کد خبر: ۱۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۱

عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای است و بدنی مسطح اما پهن دارد که به آنها اجازه می‌دهد تا به راحتی بین شکاف‌های صخره‌ها قرار بگیرند
عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

مخاطب۲۴ :‌به نقل از خبرآنلاین ؛ تنوع اقلیمی در ایران به گونه‌ای است که در کشورمان گونه‌های فراوانی از حیوانات زندگی می‌کنند. در این میان، بسیاری از این گونه‌های جانوری مرگبار و خطرناک هستند و ممکن است اولین مواجهه با آن‌ها به قیمت جان افراد تمام شود.

یکی از این دسته جانوران که جزو حیوانات خطرناک ایران درنظر گرفته می‌شوند، عقرب‌ها هستند. بیش از ۶۰ گونه عقرب در ایران زندگی می‌کنند که به‌رغم ابعاد کوچکشان، به واسطه سمی که دارند، بسیار خطرناکند.

عقرب‌ها و مخصوصا این گونه عقرب، در بخش‌های مختلفی از ایران زندگی می‌کنند، ولی بیشتر در مناطقی از جمله بخش‌های جنوبی کشور و در استان‌های هرمزگان و خوزستان متمرکز هستند.

 

عقرب گاردیوم با نام علمی Hemiscorpius lepturus، یکی از آن عقرب‌هایی است که باید حسابی مراقبش بود. عامل اصلی مرگ و میر ناشی از گزیدگی توسط عقرب در مناطق جنوبی ایران و عراق، همین عقرب کوچک است و کودکان بیش از بزرگسالان در معرض مرگ در اثر نیش و ورود سم این عقرب به بدنشان قرار دارند.

اما خوشبختانه پادزهری برای خنثی کردن اثر نیش این عقرب به صورت گسترده در دسترس است و از همین رو توصیه می‌شود که افراد بلافاصله بعد از عقرب‌گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه کرده و بدین‌ترتیب جانشان را از خطر مرگ نجات دهند.

البته معمولا بزرگسالان از نیش این عقرب خطرناک جان سالم به در می‌برند؛ اما عموما بعد از گزیدگی، علائم خیلی ناخوشایندی از جمله، تب، استفراغ، حالت تهوع، گیجی و التهاب اطراف محل نیش تجربه می‌کنند. این علائم معمولا سریع برطرف نمی‌شوند و برای مدتی طولانی فرد را آزار می‌دهند. سم این عقرب می‌تواند باعث تخریب گلبول‌های قرمز خون شود و از همین رو در مناطق جنوبی کشور این عقرب را به نام عقرب مرگ نیز می‌شناسند.

این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای است و بدنی مسطح، اما پهن دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی بین شکاف‌های صخره‌ها قرار بگیرند و معمولا در همین شکاف‌ها هم زندگی می‌کنند. مو‌های ریزی که اندام آن‌ها را پوشانده، فاکتور اصلی تشخیص این گونه از عقرب، از دیگر گونه‌هاست.

برچسب ها: حیوانات عقرب
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر