کد خبر: ۱۸۱۲۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸

پیشنهاد استفاده از دامنه دات ایران برای سایت‌های دولتی در کنار دات آی آر

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: استفاده از دامنه‌های اینترنتی فارسی برای وب‌سایت‌های دولتی، ایجاد انگیزه‌های مالی، افزایش آگاهی عمومی، ترویج و فرهنگ‌سازی مناسب می‌تواند نقش بسزایی در رواج استفاده از نام‌های دامنه بومی ایفا کند.
پیشنهاد استفاده از دامنه دات ایران برای سایت‌های دولتی در کنار دات آی آر

پیشنهاد استفاده از دامنه دات ایران برای سایت‌های دولتی در کنار دات آی آر

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در رویداد «نام‌های دامنه فارسی، اینترنت برای همه»، درباره استفاده از دات ایران برای سایت‌های دولتی در کنار دات آی آر، اظهارداشت: چنین تصمیم‌گیری‌هایی نیازمند پیش‌نیاز‌هایی که باید به تامین این پیش‌نیاز‌ها توجه کرد. این موضوع، ابزار خوبی برای ترویج زبان فارسی در حوزه اینترنت است و در حال حاضر هم ظرفیت‌های پایه‌ای خوبی شکل گرفته است.

خوانساری با بیان این که موضوع خط و زبان فارسی یکی از موضوعات هویتی هر قوم و ملتی است گفت: به‌رغم اینکه علاقه‌مندی تاریخی به مخازن ادبی و زبان فارسی زیاداست، اما متاسفانه بخشی از این میراث در فضای مجازی منتقل نمی‌شودو ممکن است به تدریج یک استحاله فرهنگی در استفاده از ابزار‌هایی که ما را به پهنه هویت فرهنگی‌مان متصل می‌کرده است رخ دهد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به پیشینه تلاش‌هایی که پیرامون حفظ زبان فارسی در حوزه خط و زبان رایانه انجام شده است؛ درباره توجه زبان فارسی در نام دامنه‌ها در اسناد قانونی گفت: در سال ۱۳۹۱ و در مصوبه ۱۴۹ کمیسیون تنظیم مقررات مصوبه ساماندهی نام‌های دامنه کشور مورد توجه قرار گرفته است. این مصوبه زبان فارسی را هم شامل می‌شود، ولی بیشتر به موضوعات فنی اختصاص دارد که مجری این مصوبه بر حسب اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران است.

خوانساری ادامه داد: مصوبه‌ای در سال ۱۴۰۱ درباره ضوابط مدیریت و ساماندهی خادم‌های نام دامنه تصویب و در آن صراحتا ذکر شده که هر اپراتوری که خدمات ارتباطی به مردم ارائه می‌کند، باید قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی به صورت ملی و بومی را داشته باشد.

وی افزود: در سند طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات که مصوب شورای عالی فضای مجازی در شهریور ۱۳۹۹ است نیز جزو اقدامات کلانی که وزارت ارتباطات باید انجام دهد، موضوعات مرتبط با مدیریت خادم‌های نام دامنه ذکر شده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تجربه سایر کشور‌ها در این زمینه اظهار داشت: دولت‌های مختلف در خصوص این موضوع پشتیبانی‌های جالبی را دنبال می‌کنند. در چین، کلمه چین که به خط چینی نوشته می‌شود و یا در مصر عبارت دات مصر پشتیبانی می‌شود. در فرانسه و اسپانیا نیز همین روند‌ها برای ترویج فرهنگ و زبان به صورت آنلاین و تقویت هویت ملی وجود داشته است. چنین برنامه‌هایی می‌تواند در ایران نیز مورد استفاده قرار بگیرد، چون تعداد زیادی از افراد ممکن است تمایلی به استفاده از زبان انگلیسی نداشته باشند یا استفاده از زبان فارسی برایشان راحت‌تر باشد.

معاون وزیر ارتباطات، حمایت از خط و زبان فارسی در فضای مجازی را از جمله الزامات فرهنگی شبکه ملی اطلاعات دانست که نیازمند مشارکت هم‌زمان حاکمیت و نهاد‌های غیردولتی است.

وی در خاتمه استفاده از تجربیات کشور‌هایی مانند هند، کره جنوبی، چین، مصر، اسپانیا و فرانسه در استفاده از نام‌های دامنه بومی (TLD) را مهم دانست و در خصوص راهکار‌های موجود گفت: الزام استفاده از دامنه‌های اینترنتی فارسی برای وب‌سایت‌های دولتی، ایجاد انگیزه‌های مالی، افزایش آگاهی عمومی، ترویج و فرهنگ‌سازی مناسب می‌تواند نقش بسزایی در رواج استفاده از نام‌های دامنه بومی ایفا کند. در این میان، چنانچه مرکز ملی فضای مجازی نیز به تعریف نقش و تکلیفی برای دستگاه‌های متولی در این زمینه اعم از فنی، محتوایی و فرهنگی بپردازد، می‌توانیم شاهد اتفاقات مثبتی در پاسخ‌های محیطی به استفاده از نام‌های دامنه بومی در کشور باشیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
دولت چهاردهم در آیینه یک سالگی دولت چهاردهم در آیینه یک سالگی
معصومه آقاپور، مشاور رئیس جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی: سال گذشته برای دولت چهاردهم سال عبور از بحران‌ها و آغاز اصلاحات در اقتصاد و سیاست جامعه با تکیه بر شفافیت و سرمایه اجتمایی بود.
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر