کد خبر: ۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۶

صادرات ایران به اروپا و کانادا از مسیری جدید

رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان می‌گوید که این همسایه شمالی، ظرفیت فراوانی برای صادرات مستقیم دارد و از همین طریق ایران می‌تواند به بازار‌های دوردست نیز دسترسی پیدا کند.
صادرات ایران به اروپا و کانادا از مسیری جدید

هرویک یاریجانیان اظهار کرد: متاسفانه با وجود آنکه ظرفیت بسیار گسترده‌ای برای همکاری‌های اقتصادی میان ایران و ارمنستان وجود داشته، ما در سال‌های گذشته نتوانسته‌ایم از این بستر به درستی استفاده کنیم و همین موضوع ایران را از برخی امکانات اقتصادی ارمنستان محروم کرده است.

صادرات ایران به اروپا و کانادا از مسیری جدید
وی با بیان اینکه تجارت در حوزه انرژی اصلی‌ترین رابطه اقتصادی دو کشور در طول این سال‌ها را تشکیل داده، بیان کرد: ما در سال‌های گذشته به عنوان یکی از صادرکنندگان اصلی گاز به ارمنستان شناخته شده‌ایم و در عوض از این کشور برق وارد می‌کنیم. در شرایطی که امکان گسترش روابط به سایر حوزه‌ها نیز وجود داشته، اما تاکنون کمتر به این موضوع توجه شده، هرچند اخیر فضایی تازه در این حوزه باز شده است.

رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان ادامه داد: با توجه به مسائل سیاسی و جنگی که سال گذشته ارمنستان آن را تجربه کرد، امروز دو کشور آمادگی بیشتری برای همکاری‌های سیاسی و اقتصادی از خود نشان داده‌اند و می‌توان انتظار داشت که در آینده نزدیک سهم ایران از اقتصاد ارمنستان افزایش یابد.

یاریجانیان با بیان اینکه ایران امروز سومین تامین کننده کالا برای ارمنستان به شمار می‌رود، گفت: با توجه به عضویت ما در اوراسیا، امکان توسعه روابط در این بخش نیز به وجود آمده و می‌توان انتظار داشت که ما به زودی به عنوان دومین صادرکننده اصلی کالا به ارمنستان از چین نیز عبور کنیم.

وی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می‌کرد با اشاره به برخی ظرفیت‌های منحصر به فرد ارمنستان برای اقتصاد ایران، توضیح داد: ارمنستان با برخی کشور‌های اروپایی و آمریکایی روابط اقتصادی مناسبی دارد و برای مثال تعرفه تجاری میان ارمنستان و کانادا و سوییس بسیار پایین است. اگر ما صنایع بسته بندی خود را در این کشور فعال کنیم، امکانی جدید برای صادرات کالا‌های ایرانی به مقاصد دورتر از طریق ارمنستان به وجود خواهد آمد.

یاریجانیان خاطر نشان کرد: همانطور که امروز کار بر روی جاده‌ای جایگزین به جای آذربایجان آغاز شده و به زودی این مسیر امن‌تر و ارزان‌تر در اختیار تجار ایرانی قرار می‌گیرد، در حوزه‌هایی مانند صنایع پلیمری، نساجی و مواد اولیه، ایران امکان صادرات به ارمنستان را خواهد داشت و در عوض با کشت فراسرزمینی امکان تامین برخی نیاز‌های ما مانند نهاده‌های دامی از ارمنستان نیز وجود خواهد داشت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد
سه روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق باقی است و کرکوک با حضور هزاران نامزد و فعالیت تبلیغاتی پررنگ، به صحنه رقابت شدید تبدیل شده است.
مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟ مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟
با اعلام خبر مصدومیت سرژ اوریه و مونیر الحدادی، حواشی مربوط به علت مصدومیت این دو ستاره پر رنگ شد.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد
قاضی فدرال آمریکا دستور دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی به پورتلند را غیرقانونی اعلام کرد؛ اقدامی که مانع اجرای برنامه رئیس‌جمهوری شد.
شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور پس از رفع ابهامات مجلس مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
انتقاد تند بایدن از ترامپ؛ «توپ ویرانگر به سمت دموکراسی نشانه گرفته است» انتقاد تند بایدن از ترامپ؛ «توپ ویرانگر به سمت دموکراسی نشانه گرفته است»
جو بایدن در مراسم گالا حزب دموکرات در اوما‌ها با انتقاد شدید از ترامپ هشدار داد که اقدامات او تهدیدی جدی برای دموکراسی و ثبات سیاسی آمریکا است.
بارورسازی ابر‌ها راه‌حل خشکسالی نیست بارورسازی ابر‌ها راه‌حل خشکسالی نیست
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی هوا تأکید کرد بارورسازی ابر‌ها تنها در مناطق محدود موثر است و ایران برای مقابله با خشکسالی باید مدیریت منابع آب و الگوی کشت را اصلاح کند.
هشدار گسترش تب دنگی در جنوب کشور هشدار گسترش تب دنگی در جنوب کشور
متخصصان بیماری‌های عفونی نسبت به گسترش پشه آئدس و شیوع تب دنگی در چابهار، بندرعباس و جزایر جنوبی با شروع بارش‌های پاییزی هشدار دادند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر