کد خبر: ۱۷۶۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹

ممنوعیت معامله با دلار در عراق

در جدیدترین اقدام مقامات عراقی برای کنترل نوسان نرخ ارز در بازار سیاه، وزارت کشور عراق معامله با دلار آمریکا را ممنوع کرده است.
ممنوعیت معامله با دلار در عراق

ممنوعیت معامله با دلار در عراق

مخاطب۲۴ : این اطلاعیه غافلگیرکننده، نشان دهنده تلاشی برای کاهش شکاف بین نرخ رسمی ارز و نرخ ارز در بازار سیاه است که به افزایش قیمت‌ها دامن زده و خشم عراقی‌ها را برانگیخته است.

به گزارش نشنال نیوز، این وزارتخانه گفت: «دینار واحد پول ملی عراق است. تعهد شما به معامله با آن به جای ارز‌های خارجی، حاکمیت و اقتصاد کشور را تقویت می‌کند.»

این سازمان بیان کرد که معامله با ارز‌های دیگر «نقض قانونی است و مجازات دارد» و تهدید کرد «هرکسی که تلاش کند دینار و اقتصاد عراق را تضعیف کند، پاسخگو خواهد بود».

 

سرتیپ حسین التمیمی به نشنال گفت که اداره مبارزه با جرائم سازمان یافته وزارت کشور عراق، نیرو‌های خود را به بازار‌های سراسر بغداد و سایر شهر‌ها فرستاده و از بازرگانان خواسته است تا تعهدی را مبنی بر فروش کالا‌ها فقط به دینار امضا کنند.

التمیمی که ریاست بخش عملیات این اداره را بر عهده دارد، گفت: «هدف این کارزار گسترده، حفاظت از دینار است و نمایندگانی از بانک مرکزی عراق و اداره اطلاعات وزارت کشور به گشت‌ها پیوستند».

وی افزود: افرادی که این تعهد را نقض کنند با جریمه یک میلیون دینار عراقی (حدود ۶۸۰ دلار) روبرو خواهند شد.

سرتیپ حسین التمیمی اظهار کرد: در صورت تکرار این تخلف، متخلف به مجازات حبس تا یک سال به اضافه یک میلیون دینار عراق به‌عنوان جریمه مالی محکوم خواهد شد. در صورت تخلف سوم، این جریمه دو برابر می‌شود و پروانه کسب باطل می‌شود.»

معاملات بازار با دلار در روز دوشنبه به صورت مخفیانه انجام شد و صرافی‌ها از ترس دستگیری توسط عوامل مخفی، دلار را فقط به مشتریان مورد اعتماد و با نرخ بازار سیاه می‌فروختند.

جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ و به دنبال آن تحریم‌های اقتصادی شدید تحمیل شده توسط سازمان ملل و تهاجم به رهبری ایالات‌متحده در سال ۲۰۰۳ باعث کاهش قابل توجه ارزش دینار عراق شد. در نتیجه عراقی‌ها به دلار آمریکا روی آورده‌اند و طیف گسترده‌ای از معاملات، از تجارت عمده تا خرده‌فروشی، با آن تسویه می‌شود».

در ۶ ماه گذشته، دولت عراق تلاش کرده تا بحران ارزی را که منجر به افزایش قیمت کالا‌ها شده و معترضان را به خیابان‌ها آورده است، متوقف کند.

از اواخر نوامبر، دینار عراق پس از تشدید رویه‌های ایالات‌متحده برای نقل و انتقالات بین‌المللی، نوسانات بیشتری را تجربه کرد و برخی واشنگتن را مسئول مشکلات دینار می‌دانند.

ایالات‌متحده از انتقال دلار به کشور‌های تحت تحریم از جمله سوریه و لبنان از طریق حراج ارز خارجی توسط بانک مرکزی عراق شکایت کرده است.

از آن زمان، بانک فدرال رزرو نیویورک تدابیر سختگیرانه‌ای در مورد درخواست‌های مبادلات بین‌المللی عراق اعمال کرده است، بسیاری از آن‌ها را رد کرده و برخی دیگر را به تاخیر انداخته که منجر به افزایش تقاضا برای دلار آمریکا در عراق شده است.

همچنین چندین بانک عراقی مظنون به پولشویی و انجام معاملات مشکوک را در لیست سیاه قرار داده است.

در حالی که نرخ رسمی مبادله در برابر دلار ۱۳۰۰ دینار ثابت شده است، اما ارز روز یکشنبه در بازار سیاه حدود ۱۴۷۰ بود.|ایسنا 

برچسب ها: ارز دینار
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
لغو پرواز‌های چین به ژاپن لغو پرواز‌های چین به ژاپن
شرکت‌های هواپیمایی چین پرواز‌های خود به ژاپن را لغو کردند؛ این اقدام می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری و سفر‌های بین‌المللی ژاپن داشته باشد.
اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است
رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر صبر حماس در برابر تجاوزات اسرائیل، از ضرورت فشار دیپلماتیک بر تل‌آویو و ارسال کمک‌های انسانی به غزه سخن گفت.
آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران
سی‌وچهارمین اجلاس مجمع عمومی آیمو در لندن آغاز شد و هیأت ایران به ریاست سعید رسولی ضمن حضور فعال، مواضع کشور را در این نشست بین‌المللی تشریح خواهد کرد.
آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد
آتش در جنگل‌های روستای پیشنبور کلاردشت شعله‌ور شده و بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران مازندران، تیم‌های امدادی همچنان در حال تلاش برای مهار کامل حریق هستند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر