کد خبر: ۱۷۹۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان از تشکیل اداره راهنمایی تحصیلی و اشتغال‌آفرینی دانشجویان خبر داد.
رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲هزار دانشگاه خارجی

مخاطب24:حامد ثقفی، سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان درباره اهم فعالیت‌های این اداره‌کل در سال ۱۴۰۱ گفت: اداره‌کل امور دانش‌آموختگان به‌عنوان یکی از ادارات «معاونت بورس و امور دانشجویان خارج» وظایف مربوط به دانش‌آموختگان خارج، داخل و همچنین مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و راهنمایی تحصیلی و امکان اشتغال‌آفرینی دانش‌آموختگان را به‌عهده دارد.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، اداره‌کل امور دانش‌آموختگان با اتخاذ رویکرد‌های جدید و اهتمام حداکثری تلاش کرده است کلان برنامه‌ها و برنامه‌های عملیاتی به‌موازات خدمت‌رسانی و امور جاری این اداره‌کل پیشرفت داشته باشد به‌طوری که در سال گذشته یک‌هزار و ۲۱۱ پرونده ارزشیابی و متقاضیان گواهی موقت دریافت کرده‌اند، ۵۷۰ ارزشنامه با کد صحت برای دانش‌آموختگان خارج از کشور و ۴۵۸ هزار کد صحت برای دانش‌آموختگان داخل صادر شده است.

ثقفی افزود: بر اساس اقدامات انجام‌شده برای دانش‌آموختگان داخل کشور و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل می‌توان مشاهده نمود که در یک سال اخیر مربوط به عملکرد سالانه این اداره‌کل میزان رشد اقدامات برای صدور کد صحت پیشرفت بسزایی داشته است، این موضوع بیانگر اهتمام و تلاش اداره‌کل امور دانش‌آموختگان در حذف مدارک تحصیلی فیزیکی و توسعه اهداف دولت الکترونیک و هوشمند در این زمینه بوده است، همچنین، بر اساس آمار، میزان صدور کد صحت در دانشگاه‌های اختیاردار در دوره یک‌ساله اخیر نسبت به مدت مشابه آن در یک سال قبل نشان‌دهنده رشد ۲۷۵ درصدی است.

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان تصریح کرد: لزوم بازنگری در موضوع اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و همچنین اهمیت مطالعات داخلی در این زمینه سبب شد این اداره‌کل در اولین گام، اقدام به راه‌اندازی «اداره مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه‌ها» کند به‌طوری که هم‌اکنون این اداره‌کل دو برنامه اصلی شامل؛ الف) رتبه‌بندی دانشگاه‌های خارج از کشور بر مبنای معیار‌های دانشگاه تمدن‌ساز اسلامی، توازن در مبادلات علمی، نیاز‌های داخلی در زمینه صنعت و جامعه و اعتبار علمی و تخصصی دانشگاه‌ها، ب) توسعه و گسترش مطالعات مربوط به نظام‌های ارزشیابی دانشگاه‌های خارج از کشور و شناخت دقیق از شاخص‌های رتبه‌بندی رایج در سطح بین‌المللی و ارزیابی کارکرد این معیار‌ها در پیشرفت جوامع را در حال پیگیری و اقدام دارد.

وی با بیان اینکه این اداره‌کل اعتبارسنجی و تعیین رتبه بیش از ۲ هزار و ۷۸۶ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی ۱۰۷ کشور خارجی را برای سال ۲۰۲۳ انجام داده است؛ اظهار کرد: بر اساس نیاز‌های داخل و واقعیت‌های موجود در خارج از کشور در زمینه رتبه‌بندی دانشگاه‌های خارجی و مطابق با چارچوب‌های دانشگاه تمدن‌ساز، این اداره‌کل همچنین اقدام به تدوین و پیشبرد طرح پژوهشی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های داخلی و خارجی با تکیه بر معیار‌های دانشگاه تمدن‌ساز کرده است.

ثقفی با اعلام اینکه "دومین کلان‌برنامه این اداره‌کل در راستای هدایت، صیانت، پایش و نگهداشت دانشجویان و دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور است" اضافه کرد: به‌دلیل اهمیت توجه به موضوع هدایت تحصیلی دانشجویان و همچنین امکان اشتغال‌پذیری مناسب دانش‌آموختگان خارج از کشور، این اداره‌کل در اولین گام، اقدام به تشکیل «اداره راهنمایی تحصیلی و اشتغال‌آفرینی» کرد و به راه‌اندازی آن پرداخت در صورتی که در طول بیش از یک دهه گذشته و پس از تصویب ساختار تشکیلاتی سازمان امور دانشجویان، این اداره راه‌اندازی نشده بود و در گذشته نیز اقدامی برای آن انجام نگرفته بود.

سرپرست اداره‌کل امور دانش‌آموختگان اظهار کرد: برنامه عملیاتی دیگر این اداره‌کل ساماندهی امور دانش‌آموختگان با هدف ایجاد ارتباط مؤثر با جامعه و صنعت است در این جهت نیز نشست‌ها و جلسات متعددی با نمایندگان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت نفت، وزارت صمت، سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شده است.

 
برچسب ها: دانش‌آموختگان
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.