کد خبر: ۲۲۵۷۲
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲

اعتراض ایلان ماسک به طرح «بمب‌های خوشه‌ای» بایدن

میلیاردر آمریکایی که مالک توییتر و مدیر شرکت‌های تسلا و اسپیس‌ایکس است، از دولت آمریکا بابت تصمیم برای ارسال مهمات و بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف انتقاد کرده و تاکید کرد که موضع واشنگتن ریاکارانه است.
اعتراض ایلان ماسک به طرح «بمب‌های خوشه‌ای» بایدن

مخاطب۲۴ : به نقل از ایسنا ؛ ایلان ماسک در توییتر نوشت: آمریکا همیشه کسانی را که از بمب‌های خوشه‌ای استفاده می‌کنند، به عنوان اهریمن و شیطان محکوم کرده است، اما اکنون ما آن‌ها را می‌فرستیم تا مورد استفاده قرار گیرند؟! این کار هیچ سودی نخواهد داشت. سرنوشت و تقدیر طنزتلخ را دوست دارد، اما از ریاکاری متنفر است.

در هفتم ژوئیه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که ایالات متحده تصمیم گرفت تا بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین تحویل دهد، آن هم در شرایطی که سازمان ملل با استفاده از این نوع مهمات مخالف است. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا هم دلیل این کار را کمبود مهمات ارتش اوکراین در ضدحمله علیه مواضع دفاعی روسیه عنوان کرد.

مهمات خوشه‌ای از صد‌ها بمب کوچک نارنجک‌مانند تشکیل شده‌اند که از هواپیما یا توپخانه پرتاب می‌شوند. پس از پرتاب و با رسیدن به فاصله معینی از هدف، پوسته خارجی این بمب‌ها جدا شده و صد‌ها بمب کوچک بر فراز مساحتی معادل چندین زمین فوتبال گسترده می‌شوند.

مهمات خوشه‌ای سلاح‌های خطرناکی هستند، زیرا احتمال خطا در آن‌ها بالاست. اگر این بمب‌ها از هواپیما رها شوند، عملاً سقوط آزاد دارند. در این وضعیت، کافی است کمی باد شروع به وزیدن کند تا این مهمات هدف خود را از دست داده و به مناطق غیرنظامی اصابت کنند. اما حتی اگر این مهمات از توپخانه شلیک شوند، باز هم پس از باز شدن پوسته و گسترده شدن بر سطحی وسیع، احتمال خطا رفتنشان در آن مقیاس زیاد است. با این حال، حتی اگر - بر فرض محال - هدف‌گیری کاملا دقیق انجام شده و تمامی این صد‌ها بمب به هدف اصابت کنند، باز هم جان غیرنظامیان در خطر است.

اوکراین مدت‌هاست که از ضدحملاتی گسترده صحبت می‌کند تا نیرو‌های روسیه را از قلمرو شرقی خود و همچنین شبه‌جزیره کریمه در جنوب این کشور خارج کند. اما به اعتراف مقام‌های نظامی غرب از جمله خود اوکراین، این ضدحمله از سرعت خوبی برخوردار نبوده و دستاوردهایش کمتر از انتظار است. دلیل اصلی ناتوانی اوکراین برای پیشروی در جبهه شرقی، استحکامات دفاعی است که نیرو‌های مسلح روسیه برپاکرده‌اند؛ از جمله گودال‌ها و خندق‌های طولانی و عمیق که کار را برای سربازان اوکراینی سخت کرده‌اند.

نفوذ به این خندق‌ها دشوار است و به نابودی نیرو‌ها و تجهیزات اوکراین منجر شده، تجهیزاتی که از کشور‌های غربی به اوکراین اعطا شده است. از این رو، کی‌یف به بمب‌های خوشه‌ای نیاز دارد تا این گودال‌ها را بمباران کرده و سرعت پیشروی خود را افزایش دهد؛ چرا که دستاورد‌های ناچیز اوکراین در ضدحمله، غرب را در ادامه حمایت نظامی خود از اوکراین دچار تردید کرده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
روایت‌های امداد‌گری که در جنگ ۱۲ روزه چه‌ها دید! روایت‌های امداد‌گری که در جنگ ۱۲ روزه چه‌ها دید!
«مهدی غفاریان» امدادگری که در روز‌های پرالتهاب جنگ و در میدان نبرد با آوار‌های فراوان حملات رژیم صهیونیستی به واحد‌های مسکونی و خانه غیرنظامیان در شهر تهران حضور داشته، حضوری پرتلاش، اما با عشق و ایثار برای نجات هموطنانی که بی گناه زیر آوار نفرت و وحشی گری رژیمی غاصب گرفتار شده‌اند.
نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟ نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که اقدامات اخیر آمریکایی‌ها خیانت به ایران یا به عمان به عنوان واسطه مذاکرات، نبود بلکه به اصل دیپلماسی خیانت شد.
ترامپ می‌خواهد با ایران گفت‌و‌گو کند! ترامپ می‌خواهد با ایران گفت‌و‌گو کند!
ترامپ مدعی تلاش برای ارتباط با طرف ایرانی شد و گفت: اگر لازم باشد با طرف ایرانی دیدار کنم، این کار را خواهم کرد.
پیام ظریف به آمریکا پیام ظریف به آمریکا
در روز ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷، ناو آمریکایی «وینسنس»، یک فروند هواپیمای مسافربری ‏ایران را در خلیج فارس هدف قرار داد و همه ۲۹۰ سرنشین آن را به شهادت رساند.
نحوه محاسبه حقوق دور کاری کارمندان نحوه محاسبه حقوق دور کاری کارمندان
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: «دورکاران نیز به وظایف خود عمل می‌کنند و حقوق را مطابق قانون دریافت کنند.»
موشک سجیل جهان را شگفت زده کرد! موشک سجیل جهان را شگفت زده کرد!
کانال آمریکایی «New Horizon TV» در گزارشی به پرتاب موشک سجیل و شگفتانه‌هایی که نیرو‌های مسلح کشور برای رژیم اسرائیل دارد پرداخته است.
تمامی فرودگاه‌های کشور برای پرواز‌های داخلی و خارجی بازگشایی شد تمامی فرودگاه‌های کشور برای پرواز‌های داخلی و خارجی بازگشایی شد
طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشوری تمامی فرودگاه‌های کشور برای انجام پرواز‌های داخلی و خارجی بازگشایی شد.
برگزیده
نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟ نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که اقدامات اخیر آمریکایی‌ها خیانت به ایران یا به عمان به عنوان واسطه مذاکرات، نبود بلکه به اصل دیپلماسی خیانت شد.
ترامپ می‌خواهد با ایران گفت‌و‌گو کند! ترامپ می‌خواهد با ایران گفت‌و‌گو کند!
ترامپ مدعی تلاش برای ارتباط با طرف ایرانی شد و گفت: اگر لازم باشد با طرف ایرانی دیدار کنم، این کار را خواهم کرد.
پیام ظریف به آمریکا پیام ظریف به آمریکا
در روز ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷، ناو آمریکایی «وینسنس»، یک فروند هواپیمای مسافربری ‏ایران را در خلیج فارس هدف قرار داد و همه ۲۹۰ سرنشین آن را به شهادت رساند.
صفحه خبر بالای تصاویر