کد خبر: ۲۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۴
درباره نشست اخیر ناتو در ویلنیوس

۵ نکته در مورد کمک نظامی ناتو به اوکراین

از سلاح های سبک گرفته تا هواپیماهای جنگنده، خودروهای زرهی و مهمات بحث برانگیز در طول یک سال و نیم جنگ، ماهیت تجهیزات تحویل شده به اوکراین همچنان در حال افزایش است.
۵ نکته در مورد کمک نظامی ناتو به اوکراین

مخاطب24:دیپلماسی ایرانی: کمک‌های نظامی اتحاد آتلانتیک به اوکراین از زمان شروع درگیری همواره تغییر کرده است: سلاح‌های سبک، تانک‌ها، راکت‌ها و به زودی اف-۱۶ حمایت نظامی ۳۱ کشور عضو به کی یف است.

از سلاح‌های سبک گرفته تا هواپیما‌های جنگنده، خودرو‌های زرهی و مهمات بحث برانگیز در طول یک سال و نیم جنگ، ماهیت تجهیزات تحویل شده به اوکراین همچنان در حال افزایش است.

در ویلنیوس، ۳۱ رهبر کشور‌های عضو ائتلاف کشور‌های اروپایی و امریکای شمالی در مورد ادامه کمک‌های نظامی خود به اوکراین بحث می‌کنند. در اینجا پنج نکته در مورد این کمک از تدارکات دائمی و تغییر آن از زمان تهاجم روسیه وجود دارد.

مجموع کمک‌های نظامی به کی‌یف اکنون بیش از ۱۰۲ میلیارد یورو است که دو سوم آن از سوی کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی تامین می‌شود.

ایالات متحده امریکا با حدود ۴۳ میلیارد پیشتاز است. آلمان با ۷.۵ میلیارد  و انگیلس با ۶.۵۸ میلیارد  پس از آن‌ها قرار دارند. فرانسه نیز معادل ۴۵۰ میلیون یورو کمک نظامی ارائه کرد. استونی با ۳۷۰ میلیون یورو کمک که ۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی  آن است. لتونی و لیتوانی به ترتیب با ۱ ٪ و ۰.۸ ٪ از تولید ناخالص داخلی خود در کمک‌های نظامی شرکت کردند. جمهوری چک ۵۸ درصد از انبار تسلیحات سنگین خود را به اوکراین تحویل داده است، وعده‌های امریکا «فقط» ۵ درصد از ذخایر آن‌ها را نشان می‌دهد. هلند و نروژ متعهد شده اند که به ترتیب ۳۸ و ۳۷ درصد از تسلیحات سنگین خود را ارسال کنند، اما همچنان انتظار می‌رود بیش از ۲۰ درصد از این سلاح‌ها ارسال شود. فرانسه با وعده ۱۳ درصد از ذخایر خود به اوکراین که اکنون ۱۰ درصد تحویل داده شده است.

زمانی که مسکو زیرساخت‌های انرژی و شهر‌های اوکراین را با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داد، کشور‌های غربی سامانه‌های دفاع ضد موشکی را به کی‌یف تحویل دادند. واشنگتن سامانه موشکی میان برد زمین به هوای پاتریوت خود را ارسال کرد.

اواخر سال ۲۰۲۳، جنگ خندق در شرق اوکراین آغاز می‌شود. کی یف تانک‌های سنگین مدرن را از متحدان خود دریافت می‌کند. تا پایان آوریل ۲۰۲۳، ۲۳۰ تانک غربی و ۱۵۵۰ خودروی زرهی تحویل داده شد.

به دور از ترس از تشدید تنش که آلمان را به صدور مجوز تحویل تانک‌های لئوپارد به اوکراین بی میل کرد، تسلیحات وعده داده شده به اوکراین از ماه مه به ویژه تحت فشار امریکا تنوع بیشتری یافته است.

به تازگی امریکا تصمیم «دشوار» را برای تحویل مهمات خوشه‌ای، سلاح‌های بحث‌برانگیزی که صد‌ها بمب کوچک انفجاری را پراکنده می‌کنند، گرفته است. آن‌ها که در اکثر کشور‌های اروپایی ممنوع شده اند، خطری پایدار برای مردم غیرنظامی است.

فرانسه تصمیم گرفت موشک‌های دوربرد اسکالپ را به اوکراین تحویل دهد. این موشک‌ها با برد بیش از ۲۵۰ کیلومتر، بیش از هر سلاح دیگری توانایی دستیابی به مناطقی در شرق اوکراین تحت کنترل نیرو‌های روسی را دارند.

آلمان نیز متعهد می‌شود که حدود ۷۰۰ میلیون یورو تسلیحات اضافی از جمله پرتابگر‌های سامانه پدافند هوایی پاتریوت، خودرو‌های زرهی از نوع ماردر و تانک‌های لئوپارد ۱ A۵ و پرتابه‌های توپخانه را به اوکراین تحویل دهد.

منبع: لزکو (فرانسه) / تحریریه دیپلماسی ایرانی

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.