کد خبر: ۱۸۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰

زنان بیشتر از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که زنانی که دچار حمله قلبی می‌شوند، زمانی که شریان اصلی وارد شده به قلب به طور کامل مسدود می‌شود و اصطلاحا انفارکتوس میوکارد (STEMI) رخ می‌دهد، تشخیص و درمان مناسبی در طول بستری در بیمارستان در مقایسه با مردان دریافت نمی‌کنند.
زنان بیشتر از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند

زنان بیشتر از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند

مخاطب24:پژوهشگران می‌گویند، مطالعه جدیدشان نشان داده است که زنان بیشتر از مردان پس از حمله قلبی جان خود را از دست می‌دهند و این یافته‌ها نیاز به آگاهی رسانی بیشتر از خطرات بیماری قلبی در زنان را برجسته می‌کند.

 


به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که زنان دو برابر بیش از مردان در معرض خطر مرگ پس از حمله قلبی هستند.

پژوهشگران می‌گویند این یافته‌ها نیاز به آگاهی رسانی بیشتر از خطرات بیماری قلبی در زنان را برجسته می‌کند.

طبق این مطالعه، زنان ۵۵ ساله و کمتر پس از رسیدن به بیمارستان باید ۱۵ دقیقه بیشتر برای درمان منتظر بمانند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که زنانی که دچار حمله قلبی می‌شوند، زمانی که شریان اصلی وارد شده به قلب به طور کامل مسدود می‌شود و اصطلاحا انفارکتوس میوکارد (STEMI) رخ می‌دهد، تشخیص و درمان مناسبی در طول بستری در بیمارستان در مقایسه با مردان دریافت نمی‌کنند.

کارشناسان معتقدند که این ممکن است به دلیل سن بالاتر، سایر بیماری‌ها و استفاده کمتر از استنت برای باز کردن عروق مسدود شده باشد.

دکتر ماریانا مارتینیو، نویسنده این مطالعه از بیمارستان گارسیا د اورتا (Garcia de Orta) در پرتغال می‌گوید: زنان در هر سنی که دچار انفارکتوس میوکارد می‌شوند، به طور ویژه در معرض خطر بالای تشخیص ضعیف هستند. این زنان پس از حمله قلبی، با کنترل دقیق فشار خون، سطح کلسترول و دیابت و ارجاع به توانبخشی قلبی، نیاز به نظارت منظم دارند.

وی افزود: سطح استعمال دخانیات در زنان جوان در حال افزایش است و این مشکل باید حل شود. در کنار این موضوع باید فعالیت بدنی و سبک زندگی سالم نیز ترویج شود.

این پژوهش جدید نتایج کوتاه‌مدت و بلندمدت پس از حمله قلبی STEMI را در زنان و مردان مقایسه و بررسی کرد که آیا تفاوت‌های جنسی در زنان قبل از یائسگی (۵۵ سال و کمتر) و زنان یائسه (بیش از ۵۵ سال) آشکار است یا خیر.

 


در این مطالعه ۸۸۴ بیمار با میانگین سنی ۶۲ سال بررسی شدند که ۲۷ درصد از آن‌ها زن بودند.

پژوهشگران می‌گویند، زنان در این مطالعه با میانگین سنی ۶۷ مسن‌تر از مردان با میانگین ۶۰ سال بودند و نرخ فشار خون بالا، دیابت و سکته‌های قبلی در آن‌ها بیشتر بود. در مقابل، مردان بیشتر سیگاری و مبتلا به بیماری عروق کرونری بودند.

در حالی که زمان بین بروز علائم و درمان با استنت به طور کلی بین زنان و مردان تفاوتی نداشت، زنان پیش از یائسگی پس از رسیدن به بیمارستان تاخیر درمان قابل توجهی بیشتری نسبت به همتایان مرد خود داشتند که به ادعای پژوهشگران، ۹۵ دقیقه در مقابل ۸۰ دقیقه است که حکایت از ۱۵ دقیقه انتظار بیشتر برای زنان دارد.

