کد خبر: ۱۸۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶

۸ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای تنبیه طالبان

مسئولین نظام جمهوری اسلامی باید به این واقعیت توجه کنند که انجام اقدامات پیشنهادی برای وارد آوردن فشار به طالبان نباید به تأخیر بیفتد.
۸ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای تنبیه طالبان

۸ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای تنبیه طالبان

مخاطب24:جمهوری اسلامی در یادداشتی، فهرست پیشنهاد‌های خود برای تنبیه طالبان را منتشر کرد.

 


طالبان بنا ندارند به ایران حقابه بدهند، ولی ایران اهرم‌هائی در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آن‌ها این گروه خودسر را به تمکین وادار نماید. افغانستان یک کشور محصور در خشکی است و برای واردات و صادرات محصولات و کالا‌های اساسی خود از جمله سوخت شدیداً به ایران وابسته است. نکته مهمی که می‌تواند به ایران برای وادار کردن طالبان به تمکین در برابر قانون کمک کند اینست که از منظر روابط بین‌المللی دولت فعلی طالبان منزوی است بطوری که حتی سازمان ملل نیز آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

براساس این اجماع جهانی، ایران نیز حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد، ولی با اینحال، از معدود کشور‌هایی است که با طالبان رابطه دارد. ایران می‌تواند با قطع کردن این رابطه و انجام اقدامات سیاسی و اقتصادی، طالبان را وادار کند حقابه مردم سیستان را بدهد. مواردی از این اقدامات این‌ها هستند.

۱- اخراج نمایندگان طالبان از سفارت افغانستان در تهران و بازگرداندن کارمندان سابق.
۲- کاهش سطح سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل.
۳- توقف صادرات روزانه سوخت (از جمله بنزین و گازوئیل) به افغانستان. توضیح اینکه در حال حاضر افغانستان بیش از ۷۰ درصد و در مواردی حدود ۹۰ درصد سوخت خود را از ایران وارد می‌کند. قطع کردن این صادرات طالبان را فلج خواهد کرد.
۴- اخراج تجار افغان از بندر چابهار و متوقف ساختن ورود کالا‌های اساسی به مقصد افغانستان به این بندر و ترانزیت روزانه آن‌ها توسط ۱۰۰ تا ۲۰۰ کامیون به افغانستان.
۵- ممنوع شدن صادرات کالا‌های افغانی از طریق بندر چابهار.
۶- جلوگیری از صادرات کالا‌های ایرانی و یا غیر ایرانی به افغانستان که از طریق خاک ایران می‌گذرند.
۷- جمهوری اسلامی ایران می‌تواند علیه افغانستان در مراجع بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری به خاطر نقض معاهده بین‌المللی ۱۳۵۱ اقامه دعوا و درخواست جبران خسارت کند.
۸- در مورد اتباع افغانستانی در ایران، برنامه نظارتی دقیقی اجرا شود تا از ورود افراد مشکوک جلوگیری گردد. علاوه بر این، نظام‌نامه شفافی برای حضور افاغنه در ایران تنظیم شود تا فقط افراد مورد اعتماد بتوانند مجوز اقامت دریافت کنند و همان‌ها نیز بطور مرتب و منظم تحت نظارت‌های اطلاعاتی و امنیتی باشند. دولت جمهوری اسلامی ایران باید با چنین نظارت دقیقی بتواند مانع بروز هرگونه مشکلی از ناحیه اتباع افغانستانی برای کشورمان شود.
مردم افغانستان با مردم ایران همسایه، هم‌دین، هم‌سنت و هم‌فرهنگ هستند. دولت جمهوری اسلامی ایران باید آن دسته از اتباع افغانستانی را که در چارچوب قانون در کشورمان زندگی و رفتار می‌کنند گرامی بدارد، ولی بهیچوجه اجازه ندهد افراد مشکوک و خلافکار به ویژه کسانی که عوامل گروه تروریستی طالبان هستند در هیچ نقطه‌ای از ایران حضور داشته باشند.
مسئولین نظام جمهوری اسلامی باید به این واقعیت توجه کنند که انجام اقدامات پیشنهادی برای وارد آوردن فشار به طالبان نباید به تأخیر بیفتد. به اندازه کافی در این زمینه کوتاهی صورت گرفته و بیش از این فقط افزودن بر خسران است. ارزیابی غلطی که عده‌ای در ایران از طالبان داشتند و آن‌ها را مستحق تطهیر دانستند اکنون بهیچوجه قابل دفاع نیست. بنابراین، راهی غیر از وارد ساختن فشار‌های سیاسی و اقتصادی بر این گروه باقی نمانده و تردید نباید کرد که برای این کار، فردا دیر است.

 
برچسب ها: طالبان
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.