کد خبر: ۱۸۵۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۸

امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

منابع خبری از احتمال امضای توافقنامه صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر پرونده قره‌باغ با آغاز ماه ژوئن خبر دادند.
امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

امضا توافقنامه صلح بین آذربایجان و ارمنستان

مخاطب۲۴ :‌به نقل از ایسنا ؛ خبرگزاری رویترز به نقل از لیلی عبد الله یف، سفیر جمهوری آذربایجان در فرانسه، اعلام کرد: امیدواریم در یک ژوئن در جریان اجلاس جامعه سیاسی اروپا در مولداوی، یک معاهده صلح امضا شود. این یک لحظه تاریخی است که نباید از آن را دست داد.

رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در حاشیه این اجلاس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفتگو خواهند کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز در این باره گفت که امضای معاهده صلح میان ارمنستان و آذربایجان در آینده نزدیک امکان پذیر است.

 

"متئو میلر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز صبح امروز در توئیتی نوشت: از اظهارات اخیر نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان درباره به رسمیت شناختن تمامیت ارضی متقابل ارمنستان و جمهوری آذربایجان و تعهد مستمر به صلح قدردانی می‌کنیم. توافق نهایی در حال دستیابی است و ما مصمم هستیم که به دوستانمان کمک کنیم تا به آن دست یابند.

پاشینیان پنج‌شنبه گفته بود که ارمنستان و جمهوری آذربایجان در به رسمیت شناختن یکپارچگی اراضی یکدیگر توافق کرده‌اند و پیشرفت برای عادی سازی روابط در جریان است.

درگیری چندین دهه‌ای بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ در سپتامبر ۲۰۲۰ شدت گرفت و بدترین تنش از دهه ۹۰ میلادی را نشان داد. خصومت‌ها با یک اعلامیه آتش بس سه جانبه با میانجیگری روسیه که در نوامبر ۲۰۲۰ امضا شد، پایان یافت. باکو و ایروان با استقرار نیرو‌های حافظ صلح روسی در منطقه موافقت کردند. از آن زمان تا کنون گاه و بیگاه درگیری‌هایی در طول مرز رخ داده است.

در ۱۸ فوریه سال جاری میلادی الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و پاشینیان مذاکرات صلحی را در مونیخ برگزار کردند.

پس از مذاکرات علی‌اف گفت که مساله اصلی این گفتگو‌ها توافق صلح بین دو کشور بوده که باید بر اساس اصول هنجار‌های بین‌المللی باشد و هرگونه شرط و شروط درباره قره باغ غیرقابل قبول است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رضا رشیدپور ممنوع الفعالیت شد! رضا رشیدپور ممنوع الفعالیت شد!
رضا رشیدپور در توییتر خود نوشت به من فرمودند که «ممنوع‌الفعالیت» هستی و حتی اجازه‌ی کار در پلتفرم هم به تو نمی‌دهیم.
روز جهانی مرد؛ بازاندیشی نقش‌های مردانه در جهان امروز روز جهانی مرد؛ بازاندیشی نقش‌های مردانه در جهان امروز
روز جهانی مرد فرصتی است برای گفت‌و‌گو درباره فشار‌های پنهان، انتظارات اجتماعی و ضرورت بازتعریف نقش‌های مردانه در جهانی که در حال تغییر است.
داریوش ارجمند هنرمندان را به هوشیاری در برابر پیدا شدن جنازه در سد کرج دعوت می‌کند داریوش ارجمند هنرمندان را به هوشیاری در برابر پیدا شدن جنازه در سد کرج دعوت می‌کند
به داریوش ارجمند از هنرمندان خواست در برابر شایعاتی مانند «پیدا شدن جنازه در سد کرج» هوشیار باشند و بر نقش سربازی آنان در دفاع از فرهنگ در دوران آشوب تأکید کرد.
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر