کد خبر: ۱۹۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰

عربستان برنامه حج را تشریح کرد/ روبات‌ها به کمک می‌آیند

عربستان برنامه عملیاتی حج را اعلام کرد؛ مقامات این کشور می‌گویند «این بزرگترین عملیات حج پس از همه‌گیری کرونا است.»

عربستان برنامه حج را تشریح کرد/ روبات‌ها به کمک می‌آیند

مخاطب24:برای اولین بار از زمان همه‌گیری کووید -۱۹، میلیون‌ها زائر حج مناسک خود را در مسجدالحرام به جای خواهند آورد. عربستان پیش‌بینی کرده است امسال نزدیک به دو میلیون نفر در حج شرکت کنند. از ایران نیز حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر در حج حضور خواهند داشت.

مقامات مذهبی عربستان سعودی در یک نشست خبری برنامه‌های بزرگترین عملیات زیارتی را تشریح کردند. به گفته این مقامات، در حج امسال ۱۴ هزار نفر به همراه هزاران نیروی داوطلب در دو حرم مکه و مدینه مستقر خواهند شد تا به میلیون‌ها زائر و نمازگزار رسیدگی کنند.

رییس اداره کل امور حرمین شریفین در عربستان گفت که بزرگترین برنامه عملیاتی حج با تمرکز بر اهداف استراتژیک سال ۲۰۲۴ و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان انجام می‌شود.

چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان برنامه‌ای برای کاهش وابستگی به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و توسعه بخش‌های خدماتی مانند بهداشت، آموزش، زیرساخت، تفریحی و گردشگری است. عربستان سعودی در نظر دارد سالانه تعداد زائران و گردشگران را از ۸ میلیون تا ۸۰ میلیون افزایش دهد. همچنین قصد دارد زیرساخت‌ها، مانند فرودگاه‌های نو در جده و طائف و بزرگراه‌ها را توسعه دهد. افزون‌بر آن، توسعهٔ زیرساخت‌های شهر مکه و سرمایه‌گذاری در مناطق اطراف مسجدالحرام را نیز جز برنامه دارند.

عبدالرحمن السدیس ـ رییس اداره کل امور حرمین شریفین ـ در نشست خبری که توفیق الربیعه ـ وزیر حج و عمره عربستان ـ نیز حضور داشت، برنامه عملیاتی حج را تشریح کرد و گفت: خرسندیم برنامه عملیاتی خود را برای موسم حج امسال اعلام کنیم. انتظار می‌رود مسجدالنبی در مدینه، اکنون که همه‌گیری کووید-۱۹ به پایان رسیده است، میلیون‌ها زائر داشته باشد.

او افزود: برنامه عملیاتی حج مطابق با سیستم خدمات یکپارچه انجام خواهد شد. این طرح، بر اساس تجربیات حج‌های گذشته، یک سال در حال تهیه بوده است. بر اساس آن هزاران فرصت داوطلبانه فراهم خواهد شد و ۳۰۰ هزار جلد قرآن در مسجد جامع مکه و مسجد النبی در مدینه توزیع خواهد شد. بیش از ۳۵ هزار ساعت کارگاه آموزشی روخوانی و حفظ قرآن همراه با پخش شبانه‌روزی علمی و توجیهی به ۱۰ زبان برگزار می‌شود و تمهیداتی برای ارائه خدمات ترجمه، راهنمایی و پاسخ به سؤالات زائران به ۵۱ زبان اندیشیده شده است.

رییس اداره کل امور حرمین شریفین گفت: در کارهای داوطلبانه، بیش از هشت هزار فرصت داوطلبانه در حرمین شریفین در ۱۰ حوزه و بیش از ۲۰۰ هزار ساعت داوطلب در حج فراهم شده است.

«السدیس» گفت: هدف ریاست جمهوری عربستان توزیع ۴۰ میلیون لیتر آب زمزم در حرمین شریفین (مکه و مدینه) از طریق بیش از ۳۰ نقطه و حداقل دو میلیون بطری در روز است. علاوه‌بر این از فناوری دیجیتال، اپلیکیشن‌ها و روبات‌ها برای کمک به بهبود تجربه عبادت‌کنندگان استفاده می‌شود.

برچسب ها: عربستان حج
captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.