کد خبر: ۱۸۶۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۹

اردوغان با هر شرایطی خود را وفق می‌دهد

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: باید اختلافات اردوغان با ایران را مصداقی بررسی کرد. زمینه‌های اختلافی مشخص است و آنجا‌هایی که اختلاف بوده است اگر زمینه‌هایش از بین برود، ارتباط عادی خواهد شد.
اردوغان با هر شرایطی خود را وفق می‌دهد

اردوغان با هر شرایطی خود را وفق می‌دهد

مخاطب24:به احتمال بسیار زیاد اردوغان فاتح انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه است، اما با اکثریتی شکننده، زیرا تقریبا نیمی از مردم ترکیه به رقیب او رأی دادند. حالا باید دید اردوغانی که بار دیگر بر صندلی ریاست‌جمهوری تکیه می‌زند برای قانع‌سازی مخالفان خود چه می‌کند؟

 


سید جلال ساداتیان، تحللیگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «آقای اردوغان در سیاست خارجی‌اش نشان داده است که می‌تواند خودش را با شرایط وفق دهد و تغییرات لازم را انجام دهد و اگر ببیند مخالفت‌هایی وجود دارد، خودش را با مخالفت‌ها وفق می‌دهد. وقتی دید رأی بالایی ندارد به دور دوم رضایت داد. او فردی عملگرا و اجرایی است و وقتی می‌بیند که باید تغییراتی در رفتار و رویکرد‌های خود انجام دهد این کار را می‌کند. حتی مشکلاتی که با کرد‌ها دارد شاید راه سازش بیشتری را پی بگیرد. او خودش را تطبیق می‌دهد. وقتی هواپیمای روسی را سرنگون کرد، بعدش به مسکو می‌رود و با آقای پوتین دیدار می‌کند. این انعطاف‌ها را از او شاهد بوده‌ایم».

او ادامه داد: «بحث کرد‌ها مقدار زیادی به شرایط عراق و سوریه مربوط می‌شد و حالا که سوریه تثبت شده و اتحادیه عرب سوریه را پذیرا شده است و از آقای اسد استقبال کردند، قاعدتا ترکیه تغییر رفتار می‌دهد و قاعدتا باید در رفتار اردوغان با کرد‌ها هم تأثیرگذار باشد. کرد‌ها تصور می‌کردند از شرایط سوریه می‌توانند به استقلال عمل برسند که اردوغان با این استقلال عمل مخالف بود. حالا که سوریه تثبیت شده است و قسمت کردنشین آن جزو سوریه خواهد بود، روند برخورد اردوغان با کرد‌های ترکیه تغییر می‌کند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ترکیه در کلیت با ایران روابط خوبی داشت، البته بر سر موضوعاتی مانند آذربایجان و سوریه با جمهوری اسلامی زوایه‌هایی داشت که همه این‌ها در حال حل‌شدن است؛ بنابراین باید اختلافات اردوغان با ایران را مصداقی بررسی کرد. زمینه‌های اختلافی مشخص است و آنجا‌هایی که اختلاف بوده است اگر زمینه‌هایش از بین برود، ارتباط عادی خواهد شد».

ساداتیان در پایان گفت: «به نظرم می‌آید اختلافات آقای اردوغان با اروپایی‌ها باقی می‌ماند. اروپایی‌ها در زمانی که اردوغان تمام تلاشش را می‌کرد که ترکیه به اتحادیه اروپا بپوندد، اروپایی‌ها روی خوش نشان ندادند و به همین دلیل اردغان دلخور شد و این دلخوری‌اش را با گسترش روابط با ایران یا روسیه به غربی‌ها نشان داد. اردوغان روابط ترکیه را مستقل از اروپا و ناتو انجام داد. این اردوغان و ترکیه دنبال این بودند پیوند با غربی‌ها را تقویت کنند، اما حالا از یکدیگر دور شده‌اند. حالا در آینده سرنوشت جنگ اوکراین چه می‌شود حتما می‌تواند در مناسبات ترکیه تأثیرگذار خواهد بود، اما یادمان نرود آقای اردوغان از هر آب گلالودی ماهی می‌گیرد. او اگر همچنان باشد همچنان به همین شیوه رفتار می‌کند».

 
برچسب ها: اردوغان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟ با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟
طبق مصوبه حذف یارانه دولت، یارانه نقدی معیشتی بخشی از مردم از این ماه قطع خواهد شد.
مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟ مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟
صبح شنبه، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال آرای جدیدش را صادر کرد.
AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟ AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟
فدراسیون فوتبال ایران به دلیل اخطار‌های زیاد بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی در جریان جام ملت‌های آسیا جریمه مالی شد.
برگزیده
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
خرداد ماه چه کسی به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس معرفی می‌شود؟ خرداد ماه چه کسی به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس معرفی می‌شود؟
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد که وزیر اقتصاد پس از انتخابات هیات رئیسه مجلس در ۷ خرداد، به مجلس معرفی می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر