کد خبر: ۲۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۴
درباره نشست اخیر ناتو در ویلنیوس

۵ نکته در مورد کمک نظامی ناتو به اوکراین

از سلاح های سبک گرفته تا هواپیماهای جنگنده، خودروهای زرهی و مهمات بحث برانگیز در طول یک سال و نیم جنگ، ماهیت تجهیزات تحویل شده به اوکراین همچنان در حال افزایش است.
۵ نکته در مورد کمک نظامی ناتو به اوکراین

مخاطب24:دیپلماسی ایرانی: کمک‌های نظامی اتحاد آتلانتیک به اوکراین از زمان شروع درگیری همواره تغییر کرده است: سلاح‌های سبک، تانک‌ها، راکت‌ها و به زودی اف-۱۶ حمایت نظامی ۳۱ کشور عضو به کی یف است.

از سلاح‌های سبک گرفته تا هواپیما‌های جنگنده، خودرو‌های زرهی و مهمات بحث برانگیز در طول یک سال و نیم جنگ، ماهیت تجهیزات تحویل شده به اوکراین همچنان در حال افزایش است.

در ویلنیوس، ۳۱ رهبر کشور‌های عضو ائتلاف کشور‌های اروپایی و امریکای شمالی در مورد ادامه کمک‌های نظامی خود به اوکراین بحث می‌کنند. در اینجا پنج نکته در مورد این کمک از تدارکات دائمی و تغییر آن از زمان تهاجم روسیه وجود دارد.

مجموع کمک‌های نظامی به کی‌یف اکنون بیش از ۱۰۲ میلیارد یورو است که دو سوم آن از سوی کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی تامین می‌شود.

ایالات متحده امریکا با حدود ۴۳ میلیارد پیشتاز است. آلمان با ۷.۵ میلیارد  و انگیلس با ۶.۵۸ میلیارد  پس از آن‌ها قرار دارند. فرانسه نیز معادل ۴۵۰ میلیون یورو کمک نظامی ارائه کرد. استونی با ۳۷۰ میلیون یورو کمک که ۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی  آن است. لتونی و لیتوانی به ترتیب با ۱ ٪ و ۰.۸ ٪ از تولید ناخالص داخلی خود در کمک‌های نظامی شرکت کردند. جمهوری چک ۵۸ درصد از انبار تسلیحات سنگین خود را به اوکراین تحویل داده است، وعده‌های امریکا «فقط» ۵ درصد از ذخایر آن‌ها را نشان می‌دهد. هلند و نروژ متعهد شده اند که به ترتیب ۳۸ و ۳۷ درصد از تسلیحات سنگین خود را ارسال کنند، اما همچنان انتظار می‌رود بیش از ۲۰ درصد از این سلاح‌ها ارسال شود. فرانسه با وعده ۱۳ درصد از ذخایر خود به اوکراین که اکنون ۱۰ درصد تحویل داده شده است.

زمانی که مسکو زیرساخت‌های انرژی و شهر‌های اوکراین را با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داد، کشور‌های غربی سامانه‌های دفاع ضد موشکی را به کی‌یف تحویل دادند. واشنگتن سامانه موشکی میان برد زمین به هوای پاتریوت خود را ارسال کرد.

اواخر سال ۲۰۲۳، جنگ خندق در شرق اوکراین آغاز می‌شود. کی یف تانک‌های سنگین مدرن را از متحدان خود دریافت می‌کند. تا پایان آوریل ۲۰۲۳، ۲۳۰ تانک غربی و ۱۵۵۰ خودروی زرهی تحویل داده شد.

به دور از ترس از تشدید تنش که آلمان را به صدور مجوز تحویل تانک‌های لئوپارد به اوکراین بی میل کرد، تسلیحات وعده داده شده به اوکراین از ماه مه به ویژه تحت فشار امریکا تنوع بیشتری یافته است.

به تازگی امریکا تصمیم «دشوار» را برای تحویل مهمات خوشه‌ای، سلاح‌های بحث‌برانگیزی که صد‌ها بمب کوچک انفجاری را پراکنده می‌کنند، گرفته است. آن‌ها که در اکثر کشور‌های اروپایی ممنوع شده اند، خطری پایدار برای مردم غیرنظامی است.

فرانسه تصمیم گرفت موشک‌های دوربرد اسکالپ را به اوکراین تحویل دهد. این موشک‌ها با برد بیش از ۲۵۰ کیلومتر، بیش از هر سلاح دیگری توانایی دستیابی به مناطقی در شرق اوکراین تحت کنترل نیرو‌های روسی را دارند.

آلمان نیز متعهد می‌شود که حدود ۷۰۰ میلیون یورو تسلیحات اضافی از جمله پرتابگر‌های سامانه پدافند هوایی پاتریوت، خودرو‌های زرهی از نوع ماردر و تانک‌های لئوپارد ۱ A۵ و پرتابه‌های توپخانه را به اوکراین تحویل دهد.

منبع: لزکو (فرانسه) / تحریریه دیپلماسی ایرانی

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر