کد خبر: ۱۹۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷

چشم‌انداز تورم کاهشی است

شاخص نقطه به نقطه بهای تولیدکننده در اردیبهشت سال جاری با ۸.۳درصد کاهش نسبت به ماه قبل به رقم ۳۲.۴درصد رسید و با تداوم این روند و کاهش هزینه‌های تولیدکنندگان در ماه‌های آینده تأثیر آن مشهود خواهد بود.
چشم‌انداز تورم کاهشی است

چشم‌انداز تورم کاهشی است

مخاطب24:وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به موضوعی با عنوان «تورم در نقطه جوش» توضیح داد: مروری بر تورم سالانه طی ۵ سال گذشته نشان می‌دهد نقطه جوش تورم در واقع سال ۱۳۹۹ است که تورم ۴۷.۱ درصدی سالانه ثبت شد و سال ۱۴۰۰ هم که نیمی از آن در دوران مدیریت دولت سیزدهم بود این نرخ با عدد ۴۶.۲ درصد ادامه یافت و البته سال ۱۴۰۱ هم که با برخی اصلاحات ناگزیر اقتصادی از جمله حذف ارز ترجیحی و رویداد‌هایی همچون جنگ اوکراین و افزایش قیمت‌های جهانی و همچنین اغتشاشات و انتظارات تورمی و جنگ ارزی همراه شد باز هم تورم در همین محدوده نگه داشته شد و سال گذشته با نرخ تورم ۴۶.۵ درصد به پایان رسید.

قاعدتاً ۵ سال پیاپی نرخ میانگین ۴۰ درصد تورم توان مردم را بیش از پیش کاهش داده است و البته که دولت برای مهار تورم تدابیری در نظر گرفته است و در سال جاری نیز با یک برنامه مدون ۱۰ بندی مهار تورم و رشد تولید را توأمان دنبال می‌کند. با حذف شوک‌های تورم‌زا در سال ۱۴۰۱ و رویکرد‌های جدی دولت در رفع ناترازی‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی با هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق برنامه اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام بانکی، اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، اصلاح قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی و اصلاح قیمت‌گذاری دستوری بر تولیدات بنگاه‌ها می‌توان به نتیجه‌بخشی برنامه‌های دولت در سال جاری امید داشت.

از نشانه‌های این موضوع می‌توان به کاهش قابل توجه تورم ماهانه بخش تولید در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ نسبت به اردیبهشت سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اشاره کرد و این‌که تورم ماهانه اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در حالی به ۳.۲ درصد رسیده است که این رقم در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به‌ترتیب ۵.۸ و ۹.۷ درصد بوده است.

همچنین تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده در اردیبهشت سال جاری با ۸.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به رقم ۳۲.۴ درصد رسید.
این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در اردیبهشت ۱۴۰۰ عدد ۱۰۳.۱ درصد را ثبت کرده است با تداوم این روند و کاهش هزینه‌های تولیدکنندگان در ماه‌های آینده تأثیر آن مشهود خواهد بود؛ انکار این تأثیر جز ایجاد فضای ناامیدی و دامن زدن به انتظارات تورمی نتیجه‌ای ندارد.

برچسب ها: تورم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری؛ وقوع زلزله در تهران فوری؛ وقوع زلزله  در تهران
لحظاتی پیش زمین لرزه ای شدید تهران را لرزاند. این زلزله در غرب تهران به وضوح احساس شد
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر