کد خبر: ۱۷۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۲

زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

سقوط لیر، آینده حتمی پول ترکیه فارغ از نتیجه انتخابات است، ولی با توجه به اهمیتی که در ذهن مردم در بزنگاه انتخابات دارد، بانک مرکزی ترکیه به شدت برای کنترل آن تلاش می‌کند.
زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

زنگ خطر برای لیر ترکیه به صدا درآمد

مخاطب۲۴ :‌به نقل از اکوایران ؛ سقوط لیر، آینده حتمی پول ترکیه فارغ از نتیجه انتخابات است، ولی با توجه به اهمیتی که در ذهن مردم در بزنگاه انتخابات دارد، بانک مرکزی ترکیه به شدت برای کنترل آن تلاش می‌کند. با این وجود بررسی داده‌های بانک مرکزی از ذخایر ارزی بانک مرکزی ترکیه یک کاهش بی سابقه را هشدار می‌دهد که زنگ خطر را برای لیر ترکیه به صدا در می‌آورد.

رقابت ریاست جمهوری ترکیه در روز یکشنبه چهاردهم می‌بی نتیجه ماند، ولی مجموع ذخایر ارزی ترکیه در هفته قبل از انتخابات ترکیه به خاطر تلاش‌های بانک مرکزی این کشور برای حمایت از لیر و جلوگیری از کاهش آن سقوط کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، داده‌های بانک مرکزی ترکیه نشان می‌دهد که ذخایر ارزی در هفته منتهی به ۱۲ می ۷.۶ میلیارد دلار کاهش یافت و به ۶۰.۸ میلیارد دلار رسید. این مقدار کاهش بیشترین کاهش هفتگی ثبت شده در ارقام تا سال ۲۰۰۰ است.

 

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، ذخایر خالص ارزی ازجمله سوآپ نیز کاهش پیدا کرده و در حدود ۲.۴ میلیارد دلار است که کمترین میزان در دو دهه گذشته است.

این داده‌ها نشان دهنده افزایش تلاش‌های بانک مرکزی برای دفاع از لیر در برابر انتظارات کاهشی است. نوسانات لیر از سوی شهروندان فشارسنج سلامت اقتصادی است و در انتخابات ترکیه مورد توجه قرار گرفته و یکی از موارد اختلافات اصلی کاندیدا‌های ریاست جمهوری است.

نماینده اپوزیسیون که در دور اول انتخابات از رییس جمهور رجب طیب اردوغان عقب افتاد قول داده است که در صورت پیروزی در دور دوم انتخابات در تاریخ ۲۸ می، ذخایر ارزی ترکیه را تقویت کرده و به اصول بازار آزاد در بازار ارز پایبند باشد.

سرمایه گذاران کاهش ارزش لیر را برای بعد از انتخابات حتمی می‌دانند و پیش بینی می‌کنند هرکدام از کاندیدا‌ها که پیروز شود نمی‌تواند آینده لیر را در کوتاه مدت تغییر دهد.

شهروندان و شرکت‌ها با پیش بینی نوسانات لیر، رکورد بی سابقه‌ای از پول و ذخایر خود را در حساب‌های محافظت شده دولتی قرار داده اند تا کاهش ارزش لیر را جبران کنند.

محدودیت‌های بانک مرکزی ترکیه برای کنترل لیر باعث تشکیل بازار موازی ارز شده است، مردم از کارت‌های اعتباری خود برای خرید طلا استفاده می‌کنند و بانک مرکزی ترکیه بانک‌های تجاری را مجبور به خرید اوراق قرضه دولتی می‌کند. بر اساس گفته افراد مطلع، تمرکز بانک مرکزی ترکیه برای کنترل ارزش لیر و جلوگیری از سقوط آن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ترکیه باعث شده تا بانک مرکزی نیاز‌های غیر فوری شرکت‌ها برای ارز را به بازار سلف هدایت کند.

برچسب ها: ترکیه بانک مرکزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اینفوگرافیک+ پایان مادورو! روایت تصویری از سقوط رئیس‌جمهور ونزوئلا اینفوگرافیک+ پایان مادورو! روایت تصویری از سقوط رئیس‌جمهور ونزوئلا
اینفوگرافیک اختصاصی مخاطب۲۴، این روایت تصویری، تحولات سیاسی و اقتصادی ونزوئلا را از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۶ مرور می‌کند؛ از تورم افسارگسیخته و مهاجرت میلیونی تا عملیات نظامی آمریکا و پایان دوران مادورو
فوری | در طرح جدید کالابرگ ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود فوری | در طرح جدید کالابرگ  ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود
جزئیات طرح جدید یارانه و کالابرگ با هدف نهایی حذف رانت، کاهش نوسان قیمت و رساندن یارانه به مصرف‌کننده واقعی منتشر شد
فوری/ انتشار اولین عکس از مادورو بعد از بازداشت فوری/ انتشار اولین عکس از مادورو بعد از بازداشت
ترامپ تصویری از نیکلاس مادورو در ناو «یو‌اس‌اس ایووجیما» را منتشر کرده است
ترامپ: مادورو و همسر وی را دستگیر و از ونزوئلا خارج کردیم+ عکس ترامپ: مادورو و همسر وی را دستگیر و از ونزوئلا خارج کردیم+ عکس
ایالات متحده آمریکا با موفقیت یک حمله گسترده علیه ونزوئلا و رهبر آن، رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو، انجام داده است؛ کسی که به‌همراه همسرش بازداشت شده و از کشور منتقل شده است
زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ! زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ!
نقل‌وانتقالات زمستانی پرسپولیس با یک شوک بزرگ آغاز شد؛ تصمیم نهایی اوسمار ویرا منجر به جدایی رسمی سرژ اوریه و فرشاد احمدزاده شد.
ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر
با هوش مصنوعی می‌توان عکس‌های دختر پدری احساسی و اختصاصی برای روز پدر ساخت. در این مقاله پرامپت پدر و دختری،بهترین روش‌ و نکات مهم را معرفی می‌کنیم.
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
برگزیده
فوری | در طرح جدید کالابرگ ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود فوری | در طرح جدید کالابرگ  ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود
جزئیات طرح جدید یارانه و کالابرگ با هدف نهایی حذف رانت، کاهش نوسان قیمت و رساندن یارانه به مصرف‌کننده واقعی منتشر شد
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
صفحه خبر بالای تصاویر