کد خبر: ۱۷۷۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در همایش فعالان حوزه بانوان سازمان تأمین‌اجتماعی؛

حمایت‌هایی که از بانوان شاغل می‌شود باید تقویت شود

دومین و آخرین روز نخستین همایش سراسری فعالان حوزه بانوان سازمان تأمین‌اجتماعی با حضور دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی و جمعی از مدیران ارشد این سازمان در محل ستاد مرکزی این سازمان برگزار شد. دکتر خزعلی در این همایش با تأکید بر اینکه مسئله جمعیت از مسائل فوق‌اضطراری کشور است، گفت: در مسئله جمعیت به دنبال به افزایش توأمان در کیفیت و کمیت جمعیت هستیم. یکی از نکات مهم در کیفیت جمعیت این است که بانوان تحصیل‌کرده و فرهیخته ما هم فرزندآوری داشته باشند. باید تلاش کنیم کیفیت جمعیت را حفظ کنیم، اگر چه در حال حاضر کیفیت جمعیت کشور ما بالاتر از متوسط جهانی است. از نظر توسعه نیروی انسانی نیز وضعیت خوبی داریم، اما کسی تضمین نکرده این گونه بماند و باید در این رابطه قوانین پیشگیرانه‌ای وضع شود.
حمایت‌هایی که از بانوان شاغل می‌شود باید تقویت شود

حمایت‌هایی که از بانوان شاغل می‌شود باید تقویت شود

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از سازمان تامین اجتماعی؛ دکتر خزعلی با استقبال از اقدامات سازمان تأمین‌اجتماعی در ارتباط با مسائل زنان و تحکیم خانواده و جوانی جمعیت، اظهار داشت: کسانی‌که به‌صورت گمنام و بدون اینکه مقام و منصبی داشته باشند در کسوت مادری به جامعه خدمت می‌کنند، بسیاری از پیشرفت‌های تمدنی کشور چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی مرهون آن‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در قانون تأمین‌اجتماعی تا حدی حمایت‌هایی برای بانوان شاغل خصوصاً مادران وجود دارد، بر افزایش این حمایت‌ها تأکید کرد و گفت: بسیاری از حمایت‌هایی که از بانوان شاغل می‌شود لازم است تقویت شود و باید دستورالعمل‌هایی که بتواند پوشش‌دهی بیشتری داشته باشد و دغدغه‌های این گروه از شاغلان را کمتر کند، تدوین شود.

دکتر خزعلی با تأکید بر اینکه مساله جمعیت از مسائل فوق‌اضطراری کشور است، گفت: با توجه به آمار و ارقام موجود، متأسفانه با وجود تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال گذشته، هنوز هم شاهد روند کاهشی جمعیت در کشور هستیم و در چند بخش تبعات این کاهش باید به‌صورت جدی‌تری مورد توجه قرار گیرد و برای درمان آن بیشتر تلاش شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه یکی دیگر از معضلات کشور در بحث جمعیت، پدیده سقط جنین است، اظهار داشت: متأسفانه آمار این پدیده در کشور ما مناسب نیست. در پژوهشی که یکی از گروه‌های حامی جمعیت در ۲۸ استان کشور انجام داده است، علت ظهور این پدیده را عمدتاً نوع نگرش فرهنگی اجتماعی معرفی کرده است. برخی می‌خواهند تعداد فرزند خاصی داشته باشند و برخی هم به دنبال حفظ فاصله‌های مشخص میان فرزندانشان هستند و بیش از همه رویکرد‌های فرهنگی که در سال‌های اخیر حول موضوع تعارض پیشرفت با فرزندآوری در کشور شکل گرفته، عامل این مشکلات است؛ بنابراین برای مدیریت این پدیده، باید راه‌هایی فراتر از راه‌های موجود در این حوزه پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه آگاهی‌بخشی، تبیین رسانه‌ای و ممانعت از تجویز سقط‌هایی که مخالف شرع و قانون است از جمله این راه‌حل‌هاست، گفت: این فرمایش قرآن که هر کس یک نفر را به ناحق بکشد انگار همه انسان‌ها را کشته و اگر زندگی یک نفر را حفظ کند گویا همه را نجات داده است، نشان از حرمت انسان دارد و انسان از همان دوران جنینی، انسان است و باید قتل او تقبیح شود، اما متأسفانه دارند برخی این را عادی‌سازی می‌کنند.

دکتر خزعلی در عین حال تأکید کرد: با وجود حمایت‌هایی که از خانواده‌های نابارور انجام می‌گیرد، اما همه این درمان‌ها با این که هزینه بالایی دارند و بیمه هم کل هزینه آن را پوشش می‌دهد، در ۳۰ درصد موارد به موفقیت می‌رسند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه یکی از مشکلات فعلی در حوزه جمعیت، کاهش بُعد خانواده است، گفت: اگر تا قبل از سال ۱۳۵۰ بیش از ۷۷ درصد خانواده‌ها سه فرزندی بودند، در حال حاضر اکثر خانواده‌ها دو فرزندی و کمتر سه فرزند به بالا هستند. خانواده‌ای که این آمادگی را دارد که فرزندآوری داشته باشد و از موهبت فرزندآوری برخوردار است، باید شرایطی برای او فراهم شود که بُعد فرزند این خانواده افزایش پیدا کند.

وی ضمن تقدیر از حمایت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی در مسائل مربوط به زنان و خانواده، اظهار داشت: حمایت‌هایی که در زمینه افزایش مرخصی زایمان انجام گرفته و پرداخت غرامت دستمزد ماهانه این دوره یک ماه پس از ثبت درخواست آغاز می‌شود، اقدام بسیار خوبی است که بسیاری از بانوان درگیر با این موضوع را امیدوار کرده است. با این حال باید بحث‌هایی مثل فراهم شدن امکان دورکاری بانوان جدی‌تر گرفته شود و مدیران حمایت لازم را داشته باشند.

دکتر خزعلی با تأکید بر اینکه ما به دنبال به افزایش توأمان در کیفیت و کمیت جمعیت هستیم، گفت: یکی از نکات مهم در کیفیت جمعیت این است که بانوان تحصیل‌کرده و فرهیخته ما هم فرزندآوری داشته باشند. باید تلاش کنیم کیفیت جمعیت را حفظ کنیم، اگر چه در حال حاضر کیفیت جمعیت کشور ما بالاتر از متوسط جهانی است. از نظر توسعه نیروی انسانی ما وضعیت خوبی داریم، اما کسی تضمین نکرده این گونه بماند و باید در این رابطه قوانین پیشگیرانه‌ای وضع شود. در سال‌های اخیر با تدابیری که اندیشیده شد وضعیت آموزش و سواد و شکاف جنسیتی را تا حدودی از بین برده‌ایم و در حال حاضر بانوان ما پابه پای مردان در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند و در برخی عرصه‌ها مثل دانشگاه که ۶۰ درصد جمعیت را بانوان تشکیل می‌دهند، از مردان نیز پیشی گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش در پایان همایش دو روزه فعالان حوزه بانوان سازمان تأمین‌اجتماعی، از فعالان برگزیده حوزه امور بانوان سراسر کشور تقدیر شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر