرامش از بلخ، شیراز و بخارا تا دل دهلی با قند پارسی دهانمان را شیرین کنیم.»
محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها
Kpop Demon Hunters با جلوه‌های بصری چشم‌نواز، موسیقی جذاب و روایت منسجم، موفق شده عناصر متضاد را به‌طرزی خلاقانه در قالب یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و تأثیرگذار ترکیب کند.
برگزیده
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟ آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به حمله اسرائیل به میدان تجریش توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران
وب‌سایت آکسیوس و شبکه فاکس‌نیوز آمریکا از سفر محرمانه «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی به آمریکا و رایزنی با مقامات این کشور درباره ایران و جنگ غزه خبر دادند.
صفحه خبر بالای تصاویر