کد خبر: ۱۸۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۱

پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در لایحه برنامه هفتم توسعه

طبق پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه وزارت ارتباطات مکلف شده است با مشارکت سایر سازمان‌ها سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور را با رعایت سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی ظرف مدت شش ماه تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند.
پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در لایحه برنامه هفتم توسعه

پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در لایحه برنامه هفتم توسعه

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:در ماده ۱۸ فصل اول پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه آمده است که به منظور افزایش بهره وری کل عوامل تولید و افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری در حوزه‌های اطلاعات و ارتباطات با تأکید بر توسعه زیست بوم و رشد فراگیر اقتصاد دیجیتال در کشور و ارتقاء سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی کشور به حداقل ۱۰ درصد در پایان برنامه هفتم توسعه کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با مشارکت سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور «سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور» را با درنظر گرفتن نگاشت نهادی آن، با رعایت «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند.

همچنین در بخش ب ماده ۱۸ گفته شده است، دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۱) این قانون و سکو‌های دارای مجوز با رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی به منظور فراهم کردن و تسهیل نوآوری‌های مبتنی بر داده در خدمات و محصولات مکلفند دسترسی کسب وکار‌های دیجیتال به داده‌ها و اطلاعات خود را با حفظ امنیت و حریم خصوصی فراهم کند. لازم به ذکر است تعرفه ارائه اطلاعات به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خواهد رسید.

علاوه بر موارد ذکر شده در بخش د فصل اول پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه گفته شده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با مشارکت و سرمایه گذاری بخش‌های خصوصی و یا غیر دولتی، زیرساخت‌های لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال اعم از ارتباطی و اطلاعاتی (ابری)، ذخیره سازی و پردازش سریع را فراهم کند.

طبق اطلاعات ماده ۱۹ فصل اول پیش نویس لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده است در راستای افزایش ترافیک داخلی به ۷۰ درصد از کل ترافیک کاربران و حمایت از مالکان حقوق محتوا و کاربر نهایی تولید کننده_ مصرف کننده محتوا در زنجیره ارزش و زیست بوم فضای مجازی، مدل اقتصادی و نظام تعرفه گذاری آن را با همکاری مرکز ملی فضای مجازی تهیه و به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برساند.

همچنین در ماده ۲۶۷ فصل ۲۰ گفته شده است به منظور فراهم ساختن امکان رصد و بهبود امنیت اطلاعاتی و ارتباطی نهاد‌های حاکمیتی و ارتقاء امنیت سایبری وزارت ارتباطات موظف است با همکاری شرکت‌ها و موسسات دارای پروانه یا گواهی نامه ممیزی امن حسب مورد از مرکز مدیریت راهبردی افتا ریاست جمهوری یا سازمان فناوری اطلاعات ایران، نسبت به ارائه خدمات امن سازی، ارزیابی رتبه بندی سالانه، امنیت سایبری کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۱) این قانون مطابق استاندارد‌ها و ضوابط مصوب مراجع قانونی ذیربط اقدام و گزارش آن را حسب مورد به قوای سه گانه ارائه کند.

در بخش ب این ماده وزارت ارتباطات با همکاری وزارت اطلاعات نسبت به تمهید شکل گیری کارور‌های امنیت تشخیص صلاحیت شده برای ارائه خدمات امنیت سایبری برای تأمین نیاز بخش‌های دولتی و غیر دولتی و تقویت طرف عرضه این خدمت اقدام کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نوبل فیزیک ۲۰۲۵ به سه دانشمند از انگلیس، فرانسه و آمریکا رسید نوبل فیزیک ۲۰۲۵ به سه دانشمند از انگلیس، فرانسه و آمریکا رسید
آکادمی سلطنتی علوم سوئد امروز برندگان جایزه نوبل فیزیک را معرفی کرد؛ جان کلارک از انگلیس، میشل دوورت از فرانسه و جان مارتینیس از آمریکا به‌دلیل کشف «تونل‌زنی مکانیکی کوانتومی ماکروسکوپی و کمی‌سازی انرژی در مدار الکتریکی» برنده این جایزه شدند.
ترکیب پرسپولیس را یوسفی انتخاب میکند نه هاشمیان ترکیب پرسپولیس را یوسفی انتخاب میکند نه هاشمیان
بهزاد داداش زاده پیشکسوت تیم فوتبال پرسپولیس  در گفت‌و‌گو با خبرنگار ورزشی مخاطب ۲۴، درباره تساوی‌های متوالی سرخپوشان در لیگ برتر و وضعیت کنونی تیم فوتبال پرسپولیس به عمده سوالات هواداران پاسخ داد
پایان عشق ۱۹ ساله نیکول کیدمن؛ شرط عجیب برای ترک اعتیاد همسر پایان عشق ۱۹ ساله نیکول کیدمن؛ شرط عجیب برای ترک اعتیاد همسر
نیکول کیدمن در اقدامی غیرمعمول، برای ترک کامل اعتیاد همسرش به الکل و مواد مخدر، سالانه ۶۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرده بود؛ اما این رابطه پس از ۱۹ سال زندگی مشترک و علی‌رغم قرارداد عجیبشان، به جدایی انجامید.
سوگند خونین نمایندگان برای استیضاح وزیر کار سوگند خونین نمایندگان برای استیضاح وزیر کار
۲۵ نماینده مجلس با استامپ قرمز پای برگه استیضاح وزیر کار را امضا کردند و سوگند خوردند از تصمیم خود عقب‌نشینی نکنند؛ در غیر این صورت، اسامی‌شان فاش می‌شود.
ایران خودرو نرخ جدید محصولاتش را اعلام کرد؛ جدول کامل امروز+ جدول ایران خودرو نرخ جدید محصولاتش را اعلام کرد؛ جدول کامل امروز+ جدول
ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴، آخرین قیمت بازار و نمایندگی خودرو‌های خود را اعلام کرد. جزئیات کامل جدول قیمت‌ها در دسترس است.
ویروس درمانی سرطان وارد فاز انسانی شد؛ کبد و ریه در اولویت ویروس درمانی سرطان وارد فاز انسانی شد؛ کبد و ریه در اولویت
رئیس پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی اعلام کرد: ویروس درمانی سرطان پس از موفقیت در آزمایش‌های پیش‌بالینی، اکنون در فاز یک انسانی روی داوطلبان آغاز شده است.
هند واردات نفت ایران را جایگزین نفت روسیه کرد هند واردات نفت ایران را جایگزین نفت روسیه کرد
هند در سال ۲۰۲۵ و تحت فشار تحریم‌ها، خرید نفت ایران را از سر گرفت تا کاهش واردات نفت از روسیه را جبران کند و جایگزینی برای نفت روسیه داشته باشد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر