کد خبر: ۲۰۷۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۹

۱۰ شهر خوب و ۱۰ شهر بد دنیا برای زندگی در سال ۲۰۲۳

در فهرست سال ۲۰۲۳ واحد اطلاعات اکونومیست از ۱۷۳ شهر جهان، شهر وین اتریش به عنوان بهترین و دمشق سوریه به عنوان بدترین شهر دنیا برای زندگی انتخاب شده است.
۱۰ شهر خوب و ۱۰ شهر بد دنیا برای زندگی در سال ۲۰۲۳

مخاطب24:واحد اقتصادی نشریه اکونومیست فهرست قابل زندگی‌ترین شهر‌های جهان برای سال ۲۰۲۳ را منتشر کرده است.


به گزارش عصرایران به نقل از سی ان ان، در این فهرست که ۱۷۳ شهر جهان طبقه بندی شده همچنان شهر "وین" اتریش در صدر قرار دارد.


واحد اطلاعات اکونومیست ۱۷۳ شهر را در سراسر جهان بر اساس شاخص‌هایی مهم از جمله مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، ثبات، زیرساخت‌ها و محیط زیست رتبه بندی کرده و فهرست قابل زندگی‌ترین شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۳ را منتشر کرده است.


شهر وین اتریش امسال نیز همچون سال گذشته جایگاه قابل زندگی‌ترین شهر جهان را حفظ کرده و به دلیل زیرساخت‌های قابل اعتماد، فرهنگ و سرگرمی برجسته و خدمات آموزشی و بهداشتی بی عیب و نقص خود مورد تحسین قرار گرفته است.


پس از آن شهر کپنهاگ (پایتخت) دانمارک در جایگاه دوم قرار دارد و ۹ شهر بعدی به ترتیب ملبورن استرالیا، سیدنی استرالیا، ونکوور کانادا، زوریخ سوییس، کلگری کانادا، ژنو سوییس، تورنتو کانادا واوساکای ژاپن + اوکلند نیوزیلند (به طور مشترک) در جایگاه سوم تا دهم قابل زندگی‌ترین شهر‌های جهان قرار گرفتند.

لیست بهترین و بدترین ۱۰ شهر جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۳ به نقل از واحد اطلاعات اکونومیست

۱۰ شهر خوب و ۱۰ شهر بد دنیا برای زندگی در سال ۲۰۲۳

بازگشت‌های بزرگ

در حالی که دو شهر ملبورن و سیدنی استرالیا در سال‌های اخیر در این فهرست سقوط کرده بودند و سیدنی در سال‌های گذشته از فهرست ۱۰ شهر قابل زندگی جهان خارج شده و ملبورن با اوساکای ژاپن در رده دهم در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته بود، اما این دو شهر بزرگ استرالیا امسال هر دو به ترتیب رتبه‌های سوم و چهارم را به خود اختصاص داده‌اند.

کانادا نیز امسال جایگاه خوبی کسب کرد و سه شهر آن - کلگری، ونکوور و تورنتو - در بین ۱۰ شهر برتر جهان قرار گرفتند.

در همین حال، سوئیس نیز با دو شهر زوریخ و ژنو در فهرست ۱۰ شهر قابل زندگی جهان ۲ نماینده کسب کرد؛ شهر اوساکای ژاپن نیز که امسال شاهد لغو محدودیت‌های مرتبط با کووید بوده، با رشد کمی در رتبه‌بندی فرهنگ و محیط‌زیست خود به جمع ۱۰ شهر قابل زندگی جهان برگشته است.

"اوپاسانا دات" رئیس شاخص زیست پذیری در واحد اطلاعات اکونومیست در بیانیه‌ای گفت: "حذف محدودیت‌های مرتبط با کووید به طور کلی برای زیست‌پذیری جهانی در سال ۲۰۲۳ مفید بوده است. "

او افزود:" آموزش با بازگشت کودکان به مدارس همراه با کاهش قابل توجه بار بیمارستان‌ها و سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی، با برخی پیشرفت‌های قابل توجه در شهر‌ها در سراسر اقتصاد‌های در حال توسعه آسیا و خاورمیانه، قوی‌تر شده است. "

وی خاطر نشان کرد:" از آنجایی که محور سیاسی و اقتصادی جهان همچنان در حال چرخش به سمت مشرق زمین است، انتظار داریم شهر‌های این مناطق به آرامی در رتبه بندی زیست پذیری ما به سمت بالا حرکت کنند.

اگرچه غالب شهر‌هایی که در صدر فهرست هستند اروپایی هستند، اما امسال برخی شهر‌های اروپایی در فهرست سقوط کرده اند.

برای مثال شهر لندن، پایتخت انگلیس با سقوط ۱۲ پله‌ای به رتبه ۴۶ و شهر استکهلم پایتخت سوئد با ۲۲ پله سقوط در رتبه ۴۳ قرار گرفتند، و در حالی که شهر ادینبورگ (پایتخت اسکاتلند) در رده بندی پارسال در رتبه ۳۵ قرار داشت امسال به رتبه ۵۸ سقوط کرده است.

درباره این سقوط جایگاه در این گزارش آمده است: "هیچ یک از این شهر‌ها کاهش شدیدی در امتیازات شاخص خود نداشته اند، اما آن‌ها نتوانسته اند دستاورد‌هایی را که بسیاری از شهر‌های دیگر - به ویژه شهر‌های آسیایی - در سال گذشته به دست آورده اند، به دست آورند. "

میانگین امتیاز شاخص در ۱۷۲ شهر (با حذف کیف در اوکراین) اکنون به ۷۶.۲ از ۱۰۰ رسیده است که بالاترین امتیاز در ۱۵ سال گذشته است.

بر اساس این گزارش، نمرات مراقبت‌های بهداشتی بیشترین بهبود را داشته است، در حالی که امتیازات مربوط به آموزش، فرهنگ و سرگرمی و زیرساخت‌ها نیز بالاتر است.

کاهش ثبات

با این حال، ثبات به دلیل "مواردی از ناآرامی‌های مدنی در بسیاری از شهر‌ها در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی، و همچنین افزایش جرم و جنایت در برخی شهرها" دچار کاهش شده است.

"بارسالی باتاچاریا" مدیر تحقیقات واحد اطلاعات اکونومیست در این باره می‌گوید: از بین پنج دسته تحت پوشش شاخص ما، تنها ثبات شاهد کاهش بوده است.

فشار بر نظم عمومی و وضعیت معکوس اقتصادی نیز موارد جرم و جنایت را در برخی شهر‌ها افزایش داده است و این خطری برای آینده خواهد بود.

به گفته او:" همه این‌ها نشان می‌دهد که امتیازات ثبات در شاخص زیست پذیری ما بعید است به سرعت بهبود یابد. "

شهر‌های ایالات متحده آمریکا در فهرست امسال نیز شاهد سقوط جایگاه بودند و شهر سن دیگو و لس آنجلس هر دو با ۱۷ پله سقوط در رتبه‌های ۶۱ و ۵۷ امسال قرار گرفتند.

۱۰ شهر انتهای لیست

امسال نیز تغییر چندانی در انتهای لیست رخ نداده است و شهر‌هایی که درگیر ناآرامی‌های مدنی و درگیری‌های نظامی بوده و یا هستند، کمترین امتیاز را به خود اختصاص داده‌اند.

دمشق سوریه، طرابلس لیبی و الجزیره الجزایر در رتبه بندی امسال در قعر لیست و به عنوان سه شهر غیرقابل زندگی جهان قرار گرفتند.

شهر دمشق که همواره یکی از پایین‌ترین شهر‌های این نظرسنجی است، امسال هیچ بهبودی در امتیازات زیست‌پذیری خود نداشته است.

با این حال شهر کیف اوکراین که به دلیل تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ در فهرست سال ۲۰۲۲ ناپدید شد، امسال به دلیل تأثیر مستقیم جنگ در لیست سقوط کرد و اکنون در بین ۱۰ شهر غیر قابل زندگی جهان قرار دارد.

لیست ۱۰ شهر غیرقابل زندگی جهان در سال ۲۰۲۳ به نقل از واحد اطلاعات اکونومیست

۱۰ شهر خوب و ۱۰ شهر بد دنیا برای زندگی در سال ۲۰۲۳

در این گزارش آمده است: "جنگ در اوکراین و اختلالات اقتصادی و سیاسی ناشی از آن بر زندگی در بسیاری از شهر‌های اروپایی تاثیر گذاشته است. "

۱۰ شهر غیرقابل زندگی جهان که در انتهای این لیست قرار دارند به ترتیب عبارتند از: دمشق سوریه، طرابلس لیبی، الجزیره الجزایر، لاگوس نیجریه، کراچی پاکستان، بندر مورسبی در پاپوا گینه نو، داکا بنگلادش در کنار هراره زیمبابوه، کی یف اوکراین و دوآلا کامرون.

برچسب ها: جهان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر