کد خبر: ۲۱۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۵

تحلیل سی. ان. ان از اتفاقات روسیه

شبکه خبری آمریکایی سی. ان. ان نوشت، کارشناسان هشدار داده‌اند که با پایان شورش گروه واگنر در روسیه چشم انداز بسیاری از مسائل مبهم بوده و این شورش در ادامه تبعاتی را در پی خواهد داشت.
تحلیل سی. ان. ان از اتفاقات روسیه

مخاطب۲۴ : نقل از ایسنا ؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بعد از رخداد‌های گیج کننده یک روز و نیم گذشته که از سوی کشور‌های جهان از نزدیک دنبال و توسط اوکراین تشویق شد، حالا باید دوران پس از جدی‌ترین چالش علیه اقتدار خود از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۰ را هدایت کند.

یوگنی پریگوژین، رئیس شرکت واگنر بدون آنکه خسارتی متحمل شود به بلاروس می‌رود، اما احتمالا وجهه خودش را به طرزی بی سابقه خراب کرده است.

روز شنبه یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر بر طبق توافقی که با واسطه گری آلکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس حاصل شد، قبول کرد روز شنبه روسیه را به مقصد بلاروس ترک کند.

به گفته سخنگوی کرملین، پریگوژین طبق این توافق، حرکت به سمت مسکو را متوقف کرد و در عوض اتهامات کیفری علیه او لغو شدند، شبه‌نظامیان واگنر نیز با هیچ برخورد حقوقی از بابت حضورشان در شورش مواجه نمی‌شوند و می‌توانند قرارداد‌هایی را با وزارت دفاع روسیه امضا کنند. پریگوژین پیشتر این اقدام را تلاشی برای همراستا سازی نیروی شبه نظامی تحت امر خود دانسته و رد کرده بود.

این بحران در روسیه روز جمعه زمانی که پریگوژین ارتش روسیه را متهم به حمله به یک اردوگاه واگنر و کشتن نیروهایش کرده و قول انتقام‌گیری را داد بالا گرفت. پریگوژین سپس سربازانش را به سمت شهر روستوف-آن-دون برده و ادعا کرد، تاسیسات نظامی مهم منطقه ورونژ که ظاهرا شاهد درگیری بین واحد‌های واگنر و نیرو‌های روس بود را در کنترل درآورده است.

اکنون مشخص نیست که پریگوژین کجاست. سخنگوی کرملین نیز روز شنبه گفت از محل پریگوژین اطلاعی در دست ندارد.
در حال حاضر هنوز خیلی مسائل مبهم باقی مانده‌اند از جمله اینکه چه بر سر پریگوژین در درون واگنر و جنگ اوکراین خواهد آمد و آیا همه شبه نظامیان او تبدیل به نیرو‌های قرار دادی ارتش روسیه می‌شوند؟

سخنگوی کرملین روز شنبه گفت، به سوال درباره نقشی که پریگوژین در بلاروس به دست خواهد آورد "نمی‌تواند پاسخ دهد. "

خود پریگوژین جزئیات چندانی درباره توافقش برای متوقف کردن پیشروی خود به سمت مسکو ارائه نکرده است.

سرهنگ مایک لاینز، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا روز شنبه گفت، گروه واگنر "یک شرکت رزمی مستقل" با شرایطی متفاوت با شرایط ارتش روسیه است. به عنوان مثال شبه نظامیان واگنر غذای بهتری به نسبت ارتش روسیه به دست می‌آورند به این معنی که ادغام کامل آن‌ها با این ارتش دشوار خواهد بود. شاید برخی از اعضای واگنر از آن جدا شوند. این افراد به خود پریگوژین وفادارند نه به کشور و نه به ماموریت. من فکر می‌کنم ما هنوز سوال‌های خیلی زیادی داریم که هم اکنون پاسخ داده نمی‌شوند. "

کارشناسان می‌گویند، خطر برای رئیس واگنر هنوز تمام نشده است.

پوتین اقدامات واگنر را با انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷ مقایسه کرد که تزار نیکلاس دوم را در بحبوحه جنگ جهانی اول سرنگون کرد.

جیل دوورتی، رئیس سابق دفتر شبکه سی. ان. ان در مسکو و یک کارشناس پرسابقه در حوزه امور روسیه اظهار کرد: "پوتین خیانتکار‌ها را نمی‌بخشد. حتی اگر پوتین به پریگوژین بگوید که به بلاروس برود او همچنان یک خیانتکار تلقی می‌شود و فکر می‌کنم پوتین هرگز این را نخواهد بخشید.

او اضافه کرد: این امکان وجود دارد که ما شاهد کشته شدن پریگوژین در بلاروس باشیم. پریگوژین یک معضل برای مسکو است، چون تا زمانی که نوعی حمایت در پشت او باشد، صرف نظر از هر جایی که باشد او یک تهدید محسوب می‌شود.

پریگوژین از زمان دهه ۱۹۹۰ پوتین را می‌شناسد و بعد از آن که او قرارداد‌های پرسود برای تهیه غذای کرملین را به دست آورد لقب "سرآشپز پوتین" را پیدا کرد. اما جنبش‌های جدایی طلب مورد حمایت روسیه در اوکراین در سال ۲۰۱۴ سنگ بنای تبدیل شدن پریگوژین به یک جنگ سالار را گذاشتند.

پریگوژین گروه واگنر را تاسیس کرد تا به عنوان یک شرکت مزدور در سایه که در اوکراین مطرح باشد. واگنر در جریان جنگ اوکراین در معرض توجه قرار گرفت و به نظر رسید که نیرو‌های این گروه در جا‌هایی که سربازان متعارف ارتش روسیه شکست می‌خورند، پیشرفت‌های ملموسی را کسب می‌کنند. با این وجود گمان برده می‌شود که جنگجویان این گروه به خاطر تاکتیک‌های بی رحمانه تلفات بالایی را موجب می‌شوند.

استیو هال، رئیس سابق بخش عملیات روسیه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت، حتی ناظران کارکشته روسیه از مشاهده تحولات اخیر جا خوردند.

او به سی. ان. ان گفت: "همه در بهت و حیرت فرو رفتند. تنها حسی که می‌توانم از آن روز داشته باشم این است: شما دو نفر را دارید که خودشان را در موقعیتی غیرقابل تحملی یافته و مجبور شدند راهشان را از هم جدا کنند. "

هال گفت: پریگوژین احتمالا زمانی که ستون سربازانش به سمت مسکو حرکت می‌کردند به این نتیجه رسیده که لقمه بزرگتر از دهانش برداشته است.

این مقام ارشد سابق سیا اظهار کرد: فکر نمی‌کنم داستان هنوز تمام شده باشد.

برچسب ها: پوتین روسیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس
پانزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران شامگاه شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۴در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد
قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان
پرونده «شیطان لویزان» که با ۹ شاکی و روایت‌های هولناکشان افکار عمومی را شوکه کرده، همچنان در پیچ‌وخم دادگاه‌ها گرفتار است
فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد
با کاهش اعتراضات خیابانی در نپال، قاضی پیشین و چهره برجسته سیاسی، سوشیلا کارکی، به عنوان نخست‌وزیر موقت این کشور منصوب شد.
شایعات سکته مغزی ترامپ شدت گرفت شایعات سکته مغزی ترامپ شدت گرفت
تصاویر تازه از حضور ترامپ در سالگرد ۱۱ سپتامبر با نشانه‌هایی از افتادگی صورت، موجی از گمانه‌زنی‌ها درباره سکته مغزی جزئی او برانگیخت.
عراقچی راهی دوحه شد عراقچی راهی دوحه شد
وزیر خارجه ایران امروز برای حضور در نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی وارد دوحه شد.
حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد
دانشمندان ادعا می‌کنند میلیاردها سال پیش از پیدایش انسان، یک راکتور هسته‌ای در زمین وجود داشته که احتمالاً آغاز حیات بوده است. این ادعای جنجالی، نظریه‌های رایج در مورد آغاز حیات را به چالش می‌کشد.
اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم
با تشدید بحران غزه، ایرلند و هلند اعلام کردند در صورت حضور اسرائیل، از یوروویژن ۲۰۲۶ کناره‌گیری خواهند کرد و فشار بر اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
برگزیده
ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم
ترامپ و ترامپیسم؛ فوکویاما او را فاقد صداقت و قضاوت سلیم می‌داند، اما از منظر اقتصاد سیاسی، دولتش احیای مرکانتیلیسم سنتی است؛ با تمرکز بر قدرت ملی، تعرفه‌های بالا، حمایت صنعتی و اقتدارگرایی پوپولیستی.
نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟ نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟
با تشدید تنش‌ها میان ترکیه و اسرائیل، روابط دو قدرت منطقه‌ای به مسیری پیچیده و خطرناک گام گذاشته است. آیا این تقابل از جنس یک رقابت دیپلماتیک است یا زمینه‌ای برای یک رویارویی جدی‌تر؟
نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا
اتاق‌های فکر، به عنوان کانون‌های اندیشه و دانش، نقشی کلیدی در سیاست خارجی آمریکا ایفا می‌کنند. این مراکز با تولید ایده‌های جدید و تحلیل‌های علمی، به تصمیم‌گیران برای تامین منافع و امنیت ملی یاری می‌رسانند.
صفحه خبر بالای تصاویر