کد خبر: ۱۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۱

عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای است و بدنی مسطح اما پهن دارد که به آنها اجازه می‌دهد تا به راحتی بین شکاف‌های صخره‌ها قرار بگیرند
عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

عقرب مرگ؛ خطرناک ترین عقرب ایران

مخاطب۲۴ :‌به نقل از خبرآنلاین ؛ تنوع اقلیمی در ایران به گونه‌ای است که در کشورمان گونه‌های فراوانی از حیوانات زندگی می‌کنند. در این میان، بسیاری از این گونه‌های جانوری مرگبار و خطرناک هستند و ممکن است اولین مواجهه با آن‌ها به قیمت جان افراد تمام شود.

یکی از این دسته جانوران که جزو حیوانات خطرناک ایران درنظر گرفته می‌شوند، عقرب‌ها هستند. بیش از ۶۰ گونه عقرب در ایران زندگی می‌کنند که به‌رغم ابعاد کوچکشان، به واسطه سمی که دارند، بسیار خطرناکند.

عقرب‌ها و مخصوصا این گونه عقرب، در بخش‌های مختلفی از ایران زندگی می‌کنند، ولی بیشتر در مناطقی از جمله بخش‌های جنوبی کشور و در استان‌های هرمزگان و خوزستان متمرکز هستند.

 

عقرب گاردیوم با نام علمی Hemiscorpius lepturus، یکی از آن عقرب‌هایی است که باید حسابی مراقبش بود. عامل اصلی مرگ و میر ناشی از گزیدگی توسط عقرب در مناطق جنوبی ایران و عراق، همین عقرب کوچک است و کودکان بیش از بزرگسالان در معرض مرگ در اثر نیش و ورود سم این عقرب به بدنشان قرار دارند.

اما خوشبختانه پادزهری برای خنثی کردن اثر نیش این عقرب به صورت گسترده در دسترس است و از همین رو توصیه می‌شود که افراد بلافاصله بعد از عقرب‌گزیدگی به مراکز درمانی مراجعه کرده و بدین‌ترتیب جانشان را از خطر مرگ نجات دهند.

البته معمولا بزرگسالان از نیش این عقرب خطرناک جان سالم به در می‌برند؛ اما عموما بعد از گزیدگی، علائم خیلی ناخوشایندی از جمله، تب، استفراغ، حالت تهوع، گیجی و التهاب اطراف محل نیش تجربه می‌کنند. این علائم معمولا سریع برطرف نمی‌شوند و برای مدتی طولانی فرد را آزار می‌دهند. سم این عقرب می‌تواند باعث تخریب گلبول‌های قرمز خون شود و از همین رو در مناطق جنوبی کشور این عقرب را به نام عقرب مرگ نیز می‌شناسند.

این گونه عقرب معمولا به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای است و بدنی مسطح، اما پهن دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی بین شکاف‌های صخره‌ها قرار بگیرند و معمولا در همین شکاف‌ها هم زندگی می‌کنند. مو‌های ریزی که اندام آن‌ها را پوشانده، فاکتور اصلی تشخیص این گونه از عقرب، از دیگر گونه‌هاست.

برچسب ها: حیوانات عقرب
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه
مقامات اوکراینی از تصرف سه منطقه در استان زاپوریژیا توسط نیرو‌های روسی خبر داده و با تأکید بر شدت درگیری‌ها اعلام کردند که اوضاع میدانی «بسیار دشوار» است.
بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن
موج حملات خرس‌ها در شمال ژاپن با مرگ و مجروحیت ده‌ها نفر، دولت تازه‌کار این کشور را با بحرانی جدی روبه‌رو کرده و موجب ورود ارتش و نیرو‌های ویژه برای مهار این تهدید شده است.
آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آماده‌سازی نهایی طرح بیمه رانندگان در کمیسیون مشترک خبر داد و گفت همه رانندگان حمل بار و مسافر به‌زودی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز گفت آمریکا در بازار کار با کمبود نیروی بااستعداد روبه‌روست و افزود که نمی‌توان با نیرو‌های بی‌تجربه صنایع پیشرفته را اداره کرد.
سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟ سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟
کارشناسان هشدار می‌دهند سیاست‌های متناقض غرب در برابر فناوری‌های سبز چین، روند جهانی کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کند و همکاری اقلیمی را تضعیف کرده است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر