کد خبر: ۲۱۰۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵

خبری که میلیون‌ها نفر در کل جهان را شاد می‌کند

شاید از دیدن خالی که از آن مو درآمده خوشتان نیاید، اما درمان طاسی ممکن است در همان خال نهفته باشد.
خبری که میلیون‌ها نفر در کل جهان را شاد می‌کند

مخاطب24:پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، ارواین دریافته‌اند که این راز ملکولی به نام استئوپونتین است که در خال‌های مودار وجود دارد.


 
بدن انسان از فولیکول‌های مو پوشیده شده، اما بیشتر آن‌ها آن‌قدر کوچک‌اند که تقریبا دیده نمی‌شوند.


 
نیویورک پست گزارش می‌دهد مکسیم پلیکوس، پروفسور زیست‌شناسی تکوینی و سلولی دانشگاه کالیفرنیا، در بیانیه‌ای خبری اعلام کرد: «اما در خال‌، استئوپونتین باعث می‌شود فولیکول‌های کوچک و خفته مو سلول‌های بنیادین خود را برای رویش موی بلند و ضخیم فعال ‌کنند.»


 
اگر استئوپونتین می‌تواند سلول‌های بنیادی را تحریک کند و موی ضخیم روی خال به وجود بیاورد، چرا از آن برای رویش موی ضخیم و براق روی سر استفاده نکنیم؟


 
پلیکوس می‌گوید این کار شدنی است. او به فیرس بایوتک (Fierce Biotech) گفت: «طبیعت همین حالا هم مهم‌ترین آزمایش را در این زمینه برایمان انجام داده است: میلیون‌ها نفر از مردم خال مویی دارند که باعث افزایش استئوپونتین شده است.»


 
«به نظرم این کار ما مهندسی معکوس آزمایش طبیعت است، به همین دلیل، این‌قدر خوشحالم که استئوپونتین واقعا ممکن است به درمان ریزش مو ربط داشته باشد.»


 
سال‌ها است که استئوپونتین را بخشی مهم از فرآیند بهبود زخم، بازسازی بافت و جلوگیری از معدنی شدن [فرآیند تشکیل بلورهای معدنی] استخوان و  سایر عملکردها می‌دانند.

اما نقش آن در رشد مو شناخته نشده بود.
 
درمان‌های معدودی برای ریزش مو – که به آن آلوپسی آندروژنتیک نیز می‌گویند – وجود دارد که برای حدود ۵۰ درصد از مردان و زنان موثر است.


 
روگین (ماینوکسیدیل)، پروپشیا (فیناستراید) و آلداکتون (اسپیرونولاکتون) به بعضی از افراد مبتلا به ریزش مو کمک می‌کند، اما برای همه موثر نیست.
 


پلیکوس گفت:«کسی از ریزش مو نمرده است. برای همین این مشکل را دست‌کم می‌گیرند.»


 
تحریک رشد مو نیز کار ساده‌ای به نظر می‌رسد: «مردم با خودشان می‌گویند مگر چقدر سخت است؟ اما درواقع کار بسیار سختی است.»


 
پلیکوس و گروهش بعد از آنکه با موش‌ها و نمونه‌های پوست انسان به نتایجی دلگرم‌کننده دست یافتند، تابستان امسال برای انجام آزمایش‌های بالینی روی انسان آماده می‌شوند.


 
این درمان‌ها که احتمالا استئوپونتین و برخی دیگر از پروتئین‌های تحریک‌کننده رشد مو را در بر می‌گیرد، با استفاده از سوزن‌های ریزی مشابه درمان بوتاکس به پوست سر تزریق می‌شود.


 
پلیکوس امیدوار است که این پژوهش اطلاعاتی مفید به همراه داشته باشد.


 
او گفت: «مردم از رشد موی جدید خود واقعا شگفت‌زده می‌شوند.»

 
 
برچسب ها: ریزش مو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی
بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و تقدیر از پاسخ قاطع نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران
بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا
نحوه فعالیت کارکنان دستگاه‌های نظامی، انتظامی، امنیتی، بهداشتی و درمانی بر اساس تصمیم‌گیری مراجع ذی‌صلاح خواهد بود.
ایران در مذاکرات روز یکشنبه شرکت نخواهد کرد؟! ایران در مذاکرات روز یکشنبه شرکت نخواهد کرد؟!
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا گفت: تمرکز اصلی ما در وضعیت کنونی مقابله با تجاوز دشمن است.
موشک هلفایر چیست؟ موشک هلفایر چیست؟
نشریه بریتانیایی «میدل ایست آی» می‌نویسد که آمریکا پیش از حمله اسرائیل به ایران، مخفیانه حدود ۳۰۰ موشک هلفایر را در اختیار این کشور قرار داده است.
اصابت پهپاد‌های آرش ارتش به اهداف در سرزمین‌های اشغالی اصابت پهپاد‌های آرش ارتش به اهداف در سرزمین‌های اشغالی
تعدادی از انواع پهپاد‌های انتحاری آرش ارتش جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش به اهداف مورد نظر در سرزمین‌های اشغالی اصابت کردند.
مسافران فرودگاه بخوانند! مسافران فرودگاه بخوانند!
لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا فردا تمدید شد.
مشاهده دود غلیظ اطراف تبریز مشاهده دود غلیظ اطراف تبریز
دود غلیظی در اطراف تبریز مشاهده شده است.
برگزیده
بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا
نحوه فعالیت کارکنان دستگاه‌های نظامی، انتظامی، امنیتی، بهداشتی و درمانی بر اساس تصمیم‌گیری مراجع ذی‌صلاح خواهد بود.
موشک هلفایر چیست؟ موشک هلفایر چیست؟
نشریه بریتانیایی «میدل ایست آی» می‌نویسد که آمریکا پیش از حمله اسرائیل به ایران، مخفیانه حدود ۳۰۰ موشک هلفایر را در اختیار این کشور قرار داده است.
گرمازدگی در کودکان را جدی بگیرید! گرمازدگی در کودکان را جدی بگیرید!
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به خطر سه تا پنج برابری گرمازدگی کودکان در مقایسه با بزرگسالان، نسبت به مراقبت ویژه خانواده‌ها از سلامت کودکان تاکید کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر