کد خبر: ۲۰۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲

عامل ریزش بورس چیست؟

با وجود اینکه قرار بود دولت فروش اوراق خود را متوقف کند، ظاهرا در این هفته شاهد عرضه اوراق دولتی در بازار سهام خواهیم بود.
عامل ریزش بورس چیست؟

با وجود اینکه قرار بود دولت برای حمایت از بورس فروش اوراق خود را متوقف کند، ظاهرا در این هفته شاهد عرضه اوراق دولتی در بازار سهام خواهیم بود. حال بورس متاثر از این خبر که رئیس سازمان بورس دیروز آن را اعلام کرد امروز قرمزپوش کار خود را آغاز کرد.

عامل ریزش بورس چیست؟
نیما میرزایی، کارشناس بازار سهام گفت: کسری بودجه و تورم به محدوده جدی رسیده است. دولت در این مقطع مجبور به استفاده از ابزار‌های قدرتی خویش است. کاهش شتاب بهره بین بانکی دلار را وارد کانال جدیدی کرد و با این وجود فروش اوراق مورد انتظار بود.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت نقدینگی و تورم عرضه اوراق دولتی طی هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت. البته بسیار بهتر است که دولت برای جبران کمبود نقدینگی به سراغ فروش اموال و دارایی‌ها در بازار سهام برود تا از آثار منفی و فشار روی بورس نیز جلوگیری شود، اما ظاهرا این موضوع فعلا اولویت دولت نیست.

میرزایی عنوان کرد: باید توجه داشت که تا تعیین تکلیف نهایی برجام و آزادسازی منابع ارزی موضوع کسری بودجه و تورم همواره مهمترین چالش دولت است. البته روشی که برای جبران این موضوع در پیش گرفته آثار منفی زیادی روی بازار سرمایه خواهد داشت.

این کارشناس بازار سهام در خصوص مشتریان اوراق دولتی در بورس، تصریح کرد: چارچوب اعمال قدرت دولت به بانک‌ها محدود نمی‌شود. با توجه به وضعیت خصوصی‌سازی در کشور در لایه‌های بعدی دولت به برخی از شرکت‌های خصوصی برای فروش اوراق خود روی خواهد آورد. فارغ از اینکه مشتریان این اوراق چه نهاد‌هایی هستند اثر منفی در نهایت بر کل بازار خواهد بود.

میرزایی در خصوص راه‌های جایگزین جبران کمبود نقدینگی، گفت: فروش اموال و دارایی نیز می‌تواند کمبود نقدینگی دولت را جبران کند، اما اختیارات دولت را کاهش می‌دهد. با این وجود دولت نمی‌تواند در بلندمدت به فروش اوراق در بازار سهام ادامه دهد.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.