کد خبر: ۲۱۳۷۴
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۲:۱۰

ایران از کانادا شکایت کرد

دولت جمهوری اسلامی ایران به علت نقض مصونیت بین‌المللی دولت ایران، دعوایی علیه دولت کانادا را نزد دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد اقامه کرد.
ایران از کانادا شکایت کرد

مخاطب۲۴ : به نقل از ایسنا ؛ دولت جمهوری اسلامی ایران به علت نقض مصونیت بین‌المللی دولت ایران، دعوایی علیه دولت کانادا را نزد دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد اقامه کرد.

مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی رئیس جمهور به نمایندگی از دولت ایران در دادخواستی که به دیوان بین‌المللی دادگستری تسلیم کرد، با اشاره به اقدامات دولت کانادا در نقض قواعد حقوق بین‌الملل (مصونیت دولت‌ها) از دیوان خواسته است که دولت کانادا را ملزم سازد تا نقض مصونیت دولت ایران در دادگاه‌های آن کشور را متوقف سازد، خسارات وارده به ایران را جبران و از تکرار این تخلفات در آینده خودداری کند.

طبق اعلام معاونت حقوقی رئیس جمهوری، شروع تخلفات دولت کانادا از اصول و قواعد حقوق بین‌الملل و اقدامات غیرقانونی آن کشور علیه ایران به شهریور ۱۳۹۱ باز می‌گردد که کانادا روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و به دلایل واهی و نامشروع، ایران را در فهرست کشور‌های حامی تروریسم قرار داد. سپس دولت کانادا با نقض قاعده مصونیت دولت‌ها که یکی از «قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل» است، نسبت به توقیف برخی اموال و دارایی‌های ایران اقدام کرده و به‌رغم اعتراض‌های مکرر جمهوری اسلامی ایران به این اقدام‌ها در طول ۱۳ سال گذشته، رویه نادرست خود در مسیر نقض مصونیت دولت و اموال ایران را ادامه داده است.

دولت کانادا درحالی ایران را حامی تروریسم و ناقض حقوق بشر خطاب می‌کند که خودش به طور نظام‌مند ناقض حقوق بشر، حامی سیاست‌های سلطه‌جویانه و مداخله‌گرایانه آمریکا در سطح جهانی و شریک جرم اقدامات ضدبشری رژیم کودک‌کش صهیونیستی در فلسطین و منطقه جنوب غرب آسیا محسوب می‌شود. فراموش نباید کرد دولت کانادا در کارنامه ضدحقوق بشری خود نسل‌کشی صد‌ها کودک سرخپوست در مدارس اجباری و دفن این کودکان معصوم به صورت دسته جمعی را ثبت کرده است!

با این حال سلسله اقدامات غیرقانونی دولت کانادا در توقیف برخی اموال ایران و عدم اصلاح رویه موجب شده است که ایران تصمیم خود را برای جلوگیری از ادامه ارتکاب اعمال متخلفانه دولت کانادا نسبت به نقض قاعده بنیادین حقوق بین‌الملل در مصونیت دولت و اموال آن نهایی کند. بر همین مبنا، دولت ایران روز سه‌شنبه ۶ تیر ۱۴۰۲ مصادف با ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳ دادخواست خود علیه دولت کانادا را به دلیل نقض مصونیت دولت و اموال ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد ثبت کرد.

ایران با این اقدام یک بار دیگر بر موضع اصولی خود مبنی بر حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات و پایبندی به حاکمیت قانون بر روابط کشور‌ها را نشان داده و امیدوار است که دولت کانادا با تغییر رویکرد سیاسی خود و بازگشت به موازین حقوقی ملزم شود که در پرتو رویه تثبیت شده حقوق بین‌الملل به خصوص رویه دیوان بین‌المللی دادگستری نسبت به اصلاح رویکرد متخلفانه خود در نقض قاعده بنیادین مصونیت دولت اقدام کند.

برچسب ها: کانادا ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر