کد خبر: ۱۷۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳

مرگ دونالد رامسفلد وزیر پیشین جنگ طلب آمریکا

دونالد رامسفلد، وزیر دفاع دولت جورج بوش پسر که طراح اصلی جنگ عراق بود، در ۸۸ سالگی درگذشت.
مرگ دونالد رامسفلد وزیر پیشین جنگ طلب آمریکا

به گزارش «مخاطب۲۴» به نقل از ایسنا از رویترز، خانواده رامسفلد در بیانیه‌ای خبر مرگ او را اعلام کردند. در بیانیه خانواده رامسفلد اشاره‌ای به زمان مرگ او نشده است.

در زمان ریاست رامسفلد بر پنتاگون در سال ۲۰۰۳ نیروهای آمریکایی که به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی به عراق حمله کردند، در سه هفته موفق شدند دولت صدام را سرنگون کرده و این کشور را تحت اشغال خود درآورند. این در حالی است که بر خلاف آن چه آنها فکرش را می‌کردند حاکمیت نظم و قانون در عراق پس از صدام ممکن نشد و عراق به حمام خونی از درگیری، منازعه، جنگ‌های فرقه‌ای و مذهبی و باتلاقی واقعی برای آمریکایی‌ها بدل شد و هرج و مرج در عراق تقریبا تا سال ۲۰۱۱ ادامه یافت.

مرگ دونالد رامسفلد وزیر پیشین جنگ طلب آمریکا

او در زمان بزرگ‌ترین حادثه «تروریستی» تاریخ آمریکا یعنی حمله القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ وزیر دفاع بود. در پی آن، در جریان جنگ‌های غیرمنتظره در افغانستان و عراق، رامسفلد به یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های آمریکا تبدیل شد.

رامسفلد در کتاب خاطرات خود اعتراف کرد که این ادعای او که صدام در اطراف بغداد و تکریت انبار سلاح‌های کشتار جمعی داشته، نادرست بوده است.

رامسفلد کسی بود که به نیروهای آمریکایی اجازه استفاده از تکنیک‌های شکنجه برای اعتراف‌گیری از مظنونان تروریستی را داد و رسوایی زندان ابوقریب هم در همین دوره در کنار زندان گوانتانامو انتقادات بسیاری را متوجه دولت آمریکا کرد. انتقادهای بسیار از ارتش آمریکا و عملکرد رامسفلد باعث شد تا بوش سرانجام در سال ۲۰۰۶ او را برکنار کند و رابرت گیتس جانشین وی شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه
رسانه‌های صهیونیستی از جزئیات طرح پیشنهادی جدید تل آویو در مذاکرات دوحه به منظور برقراری آتش بس و تبادل اسرا خبر می‌دهند.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟ پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟
وزیر خارجه طالبان با رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر