کد خبر: ۱۷۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰

رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

مشاور امنیت ملی آمریکا، به پیشرفت هسته‌ای ایران اذعان کرد و در عین حال به جای تلاش برای بازگشت به میز مذاکرات، می‌گوید برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی آماده است.
رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

مخاطب24:با وجود آنکه مسئولان دستگاه دیپلماسی ایران بار‌ها تمایل خود را برای مذاکره و توافق هسته‌ای اعلام کرده‌اند، اما شاهد تعلل و سردرگمی غرب در این زمینه هستیم. همچنانکه «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا، به پیشرفت هسته‌ای ایران اذعان می‌کند و در عین حال به جای تلاش برا‌ی بازگشت به میز مذاکرات، می‌گوید برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی آماده است از همه عناصر قدرت ملی خود استفاده کند ازجمله با به رسمیت شناختن حق آزادی عمل رژیم اسرائیل! تروئیکای اروپا هم برای آنکه از بازی برجامی علیه ایران جا نماند، پس از اظهارات سالیوان مدعی شد که از مکانیزم ماشه علیه ایران استفاده خواهد کرد.

 

 


از سوی دیگر شاهد یک نوع تضاد و دودستگی در دستگاه سیاست‌گذاری کلان آمریکا و سیاست مبهم این کشور در برابر انرژی هسته‌ای ایران هستیم. علی‌رغم تهدید سالیوان، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مجلس نمایندگان ادعا کرده بود که «تن‌ها دو هفته طول می‌کشد تا ایران اورانیوم کافی برای سلاح هسته‌ای تولید کند. اما آمریکا به اصل سیاستی مبنی بر اینکه ایران سلاح هسته‌ای میدانی (عملیاتی) نخواهد داشت، متعهد است.» اظهاراتی که با واکنش‌های زیادی به‌ویژه از سوی صهیونیست‌ها مواجه و این‌گونه برداشت شد که آمریکا سیاست خود را در قبال ایران تغییر و میزان صبر استراتژیک خود را افزایش داده است، بنابراین برنامه تسلیحات هسته‌ای و افزایش میزان غنی‌سازی را تحمل خواهد کرد و خط قرمزش «توان میدانی هسته‌ای» ایران است. مذاکرات تبادل زندانیان نیز که در مرحله نهایی بود، اما از سوی آمریکا متوقف شد و برخی مقامات کاخ سفید بر این باور هستند که هرگونه مذاکره با تهران می‌تواند در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری برای «جو بایدن» در برابر رقبایش مشکل‌ساز باشد.

البته این تهدید سالیوان و غرب از پیشرفت هسته‌ای ایران می‌تواند یک تاکتیک و بهانه برای بازگشت به میز مذاکرات باشد تا بتواند گروه‌های سیاسی رقیب را ساکت کند. از دیگر سو با تهدید نظامی ایران، این کشور را برای عقب‌نشینی یا اعطای امتیاز بیشتر در مذاکرات ترغیب کند. به هر روی، به نظر می‌رسد غرب تا اجلاس خردادماه شورای حکام هیچ تصمیمی در زمینه مذاکرات هسته‌ای نخواهد گرفت و منتظر گزارش دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره روند همکاری ایران و آژانس و همچنین وضعیت فعلی هسته‌ای ایران خواهد ماند. گزارشی که البته پیش‌بینی می‌شود منفی نباشد، همچنانکه خبرنگار روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در توئیتی خبر داده است که «آژانس در حال حاضر توانسته است نصب دوباره دوربین‌های خارج شده و دیگر - تجهیزات نظارتی- را آغاز کند و انتظار می‌رود که این روند در چند روز آتی به سرانجام برسد.» در داخل نیز هرچند «علی باقری» در سکوت محض است، اما به تازگی محمد مرندی، مشاور رسانه‌ای تیم هسته‌ای ایران گفته است که «همچنان از احیای توافق هسته‌ای استقبال می‌کند و متن مورد توافق سال گذشته، قابل‌قبول است.» البته این انتقاد نیز به تیم مذاکره‌کننده ایرانی وجود دارد که چرا در پذیرفتن این متن، تعلل چندماهه کرده است. به هر روی، برجام بیش از این نمی‌تواند بدون تکلیف بماند؛ چراکه با تغییر توازن منطقه‌ای، شرایط بین‌المللی و گذشت زمان، نه توان هسته‌ای ایران به اندازه فعلی خواهد ماند و نه دیگر رفع تحریم‌های کنونی سقف خواسته‌های تهران خواهد بود لذا دستیابی به توافق بدون تغییر و آماده امروز برای طرفین گزینه در دسترس‌تر و مطلوب‌تری است و غرب بهتر است به قول «امیر عبداللهیان» تا پنجره دیپلماسی و مذاکره باز است، از این فرصت استفاده کند.

منبع:تیترکوتاه

 
برچسب ها: توافق هسته‌ای
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر