کد خبر: ۱۸۴۸۸
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹

معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر

در سراسر جهان بنای مرموز تاریخی و بزرگی وجود دارد که هرکدام از آن‌ها یک علامت سوال بزرگ برای بازدیدکنندگان و محققان هستند.
معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر

معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر

آدم‌ها برای خودشان زبان رمزی می‌سازند، راز‌هایی دارند و شاید صندوقچه اسرار دوست و خانواده‌شان هم باشند. اصلا وقتی پای راز وسط باشد گوش‌های کنجکاو برای شنیدن آن بیشتر می‌شود. حالا فکر کنید قرن‌ها و هزاران سال از این راز‌ها گذشته باشد و آدم‌ها هنوز نتوانسته باشند به‌طور صددرصد به معنای این راز‌ها پی ببرند. درست مثل اشعار حافظ، فردوسی، سعدی و مولانا که هنوز راز‌های کشف نشده زیادی دارند. در سراسر جهان بنا‌های تاریخی و بزرگی وجود دارد که هرکدام از آن‌ها یک علامت سوال بزرگ برای بازدیدکنندگان و محققان هستند.

یکی از آن‌ها تخت‌جمشید در شیراز است که اگر از نزدیک آن را ندیده باشید، شاهکار تاریخی بزرگی را از دست داده‌اید. در این مطلب اطلاعات عمومی می‌خواهیم ۳ بنای مرموز دیگر را در جهان معرفی کنیم.

معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر
اهرام جیزه؛ با شکوه و مرموز
کدام کشور؟ مصر
ما اهرام «جیزه» را با نام اهرام مصر می‌شناسیم. می‌دانیم که این اهرام در مصر برای دفن فراعنه ساخته شده، اما هنوز نوع ساخت، تاریخ و نماد احتمالی اهرام جیزه به طور کامل درک نشده است. نظریه‌های زیادی درباره اهرام مصر وجود دارد و فیلم‌سازان زیادی به دلیل رازآلود بودن، این مکان را برای قصه و فیلم‌شان انتخاب می‌کنند. مساحت جیزه حدود ۸ کیلومتر است و علاوه بر سه هرم اصلی، چند هرم کوچک‌تر و همین‌طور مجسمه ابوالهول در این منطقه وجود دارد. مصری‌ها در طول ۳۵۰ سال، ۸۰ هرم در مصر ساخته‌اند و بعضی از پژوهشگران تاریخ ساخت اهرام مصر را به ۱۲ هزار سال قبل نسبت می‌دهند!

معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر
بعلبک؛ معماری فرازمینی
کدام کشور؟ لبنان
سرنوشت بعلبک عجیب است. شهری تاریخی که در دوره‌ای از تاریخ به دست رومی‌ها می‌افتد. رومی‌ها در این شهر در طول ۳ قرن استعمار برای ساخت ۳ معبد عظیم و ستون‌هایی که به حیاط این معبد‌ها وصل می‌شد از غول‌پیکرترین سنگ‌ها استفاده کردند. ابعاد این سنگ‌ها آن‌قدر بزرگ است که بازدیدکنندگان احتمال می‌دهند ساخت این بنا‌ها کار فرازمینی‌ها باشد. برای مثال در ورودی جنوبی بعلبک، معدنی وجود دارد که هنوز بعضی از سنگ‌های تراشیده این معبد‌ها در آن‌جا قرار دارد. در همین منطقه سنگی به نام «زن باردار» تراشیده شده که حدود ۱۳۰۰ تن وزن دارد و کمتر جرثقیلی می‌تواند این سنگ غول‌پیکر را تکان دهد.

معماری‌های مرموزانه تاریخ + تصاویر
جزیره ایستر؛ ایموجی‌های سنگی
کدام کشور؟ شیلی
به احتمال زیاد با این آدمک‌های عبوسِ سنگی در میان ایموجی‌های تلفن همراه‌تان آشنا هستید. این ایموجی‌ها برگرفته از مجسمه‌های تاریخی «موآی» در جزیره ایستر است. این جزیره که در شیلی قرار دارد به دلیل این تندیس‌های ۴۰۰ ساله عجیب باستانی معروف است. بیشتر این تندیس‌ها در کرانه دریا به خط چیده شده‌اند. سنگین‌ترین موآی ساخته شده با وزن ۸۶ تن، نشان می‌دهد که مردم این جزیره چه شاهکار بزرگی را ایجاد کرده و به حرکت درآورده‌اند. تقریباً نیمی از موآی‌های باقی‌مانده هنوز در رانو راراکو، معدن اصلی موآی هستند، اما صد‌ها نفر به سکو‌های سنگی در اطراف جزیره منتقل شدند.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب ها: بنا‌های تاریخی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو
با رشد اقتصادی، ملی‌گرایی و تنش‌های منطقه‌ای، چین با فرصت‌ها و محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی در آسیا روبروست و آینده‌اش به تعادل پیچیده‌ای میان کنترل داخلی و روابط بین‌المللی بستگی دارد.
انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم
یک انفجار مهیب در تاسیسات نفتی پتروسدنو در شرق ونزوئلا موجب آتش‌سوزی گسترده شد؛ احتمال سرایت به واحد‌های تولید نفت نیز وجود دارد.
بهای طلای جهانی افزایش یافت بهای طلای جهانی افزایش یافت
قیمت جهانی طلا امروز با رشد ۰.۳ درصدی به ۴۰۹۲ دلار و ۹۸ سنت رسید؛ بازار معاملات آتی آمریکا نیز افزایش ۰.۲ درصدی را تجربه کرد.
ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند
محمدجواد ظریف در مراسم رونمایی از کتاب خاطرات جهانگیری گفت مردم و مدیران سرمایه اصلی ایران هستند و باید همواره قطب‌نمای ما باشند.
عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد ارتباطات علمی بین‌المللی و استفاده از نخبگان ایرانی خارج از کشور برای رسیدن به اقتدار علمی حیاتی است.
جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است
معاون اول دولت روحانی می‌گوید اقتصاد کشور در وضعیت «نه جنگ و نه صلح» با چالش‌هایی جدی مواجه است و اصلاحات اقتصادی ضروری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد شورای عالی امنیت ملی به دلیل شرایط حساس، اجرای قانون عفاف و حجاب را برای مدتی به تعویق انداخته است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر