کد خبر: ۲۱۵۷۶
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۱

رکورد جدید در ثبت‌نام در قرعه کشی ایران خودرو

لاتاری ملی خودرو بار دیگر رکورد شکست. طی فرآیند برگزاری قرعه کشی ایران خودرو، بیش از ۹ میلیون نفر برای خرید تنها ۲۰ هزار دستگاه خودرو ثبت‌نام کردند. اما علت این تقاضا‌های انباشته در بازار و صف‌های طولانی خرید خودرو چیست؟
رکورد جدید در ثبت‌نام در قرعه کشی ایران خودرو

مخاطب۲۴ :‌به نقل از تجارت نیوز ؛‌ چهل و سومین مرحله از ثبت‌نام قرعه کشی ایران خودرو هفته آغاز شد و ساعت ۲۴ روز گذشته به پایان رسید. فرآیند ثبت‌نام در این دوره از طرح فروش فوق‌العاده مانند سایر طرح‌ها انجام شد و در مهلت خود پایان یافت. اما نکته عجیب در این فروش فوق‌العاده، تعداد ثبت‌نامی‌های آن بود که نشان‌دهنده ناکارآمدی سیاست‎‌های وزارت صمت برای کاهش تقاضای کاذب است.

طبق آمار منتشرشده توسط فارس، در این دوره از قرعه کشی ایران خودرو از ۱۷ تا ۲۵ دی، بیش از ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر برای عرضه ۲۰ هزار دستگاه ثبت‌نام کردند که رکورد ثبت تقاضا در قرعه‌کشی خودرو را شکست. این درحالی است که رکورد قبلی تعداد شرکت‌کنندگان، با احتساب کل متقاضیان سه طرح عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده، کمتر از ۷ میلیون نفر بود.

در این بین، این مساله مطرح می‌شود چرا که باوجود به‌کارگیری سیاست‌های جدید وزارت صمت، همچنان صف‌های طولانی برای این لاتاری دولتی تشکیل می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید یادآور شد که هم‌زمان با برگزاری قرعه کشی ایران خودرو، اعلام شد که عرضه خودرو در بورس کالا نیز متوقف شد.

از طرفی دیگر، به نظر می‌رسد متقاضیان امید خود را نسبت به واردات خودرو به کشور از دست داده‌اند. کسانی که همچنان به ورود این خودرو‌ها به کشور امید دارند نیز اکنون واقف هستند که قیمت خودرو‌های خارجی برای مشتریان پایین تمام نمی‌شود. در نتیجه، تقاضای انباشته‌شده بازار، در صف‌های قرعه کشی ایران خودرو نمایان شد.

در میان هیاهوی عرضه خودرو در بورس کالا و حرکت قیمت خودرو هم‌سو با تورم و قیمت دلار در کشور، یکی از اصلی‌ترین دلایل پرطرفدار بودن این لاتاری دولتی، اختلاف قیمت بازار و کارخانه خودرو‌های عرضه‌شده در قرعه کشی ایران خودرو معرفی می‌شود.
مطالعه بیشتر: تکلیف مصوبه واردات خودرو‌های کارکرده در مجمع مشخص شد

رانت قیمت کارخانه و بازار برای چهار محصول ایران خودرو که از ۱۷ دی ماه در قرعه‌کشی جدید عرضه شدند، بین ۲۰۰ الی ۲۷۵ میلیون تومان بود. با توجه به اختلاف قیمت چشمگیر قیمت کارخانه و بازار آزاد، قرعه‌کشی خودرو طی سال‌های اخیر جولانگاه دلالان خودرو بوده است که به دنبال کسب سود از این رانت قیمتی هستند.

باید یادآور شد که همه افراد به‌دنبال خرید خودرو در قرعه‌کشی‌ها شرکت نمی‌کنند. در این میان، حتی افرادی که توانایی خرید خودرو ندارند و تنها شرایط ثبت‌نام را دارند، در قرعه‌کشی شرکت می‌کنند که پس از برنده شدن، اقدام به فروش حواله‌ها کنند تا سودی نصیب آن‌ها شود.

اخیراً زمزمه‌هایی مبنی بر ورود دوباره شورای رقابت در بحث قیمت‌گذاری خودرو به شنیده می‌شود. به نظر می‌رسد دولت و وزارت صمت همچنان اصرار بر قیمت‌گذاری دستوری هستند و با دستور میخواهند صنعت خودروسازی ایران و همچنین بازار آن را به سامان برسانند.

عده‌ای عقیده دارند که با ورود شواری رقابت به بحث قیمت‌گذاری، سیاست عرضه خودرو در بورس کالا و قیمت‌گذاری در فضایی شفاف عملا بی‌نتیجه خواهد شد و فروش خودرو در بازار سرمایه دیگر ثمربخش نخواهد بود. در نتیجه صف‌های خرید خودرو مجددا در درب کارخانه‌های خودروسازی تشکیل می‌شوند. در نتیجه رکوردشکنی تازه در تعداد ثبت‌نامی‌های قرعه کشی ایران خودرو دور از انتظار نبود.

برچسب ها: ایران خودرو
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.