پژوهشگران با در نظر گرفتن عواملی مانند دیابت، کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونری، نارسایی قلبی، بیماری مزمن کلیوی، بیماری عروق محیطی، سکته مغزی و سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونری، خطر پیامد‌های نامطلوب را بین زنان و مردان مقایسه کردند.

آن‌ها می‌گویند در روز ۳۰ام، ۱۱.۸ درصد از زنان جان خود را از دست دادند، در حالی که این نرخ در مردان معادل ۴.۶ درصد بود.

همچنین در پنج سال پس از تجربه سکته قلبی، نزدیک به یک سوم از زنان (۳۲.۱ درصد) در مقایسه با ۱۶.۹ درصد از از مردان قربانی شده بودند.

در همین حال، بیش از یک سوم از زنان (۳۴.۲ درصد) در مقایسه با ۱۹.۸ درصد از مردان طی پنج سال، حوادث نامطلوب قلبی عروقی عمده را تجربه کردند.

6666


دکتر مارتینیو گفت: زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان احتمال پیامد‌های نامطلوب را در کوتاه‌مدت و بلندمدت داشتند.

پژوهشگران تجزیه و تحلیل بیشتری انجام دادند و ۴۳۵ مرد و زن را بر اساس عوامل خطر بیماری قلبی از جمله فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و سیگار کشیدن مقایسه کردند.

این مطالعه نشان داد که در بیماران مشابه بالای ۵۵ سال، همه پیامد‌های نامطلوب اندازه‌گیری شده در زنان شایع‌تر از مردان است.

حدود ۱۱.۳ درصد از زنان در ۳۰ روز در مقایسه با ۳.۰ درصد از مردان جان خود را از دست دادند و در پنجمین سال، یک سوم از زنان (۳۲.۹ درصد) در مقایسه با ۱۵.۸ درصد از مردان قربانی شده بودند.

دکتر مارتینیو می‌گوید: زنان یائسه پس از انفارکتوس میوکارد پیامد‌های کوتاه مدت و بلندمدت بدتری نسبت به مردان هم سن خود داشتند. زنان پیش از یائسگی، مرگ و میر کوتاه مدت مشابهی داشتند، اما در درازمدت پیش‌آگهی ضعیف‌تری در مقایسه با همتایان مرد خود داشتند.

وی افزود: در حالی که مطالعه ما دلایل این تفاوت‌ها را بررسی نکرده است، علائم غیر معمول انفارکتوس میوکارد در زنان و استعداد ژنتیکی ممکن است در این موضوع نقش داشته باشند. ما هیچ تفاوتی در استفاده از دارو‌های کاهش فشار خون یا سطح چربی بین زنان و مردان پیدا نکردیم.

وی در پایان گفت: این یافته‌ها یادآوری دیگری از نیاز به آگاهی بیشتر از خطرات بیماری‌های قلبی در زنان را نشان می‌دهد. پژوهش‌های بیشتری برای درک اینکه چرا بعد از انفارکتوس میوکارد، نابرابری جنسیتی وجود دارد، مورد نیاز است تا بتوان گام‌هایی برای کاهش این شکاف برداشت.

این پژوهش که هنوز مورد بررسی همتا قرار نگرفته است، روز دوشنبه در کنگره علمی انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد.

 
برچسب ها: حمله قلبی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل
در واپسین دقایق بازی سوپرگل انفرادی امیرحسین حسین‌زاده به ثمر رسید. بازگشت دراماتیک تراکتور، حسین زاده با چند دریبل و سپس شوت سرکش توپ را وارد دروازه الدحیل کرد تا تراکتور صاحب ۳ امتیاز حساس این بازی شود و صعودش به مرحله حذفی لیگ نخبگان را قطعی کند
فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند
ریکاردو ساپینتو تصمیم گرفت تا برای دیدار حساس برابر المحرق دو بازیکن کلیدی خود را به بحرین نبرد
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها
رئیس قوه قضاییه: دستگاه قضایی در عرصه مقابله با فساد و مفسد، به هیچ وجه گزینشی و تبعیض‌آمیز برخورد نمی‌کند، ما در قوه قضاییه متمرکز و معطوف بر انسداد زمینه‌ها، بسترهاو گلوگاه‌های فساد شده‌ایم.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر