کد خبر: ۱۷۶۰۹
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰

هشدار دقت در هنگام مصرف امپول نوروبیون

در هنگام مصرف آمپول نوروبیون دقت کنید.
هشدار دقت در هنگام مصرف امپول نوروبیون

هشدار دقت در هنگام مصرف امپول نوروبیون

مخاطب24:در هنگام مصرف آمپول نوروبیون دقت کنید.

 

 


عضو انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران گفت: مصرف آمپول نوروبیون که طی سال‌های اخیر رواج غیرقابل تصوری پیدا کرده می‌تواند به عارضه کبد چرب غیرالکلی و در نهایت نارسایی کبدی منجر شود. دکتر فرناز مشیری افزود:برخی ویتامین‌های پیچیده در میان خانواده "ب" نیز بر عملکرد کبد تاثیر می‌گذارند و برخلاف سایر ویتامین‌های محلول در آب، کبد می‌تواند ویتامین "ب" دوازده را همانند ویتامین‌های محلول در چربی برای استفاده‌های بعدی خود تا چندین سال ذخیره کند.

وی اظهار داشت: به‌طورکلی ویتامین‌های پیچیده گروه "ب" برای حفظ سلامت بدن ضروری است، ولی بااین‌حال، مانند ویتامین‌های محلول در چربی، چنانچه بیش‌ازحد نیاز از ویتامین‌های خاص گروه " ب" مصرف کنیم احتمالا با آسیب‌های کبدی در آینده روبرو خواهیم شد.

 

 

 


مشیری ادامه داد: محل متابولیزه شدن ویتامین "ب۱۲" همانند برخی دیگر از دارو‌ها در کبد است و همین مساله موجب تحمیل بار فراوانی بر این عضو حیاتی می‌شود به گونه‌ای که این عامل یکی از علل بروز کبد چرب در پی مصرف خودسرانه و نا بجای آمپول نوروبیون محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه آمپول نوروبیون طی سال‌های اخیر متقاضیان فراوانی پیدا کرده و اغلب مردم به دلیل تقویت قوای جسمانی از آن استفاده می‌کنند، افزود: این دارو حاوی برخی ویتامین‌های گروه "ب" است که بار کبدی را جهت متابولیزه شده افزایش می‌دهد. عضو هیات علمی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی گفت: ویتامین "ب" دوازده (کوبالامین) در صورت داشتن ذخیره مناسب در کبد می‌تواند حداکثر برای مدت چهار سال نیاز فرد سالم را پاسخگو باشد؛ ولی کسانی که به دلایل اختلالات متابولیک و تغذیه‌ای با کمبود آن روبرو هستند، مجاز به استفاده از این دارو خواهند بود.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی کشورمان، تصریح کرد: ویتامین "ب" دوازده در صورت نیاز باید توسط گیاهخواران و یا افراد دچار سوء جذب به دلایلی همچون جراحی‌های کوچک کردن معده و دستگاه گوارش (جهت کنترل چاقی) استفاده شود؛ ولی در مجموع افراد باید در صورت نیاز به این ویتامین طبق دستور پزشک مصرف کنند. مشیری یادآور شد: اگرچه ویتامین‌های گروه "ب" احساس خوبی از نظر رفع خستگی و راحتی اعصاب ایجاد میکند و نتیجه مصرف آن خوشایند است، ولی باید ابتدا مطمئن شد که بدن به آن نیاز دارد یا خیر، چون مازاد بر نیاز این ویتامین از طریق کلیه‌ها دفع خواهد شد در غیر اینصورت نباید بطور مکرر آمپول "نوروبیون" تزریق کنیم.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران با هشدار به آن دسته افرادیکه بطور هفتگی یا ماهانه از این آمپول مکرر استفاده می‌کنند، تاکید کرد: ویتامین "ب" دوازده در کبد ذخیره خواهد شد و یکی از علل شیوع کبد چرب غیر الکلی در کشور، همین مصرف سرخود و نا بجای نوروبیون است.

این فلوشیپ لاپاراسکوپی و جراحی زیبایی زنان گفت: توصیه می‌کنم بجای آمپول نوروبیون، فقط از قرص یا آمپول "ب" کمپلکس که فاقد ویتامین "ب" دوازده است استفاده شود. مشیری در پایان با اشاره به باور‌های غلط مبنی بر خونساز بودن این ویتامین و رفع کم خونی فقر آهن، گفت: در مجموع مصرف دارو‌های ویتامینی برای افرادی که تغذیه خوب، سالم و متنوع دارند ضرورتی ندارد. متاسفانه از آنجایی که اختلالات کبدی علائم خاصی در مراحل ابتدایی ندارند، زمانی فرد متوجه مشکل خود می‌شود که بیماری پیشرفت کرده است؛ یکی از بهترین راه‌های تضمین سلامت کبد، داشتن سبک زندگی سالم و پرتحرک است.

منبع: خبر آنلاین

 

 
برچسب ها: آمپول نوروبیون
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گرگ پارسی سر تمرین فجر گرگ پارسی سر تمرین فجر
هادی چوپان، گرگ پارسی و قهرمان مستر المپیا، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشگاه در تمرین فجرشهید سپاسی حضور یافتند و دیدار صمیمانه‌ای با بازیکنان و کادرفنی تیم داشتند.
علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش! علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش!
علیرضا جهانبخش پس از سال‌ها در لیگ‌های هلند و انگلیس، این‌بار با انگیزه‌ای تازه به دندر بلژیک رفته تا نقشی کلیدی در خروج این تیم از بحران ایفا کند.
دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان
محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر رسمی به اسلام‌آباد با سید یوسف‌رضا گیلانی، کفیل رئیس‌جمهور و رئیس سنای پاکستان دیدار کرد و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌و‌گو شد.
پزشکیان وارد سنندج شد پزشکیان وارد سنندج شد
رئیس‌جمهور صبح امروز برای شرکت در مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و همچنین افتتاح وبیناری پروژه‌های عمرانی وارد سنندج شد.
فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری
سازمان سنجش اعلام کرد فردا آخرین فرصت نام‌نویسی در آزمون دکتری تخصصی نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ است و داوطلبان باید در مهلت مقرر فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند.
ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند! ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند!
دونالد ترامپ در نشست با سناتور‌های آمریکایی گفت رفتار اعضای هیئت همراه رئیس‌جمهور چین او را شگفت‌زده کرده و آرزو کرده است کابینه خودش نیز همان‌گونه از او «می‌ترسیدند».
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر