کد خبر: ۲۰۱۸۸
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
عضو کمیسیون امنیت ملی:

ایران از عراق پول دریافت می‌کند نه کالا

نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: ما اگر قرار بود در قبال پول‌هایمان کالا بگیریم، خیلی زودتر از این باید روند اجرایی می‌شد.
ایران از عراق پول دریافت می‌کند نه کالا

مخاطب24:عباس مقتدای، نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در عراق و دریافت کالا به جای پول گفت: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای لزوماً واقعیت نیست. موضوعاتی که ما با سایر کشور‌ها مذاکره کردیم و آنچه که در حال جریان است، تامین منافع ملت ایران و بدست آوردن پول‌های بلوکه شده ایران است. این پول‌ها، پول‌های مشروع حاصل از نفت ایران در خارج از کشور است که مدت‌ها با زور و فشار تحت عنوان تحریم نگه داشتند.


وی در ادامه بیان کرد: آنچه که اکنون در حال رخ دادن است چرخش قدرت از غرب به سمت کشور‌های آسیایی است. در حقیقت کم شدن فشار‌های تحریمی و به عبارتی هرز شدن پیچ تحریم‌هایی است که دائماً آن را محکم‌تر می‌کردند. از اینجا به بعد دیگر این تحریم‌ها نمی‌تواند جواب بدهد. به همین خاطر وقتی به عنوان عضو نهم سازمان شانگ‌های در اجلاس هند به عضویت کامل سازمان در بیاییم، به راحتی می‌توانیم امور پولی و بانکی و مراودات اقتصادی خودمان را باز تعریف کنیم.


وی افزود: بنابراین آنچه که اکنون بین بغداد و تهران، ایران و روسیه، ایران و چین، ایران و هند، ایران و کره و بسیاری از کشور‌های دیگر در حال رخ دادن است، تامین منافع ملت ایران است. این آغاز روندی است که به بازگشت پول‌های ایران منتهی خواهد شد.


در نهایت این نماینده اشاره کرد: ما اگر قرار بود در قبال پول‌هایمان کالا بگیریم، خیلی زودتر از این باید روند اجرایی می‌شد. ولی دائماً بر این نکته تاکید داشتیم که ایران به عنوان یک کشور مستقل عزتمندانه پول خودش را پس می‌گیرد و با پول خودش آنگونه که صلاح می‌داند عمل می‌کند؛ بنابراین گزارش‌های مسئولان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و سایر نهاد‌هایی که به ما گزارش دادند حاکی از آن است که ما در آینده نزدیک می‌توانیم به منافع ملت ایران بیش از پیش دست پیدا کنیم.

مقتدایی اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی در جلسات متعددی که با وزیر امور خارجه و مسئولان حوزه سیاست خارجی داشته، گزارش‌های لازم را دائماً گرفته است. در جریان امور هستیم برخی از مسائل زمانش که برسد، حتماً اطلاع رسانی خواهد شد. برخی از موضوعات و گمانه‌زنی‌ها و شایعات نیز عمقی در واقعیت ندارد؛ البته همواره آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها تبادل پیام با یکدیگر داشتند. ما به طرف آمریکایی به صراحت گفته‌ایم اگر منافع ملت ایران را تامین کنند حتماً این مذاکرات به نتیجه خواهد رسید. اما اگر بر نقض تعهدات، عدم پایبندی به آنچه که بیشتر پذیرفته‌اند اصرار بکنند، ایران کشوری نیست تحت فشار زور یا قلدری طرف مقابل عقب‌نشینی کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان گفت: منافع ملت ایران بر هر چیز دیگری در سطح تصمیم‌گیری و اجرا اولویت دارد. اکنون آمریکایی‌ها خودشان متوجه شده‌اند که پیچ تحریم آن‌ها هرز شده و بیش از این نمی‌توانند فشار بیاورند. ایران الان در کانون توجه آسیایی قرار گرفته است و حضور ما در شانگ‌های و بریکس و دیگر اجلاس‌های بین المللی می‌تواند راه‌های جدیدی را برای ایران باز کند؛ بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که آمریکا روزگاری در اوج قرار داشت، اکنون در نقطه سقوط قرار گرفته است و مشکلات داخلی آمریکایی‌ها انقدر زیاد است که برای حل مشکلاتشان چاره‌ای ندارند جز اینکه منافع ملت ایران را تامین کنند.

منبع: آخرین خبر

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.