کد خبر: ۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک:

فتنه احتمالی 94 «حاشیه به مرکز» است/وقتی بی‌بی‌سی دعوت به مشارکت می‌کند باید هوشیار بود

src="/files/fa/news/به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، صالح اسکندری رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آینده‌پژوهی ژرفا و دبیر کارگروه سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک شب گذشته در جمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق (ع) که با حضور چهره‌هایی چون حجت‌الاسلام‌والمسلمین ادیب یزدی، سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزیر علوم در دولت دهم، ابراهیم انصاریان، جلال درخشه  و جمع دیگری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند ائتلاف اصولگرایان گفت: یکی از نگرانی‌های جریان اصولگرا بعد از رحلت آیت‌الله مهدوی کنی فقدان مرجعیت سیاسی بود که با تشکیل سازوکار حقوقی و پیشرفته شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان این نگرانی در اولین انتخابات بعد از رحلت ایشان جبران شد.

وی با اشاره به لوازم تعیین فهرستی که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم باشد، افزود: در تعیین فهرست نهایی برآیند شاخص‌های صلاحیتی، مقبولیتی و یک سری الزامات راهبردی در کمیته تعیین صلاحیت شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتایج به دست آمده در این کمیته در صحن شورای مرکزی ائتلاف به رای گذاشته شد و مراحل نهایی خود را سپری می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه در خصوص معرفی اشخاص صالح در فهرست نهایی اصولگرایان علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی که در قانون اساسی احصاء شده است، انقلابی گری، شجاعت، ساده زیستی، پاک دستی، رشته تحصیلی، میزان تحصیلات نامزدها و اینکه مجلس آینده به چند متخصص علوم سیاسی، به چه تعداد حقوق دان، چه تعداد کارشناس امنیتی و دفاعی و چند پزشک و ... احتیاج دارد، توجه شده است.

اسکندری در خصوص شاخص‌های مقبولیتی نیز افزود: بدیهی است اصلحی باید به مردم معرفی شود که رای‌آور و مقبول باشد و بتواند در رقابت با نامزد حریف آراء بیشتری را به خود اختصاص دهد. از این رو در چند مرحله از تشکل های سیاسی و 188 نامزد اصولگرا در خصوص فهرست نهایی اصولگرایان رای تمایل گرفته شد و همچنین یک سری نظرسنجی در این خصوص انجام شد و همپوشانی رای تمایل‌ها و نظرسنجی‌ها نتایج قابل‌اعتنایی را در کمیته تعیین صلاحیت‌ها رقم زد.

وی تصریح کرد: علاوه بر شاخص‌های صلاحیتی و مقبولیتی یک سری الزامات راهبردی نظیر اینکه چه تعداد روحانی در فهرست باشد و یا اینکه چه تعدادی از زنان و جوانان در تنظیم لیست نهایی استفاده شود نیز مورد توجه قرار گرفت.

اسکندری برآیند این شاخص‌ها و الزامات راهبردی در گردونه تعامل گروه ها و احزاب سیاسی را زمینه‌ساز فهرستی خواند که شایسته اعتماد مقام معظم رهبری و مردم است که انشاالله به‌زودی توسط سخنگوی ائتلاف اعلام خواهد شد.

وی خروج از ائتلاف در این مرحله و اظهارات تفرقه‌انگیز که منجر به شکاف در بین اصولگرایان شود را دارای هزینه‌های سنگینی خواند و افزود: اگر خدایی ناکرده فتنه‌ای در انتخابات 94 رخ دهد به‌مراتب پیچیده‌تر و متفاوت‌تر از فتنه 88 است.

رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و آینده‌پژوهی ژرفا گفت: بر خلاف سال 88 که فتنه از مرکز به پیرامون بود در این انتخابات با توجه به برآوردهایی که صورت گرفته دشمنان انقلاب به دنبال آن هستند تا جریان انتقال آشوب را از حاشیه به مرکز هدایت کنند.

به گفته وی در انتخابات 7 اسفند در بعضی از حوزه‌های تک کرسی و شهرهای کوچک به علت ثبت‌نام فله ای  10 تا 15 نفر با همدیگر رقابت می‌کنند و همین سبب خواهد شد که آراء خرد شود و فاصله نفر اول و دوم بسیار کم باشد که همین زمینه اعتراض و آشوب را فراهم می‌کند.

دبیر کارگروه سیاسی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان اینکه انتقال این آشوب و هیجان سیاسی در اقصی نقاط کشور توسط شبکه‌های اجتماعی به سایر مناطق در مقولات اجتماعی تست‌شده است، گفت: در جریان فوت مرحوم پاشایی، اسیدپاشی اصفهان، سگ‌کشی شیراز و ... قدرت انتقال التهاب و هیجان سیاسی و اجتماعی توسط شبکه‌های اجتماعی پویا از سواحل بوشهر گرفته تا خراسان شمالی، ساری و سیستان بلوچستان و ... فوق‌العاده سریع و غیر قابل کنترل بود.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی متفاوت جریانات ضد انقلاب و شبکه‌های ماهواره‌ای من و تو، بی بی سی فارسی و ... در دعوت اقشار خاکستری به مشارکت گفت: مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب در این انتخابات باید از هوشیاری بیشتری برخوردار باشند.

صالح اسکندری که خود از فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق است، در پایان با تاکید بر ظرفیت بی نظیر دانشگاه امام صادق (ع) در تربیت نخبگان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تصریح کرد: حضور جدی فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق در عرصه رقابت‌های انتخاباتی 7 اسفند در تهران و شهرستان‌ها مایه خشنودی است و نوید بخش چرخه جدیدی از رقابت های سیاسی در ایران است که از رقابت گروه ها و احزاب سیاسی به رقابت مکاتب فکری و دانشگاهی ارتقا پیدا کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر