کد خبر: ۱۷۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰

رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

مشاور امنیت ملی آمریکا، به پیشرفت هسته‌ای ایران اذعان کرد و در عین حال به جای تلاش برای بازگشت به میز مذاکرات، می‌گوید برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی آماده است.
رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

رفتار عجیب آمریکا در قبال ایران

مخاطب24:با وجود آنکه مسئولان دستگاه دیپلماسی ایران بار‌ها تمایل خود را برای مذاکره و توافق هسته‌ای اعلام کرده‌اند، اما شاهد تعلل و سردرگمی غرب در این زمینه هستیم. همچنانکه «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا، به پیشرفت هسته‌ای ایران اذعان می‌کند و در عین حال به جای تلاش برا‌ی بازگشت به میز مذاکرات، می‌گوید برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی آماده است از همه عناصر قدرت ملی خود استفاده کند ازجمله با به رسمیت شناختن حق آزادی عمل رژیم اسرائیل! تروئیکای اروپا هم برای آنکه از بازی برجامی علیه ایران جا نماند، پس از اظهارات سالیوان مدعی شد که از مکانیزم ماشه علیه ایران استفاده خواهد کرد.

 

 


از سوی دیگر شاهد یک نوع تضاد و دودستگی در دستگاه سیاست‌گذاری کلان آمریکا و سیاست مبهم این کشور در برابر انرژی هسته‌ای ایران هستیم. علی‌رغم تهدید سالیوان، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مجلس نمایندگان ادعا کرده بود که «تن‌ها دو هفته طول می‌کشد تا ایران اورانیوم کافی برای سلاح هسته‌ای تولید کند. اما آمریکا به اصل سیاستی مبنی بر اینکه ایران سلاح هسته‌ای میدانی (عملیاتی) نخواهد داشت، متعهد است.» اظهاراتی که با واکنش‌های زیادی به‌ویژه از سوی صهیونیست‌ها مواجه و این‌گونه برداشت شد که آمریکا سیاست خود را در قبال ایران تغییر و میزان صبر استراتژیک خود را افزایش داده است، بنابراین برنامه تسلیحات هسته‌ای و افزایش میزان غنی‌سازی را تحمل خواهد کرد و خط قرمزش «توان میدانی هسته‌ای» ایران است. مذاکرات تبادل زندانیان نیز که در مرحله نهایی بود، اما از سوی آمریکا متوقف شد و برخی مقامات کاخ سفید بر این باور هستند که هرگونه مذاکره با تهران می‌تواند در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری برای «جو بایدن» در برابر رقبایش مشکل‌ساز باشد.

البته این تهدید سالیوان و غرب از پیشرفت هسته‌ای ایران می‌تواند یک تاکتیک و بهانه برای بازگشت به میز مذاکرات باشد تا بتواند گروه‌های سیاسی رقیب را ساکت کند. از دیگر سو با تهدید نظامی ایران، این کشور را برای عقب‌نشینی یا اعطای امتیاز بیشتر در مذاکرات ترغیب کند. به هر روی، به نظر می‌رسد غرب تا اجلاس خردادماه شورای حکام هیچ تصمیمی در زمینه مذاکرات هسته‌ای نخواهد گرفت و منتظر گزارش دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره روند همکاری ایران و آژانس و همچنین وضعیت فعلی هسته‌ای ایران خواهد ماند. گزارشی که البته پیش‌بینی می‌شود منفی نباشد، همچنانکه خبرنگار روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در توئیتی خبر داده است که «آژانس در حال حاضر توانسته است نصب دوباره دوربین‌های خارج شده و دیگر - تجهیزات نظارتی- را آغاز کند و انتظار می‌رود که این روند در چند روز آتی به سرانجام برسد.» در داخل نیز هرچند «علی باقری» در سکوت محض است، اما به تازگی محمد مرندی، مشاور رسانه‌ای تیم هسته‌ای ایران گفته است که «همچنان از احیای توافق هسته‌ای استقبال می‌کند و متن مورد توافق سال گذشته، قابل‌قبول است.» البته این انتقاد نیز به تیم مذاکره‌کننده ایرانی وجود دارد که چرا در پذیرفتن این متن، تعلل چندماهه کرده است. به هر روی، برجام بیش از این نمی‌تواند بدون تکلیف بماند؛ چراکه با تغییر توازن منطقه‌ای، شرایط بین‌المللی و گذشت زمان، نه توان هسته‌ای ایران به اندازه فعلی خواهد ماند و نه دیگر رفع تحریم‌های کنونی سقف خواسته‌های تهران خواهد بود لذا دستیابی به توافق بدون تغییر و آماده امروز برای طرفین گزینه در دسترس‌تر و مطلوب‌تری است و غرب بهتر است به قول «امیر عبداللهیان» تا پنجره دیپلماسی و مذاکره باز است، از این فرصت استفاده کند.

منبع:تیترکوتاه

 
برچسب ها: توافق هسته‌ای
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر