کد خبر: ۱۸۴۵۶
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷

افزایش ۱۴ درصدی بیماری‌های منتقله از آب و غذا در ۱۴۰۱

بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد طغیان‌های بیماری‌های منتقله از آب و غذای گزارش شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به متوسط گزارش سالانه طغیان در پنج سال گذشته حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است و خوشبختانه موردی از فوت گزارش نشده است.
افزایش ۱۴ درصدی بیماری‌های منتقله از آب و غذا در ۱۴۰۱

افزایش ۱۴ درصدی بیماری‌های منتقله از آب و غذا در ۱۴۰۱

مخاطب24:طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا به دلیل پدیده جهانی شدن، افزایش مسافرت‌ها، توسعه گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل، جابجایی‌های جمعیتی و گسترش تجارت مواد غذایی در جهان به عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح شده است.

 

 


در نظام مراقبت بیماری‌های واگیر در کشور ما طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا در گروه بیماری‌های مشمول گزارش‌دهی تلفنی و فوری است و چنانچه دو نفر یا بیشتر که از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده‌اند، بیمار شده و علائم بالینی مشترکی داشته باشند، به عنوان طغیان بیماری منتقله از آب و غذا بوده و باید به سیستم سلامت گزارش تلفنی فوری شود.

همچنین چنانچه افزایش موارد بیماری‌های با علائم گوارشی از قبیل اسهال، استفراغ، تهوع، دل درد و سایر علائم همراه، مشاهده شود نیز مراتب باید به صورت فوری گزارش شود. در پاسخ به هر طغیان گزارش شده تیم پاسخ سریع دانشگاه‌های علوم پزشکی و در مواردی نیز تیم بررسی کشوری به محل اعزام و ارزیابی‌های لازم طبق دستورالعمل کشوری و در قالب ارزیابی‌های انسانی (کلینیکی و پاراکلینیکی)، ارزیابی‌های محیطی و بررسی مواد غذایی انجام خواهد شد.

بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۳۹۵۸ مورد طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا در کشور گزارش شده است که در جریان وقوع این طغیان‌ها ۲۰ هزار و ۸۹۰ نفر بیمار و ۲۰۰۳ نفر بستری شدند و خوشبختانه موردی از فوت گزارش نشده است. البته تعداد طغیان منتقله از آب و غذای گزارش شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به متوسط گزارش سالانه طغیان در ۵ سال گذشته حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش بررسی روند فصلی گزارش طغیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از طغیان‌های گزارش شده مربوط به ۶ ماهه ابتدای سال و حدود۴۰ درصد موارد مربوط به ۶ ماهه دوم سال بوده است.  اغلب طغیان‌ها (۷۲ درصد) از نوع طغیان‌های خانگی بوده و حدود ۵۵ درصد موارد در مناطق شهری یا حاشیه شهر به وقوع پیوسته است.

 

 


تابلو بالینی در اغلب موارد (۴۳ درصد) سندرم اسهال حاد آبکی و سندرم مسمومیت غذایی (۴۲.۵ درصد) بوده است. در ۱.۳ درصد سندرم زردی و در ۳.۲ درصد سندرم اسهال خونی تابلو بالینی اصلی بوده است. در طغیان‌های به وقوع پیوسته میانگین طول دوره کمون و طول دوره بیماری به ترتیب عموما کمتر از ۲ روز  و کمتر از ۴ روز بوده است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان در هر طغیان از ۲ نفر تا بالغ بر ۶۰۰ نفر متفاوت بوده و در اغلب موارد (تا ۸۲ درصد) تعداد موارد ابتلا کمتر از ۵ نفر بوده است.

برچسب ها: گردشگری
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا
مردم غنا کشتی فردی که ادعا کرده بود در 25 دسامبر طوفان نوح خواهد آمد را به آتش کشیدند
نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز
پرسپولیس با برتری یک بر صفر برابر مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر با ۲۸ امتیاز موقتا در صدر جدول قرار گرفت.
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر