کد خبر: ۱۷۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۲

زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

سقوط لیر، آینده حتمی پول ترکیه فارغ از نتیجه انتخابات است، ولی با توجه به اهمیتی که در ذهن مردم در بزنگاه انتخابات دارد، بانک مرکزی ترکیه به شدت برای کنترل آن تلاش می‌کند.
زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

مخاطب۲۴ :‌به نقل از اکوایران ؛ سقوط لیر، آینده حتمی پول ترکیه فارغ از نتیجه انتخابات است، ولی با توجه به اهمیتی که در ذهن مردم در بزنگاه انتخابات دارد، بانک مرکزی ترکیه به شدت برای کنترل آن تلاش می‌کند. با این وجود بررسی داده‌های بانک مرکزی از ذخایر ارزی بانک مرکزی ترکیه یک کاهش بی سابقه را هشدار می‌دهد که زنگ خطر را برای لیر ترکیه به صدا در می‌آورد.

رقابت ریاست جمهوری ترکیه در روز یکشنبه چهاردهم می‌بی نتیجه ماند، ولی مجموع ذخایر ارزی ترکیه در هفته قبل از انتخابات ترکیه به خاطر تلاش‌های بانک مرکزی این کشور برای حمایت از لیر و جلوگیری از کاهش آن سقوط کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، داده‌های بانک مرکزی ترکیه نشان می‌دهد که ذخایر ارزی در هفته منتهی به ۱۲ می ۷.۶ میلیارد دلار کاهش یافت و به ۶۰.۸ میلیارد دلار رسید. این مقدار کاهش بیشترین کاهش هفتگی ثبت شده در ارقام تا سال ۲۰۰۰ است.

 

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، ذخایر خالص ارزی ازجمله سوآپ نیز کاهش پیدا کرده و در حدود ۲.۴ میلیارد دلار است که کمترین میزان در دو دهه گذشته است.

این داده‌ها نشان دهنده افزایش تلاش‌های بانک مرکزی برای دفاع از لیر در برابر انتظارات کاهشی است. نوسانات لیر از سوی شهروندان فشارسنج سلامت اقتصادی است و در انتخابات ترکیه مورد توجه قرار گرفته و یکی از موارد اختلافات اصلی کاندیدا‌های ریاست جمهوری است.

نماینده اپوزیسیون که در دور اول انتخابات از رییس جمهور رجب طیب اردوغان عقب افتاد قول داده است که در صورت پیروزی در دور دوم انتخابات در تاریخ ۲۸ می، ذخایر ارزی ترکیه را تقویت کرده و به اصول بازار آزاد در بازار ارز پایبند باشد.

سرمایه گذاران کاهش ارزش لیر را برای بعد از انتخابات حتمی می‌دانند و پیش بینی می‌کنند هرکدام از کاندیدا‌ها که پیروز شود نمی‌تواند آینده لیر را در کوتاه مدت تغییر دهد.

شهروندان و شرکت‌ها با پیش بینی نوسانات لیر، رکورد بی سابقه‌ای از پول و ذخایر خود را در حساب‌های محافظت شده دولتی قرار داده اند تا کاهش ارزش لیر را جبران کنند.

محدودیت‌های بانک مرکزی ترکیه برای کنترل لیر باعث تشکیل بازار موازی ارز شده است، مردم از کارت‌های اعتباری خود برای خرید طلا استفاده می‌کنند و بانک مرکزی ترکیه بانک‌های تجاری را مجبور به خرید اوراق قرضه دولتی می‌کند. بر اساس گفته افراد مطلع، تمرکز بانک مرکزی ترکیه برای کنترل ارزش لیر و جلوگیری از سقوط آن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ترکیه باعث شده تا بانک مرکزی نیاز‌های غیر فوری شرکت‌ها برای ارز را به بازار سلف هدایت کند.

برچسب ها: ترکیه بانک مرکزی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.