کد خبر: ۱۹۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵

نوسان تخم مرغ روی موج دلار

در حالی که خبرگزاری‌ها از افت قیمت تخم مرغ و عرضه آن زیر قیمت مصول می‌دهند به نظر می‌رسد که این موضوع برای کارشناسان چندان خوشایند نیست، زیرا خبر از افت تولید در آینده نزدیک می‌دهد، اتفاق که باعث می‌شود افت کوتاه مدت قیمت برای مصرف کنندگان گران تمام شود.
نوسان تخم مرغ روی موج دلار

نوسان تخم مرغ روی موج دلار

مخاطب 24: محمد رشیدی عضو کمیسیون، کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این باره معتقد است، در حال حاضر در موضوع مرغ و تخم‌مرغ با کاهش تولید روبرو هستیم و پیش بینی می‌شود در ماه‌های آینده با توجه به سطح جوجه‌ریزی با کاهش بیشتر تولید مواجه شویم.

وی با اشاره به کاهش قیمت تخم‌مرغ زیر قیمت مصوب گفت: اکنون با کاهش تقاضا به دلیل افزایش قیمت مواجه هستیم و پروتئین از سبد کالای مردم کمتر شده است، از سویی با حمایت دولت روبرو هستیم تا تخم‌مرغ در بازار موجود باشد.

عضو کمیسیون، کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار داشت: در حال حاضر هر از چند گاهی با سیاست‌های حمایتی از تولید کننده و مصرف‌کننده در مقاطعی متضرر می‌شویم.

حمایت از تولید با قیمت دستوری ممکن نیست

وی ادامه داد: ما باید در مرحله اول از تولید حمایت کنیم و بتوانیم بازار را با سیاست‌های حمایتی حفظ کنیم، بازار هم با قیمت دستوری حمایت نمی‌شود.

رشیدی گفت: سال‌ها وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید بوده و امروز در بخش مصرف نیز به این وزارتخانه مسئولیت داده شده است، اما ابزار نظارتی و امکانات ندارد و بسیاری از اعتبارات در اختیار سازمان برنامه و بودجه است.

این عضو کمیسیون، کشاورزی، آب و منابع طبیعی بیان داشت: به دلیل عدم هماهنگی بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی نهاده‌ها دیر می‌رسد و تاخیر در این روند باعث نوسان قیمت شده و مصرف‌کننده و تولیدکننده را با چالش مواجه می‌کند.

وی تأکید کرد: همه این سیاست‌ها باید یکپارچه و هماهنگی بین اجزای دولت وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت هم نوسان قیمت داریم و هم تولیدکننده و مصرف‌کننده متضرر خواهند شد.

رشیدی گفت: در تولید مرغ و تخم‌مرغ در حال حاضر با کاهش تولید روبرو هستیم و پیش بینی می‌شود در ماه‌های آینده با توجه به سطح جوجه‌ریزی با کاهش تولید بیشتری مواجه شویم.

این عضو کمیسیون، کشاورزی، آب و منابع طبیعی در پایان بیان داشت: بین سیاست دولت و جهاد کشاوزی در تخصیص بودجه و اعتبار نهاده‌‎ها هماهنگی ندارد؛ به این دلیل تولیدکننده جوجه‌ریزی نمی‌کند و از تولید فاصله می‌گیرد. هر دوره هم که می‌گذرد شاهد بیشتر شدن این عدم هماهنگی هستیم.

تعیین قیمت تخم مرغ روی موج دلار

علی اکبر علیزاده عضو دیگر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در این باره ضمن ابراز نگرانی گفت: اینکه امروز شاهد تثبیت قیمت تخم‌مرغ هستیم مسکن و آرامبخش کوتاه مدت است که بعد از جابجایی نرخ دلار مجددا بالا خواهد رفت.

وی با اشاره به کاهش قیمت تخم‌مرغ زیر قیمت مصوب بیان کرد: مرغ و تخم مرغ یک هزینه قطعی برای مرغدار در بردارد و اشکال بزرگ در نوسان قیمت مرغ و تخم مرغ این است که دولت برخی کالا‌ها مثل فولاد، آلومینیوم، و ... را با دلار و برخی را با ریال حساب می‌کند.

علیزاده افزود: اکنون برخی نهاده‌های دامی وارداتی است و با قیمت دلار محاسبه می‌شود، این درحالی است که فاصله دلار و ریال دائما در حال نوسان است. علیزاده ادامه داد: گوشت، تخم‌مرغ و مرغ از اقلام ضروری مردم است. وقتی قیمت دلار در نوسان است تولید برای مرغدار به صرفه نیست. در این شرایط یا به دلالی روی می‌آورد یا عصیان می‌کند و اینگونه ما شاهد نوسان قیمت مرغ و تخم مرغ می‌شویم.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد: اینکه امروز شاهد تثبیت قیمت تخم‌مرغ هستیم مسکن و آرامبخش کوتاه مدت است که بعد از جابجایی نرخ دلار مجددا بالا خواهد رفت.

وی با بیان اینکه دولت باید تصمیم انقلابی بگیرد که نرخ رایج کشورمان دلار باشد یا ریال، گفت: این دوگانگی نمی‌تواند دوام بیاورد و ریسمان در جایی پاره خواهد شد. وقتی دلار را آزاد می‌کند برخی دلالان در فضای مجازی قیمت‌گذاری می‌کنند و اصلا تابع قیمت بازار نیستند در حالیکه دولت به مرغدار فشار می‌آورد که باید تابع قیمت مصوب باشد و این دوگانگی نوسان را بیشتر می‌کند.

منبع: اقتصاد 100

 
برچسب ها: تخم‌مرغ بازار
captcha
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.