کد خبر: ۱۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸

بلندترین مار سمی جهان، باهوش‌ترین مار است/ عکس

صحبت از هوش حیوانات ما را به یاد جانوران گوناگونی می‌اندازد از از کلاغ گرفته تا میمون و طوطی، اما هیچ‌کس درباره هوش مار صحبت نمی‌کند.
بلندترین مار سمی جهان، باهوش‌ترین مار است/ عکس

بلندترین مار سمی جهان، باهوش‌ترین مار است/ عکس

مخاطب24:تا کنون شیوه‌ای علمی برای اندازه‌گیری میزان هوش مار‌ها پیدا نشده، اما شواهد نشان می‌دهد که در میان مار‌ها این شاه کبرا باهوش‌ترین است.

 



شاه کبرا (Ophiophagus hannah) یک مار سمی بومی آسیا است. با میانگین طول ۳.۱۸ تا ۴ متر و حداکثر رکورد ۵.۸۵ متر بلندترین مار سمی جهان است. کلمه Ophiophagus از زبان یونانی گرفته شده و به معنای مارخور است.

شاه کبرا از لحاظ میزان زهر، بیشترین زهر را در بین مار‌ها دارد و می‌تواند در یک گزش، میزان ۲ تا ۷ میلی‌لیتر زهر را به بدن قربانی وارد کند.

چرا شاه کبرا باهوش‌ترین مار دنیاست؟ بر اساس گزارش انیمالز با نگاهی دقیق‌تر به الگو‌های لانه‌سازی، مهارت‌های شکار و برخی نکات دیگر می‌توان پاسخ این پرسش را پیدا کرد.

لانه‌سازی

شاه کبرای ماده تنها مار کره زمین است که لانه می‌سازد. این مار‌ها با دسته‌ای از شاخ و برگ و دیگر چیز‌ها توده‌ای بزرگ می‌سازند که هنگام تجزیه گرما تولید می‌کند. شاه کبرا از این گرما برای نگهداری تخم‌هایش استفاده می‌کند در حالی که مادر بالای لانه می‌نشیند و از آن مراقبت می‌کند.

شاه کبرا تا زمان بیرون آمده بچه‌هایش از تخم آنجا می‌ماند، اما به محض اینکه مار‌ها از تخم بیرون آمدند از آنجا می‌رود.

شیوه شکار

بر خلاف دیگر مار‌ها که معمولا یک شیوه برای شکار طعمه دارند و بار‌ها تکرارش می‌کنند، شاه کبری برای طعمه‌های گوناگون شیوه‌های حمله متفاوتی دارد.

البته شاه کبرا که بزرگترین مار سمی جهان است نگرانی زیادی هم بابت حمله ندارد و می‌تواند با یک نیش تقریبا هر طعمه‌ای را از پا درآورد.

شاه کبرا شکارچی مار است و قوت غالبش را مار‌های دیگر تشکیل می‌دهند. البته پستانداران کوچک و مارمولک‌ها نیز در رژیم غذایی این مار باشکوه جا دارند.

ماری که مارگیر را می‌شناسد

شاه کبری بوی مارگیری که او تعلیم می‌دهد تشخیص می‌دهد و می‌تواند از طریق زبان حساسش تفاوت او را با دیگر انسان‌ها تشخیص دهد. به این ترتیب شاید تنها ماری است که دستی را که به او غذا می‌دهد به خاطر می‌سپرد.

بلندترین مار سمی جهان، باهوش‌ترین مار است/ عکس

تفاوت بین غریزه و هوش

غریزه عملی خودکار در راستای حفظ بقا است، در حالی که هوش به آگاهی از خود و جایگاه خود در فعالیت‌ها اشاره دارد.

آیا شاه کبرا واقعا باهوش است؟ هیچ راهی برای آزمایش علمی این موضوع وجود ندارد، اما صاحبان آن‌ها به شما خواهند گفت که آن‌ها هستند.

 
برچسب ها: مار‌
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جواد نکو نام در باشگاه النصر امارات چه کار دارد؟ جواد نکو نام در باشگاه النصر امارات چه کار دارد؟
جواد نکونام سرمربی سابق باشگاه استقلال تهران در یک باشگاه اماراتی رویت شد.
جریمه صاحبان خودرو‌های پلاک مخدوش چیست؟ جریمه صاحبان خودرو‌های پلاک مخدوش چیست؟
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور با بیان اینکه پوشاندن پلاک جرم محسوب می‌شود، گفت: این جرم از۶ ماه تا یک سال حبس در پی خواهد داشت.
در شیرین‌سازی آب دریا معایب یا مزایا کدام بیشتر است؟! در شیرین‌سازی آب دریا معایب یا مزایا کدام بیشتر است؟!
تحول در فناوری‌های آب‌شیرین‌سازی، پاسخی بود به بحران آب، اما این پاسخ خود پرسش‌های تازه‌ای آفرید؛ اینکه شورابه‌هایی که به خلیج فارس بازمی‌گردند، چه تهدیدی برای حیات اکوسیستم به وجود می‌آورند و آینده سواحل جنوبی ایران چگونه خواهد شد؟
گوهری به دروازه می‌رسد؟ گوهری به دروازه می‌رسد؟
دروازه‌بان استقلال خوزستان با وجود مصدومیت می‌خواهد مقابل ذوب‌آهن به میدان برود.
عصبانیت و حساسیت پزشکیان به چراغ و لامپ! عصبانیت و حساسیت پزشکیان به چراغ و لامپ!
ویدیویی از حضور مسعود پزشکیان در وزارت ارتباطات و فن‌آوری ارتباطات در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است. او طبق معمول در این بازدید هم تذکر و گلایه خود را به روشن کردن چراغ‌های بیش از اندازه در جلسه با اعضای وزارت ارتباطات اعلام کرد.
عراقچی: عمان محل مذاکرات را تعیین می‌کند عراقچی: عمان محل مذاکرات را تعیین می‌کند
وزیر امور خارجه ایران با سازنده خواندن گفت‌و‌گو با مدیرکل آژانس، تاکید کرد: عمان به‌عنوان میزبان گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن تعیین خواهد کرد که محل برگزاری دور بعدی مذاکرات کجاست.
خطر بازگشت سقط جنین در مادران باردار! خطر بازگشت سقط جنین در مادران باردار!
طبق نتایج این بررسی، در سال ۱۴۰۲ میانه غلظت ید ادرار مادران باردار فقط در ۸ استان گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی و یزد بالاتر از کف مطلوب و بین ۱۵۱ (گلستان) تا ۱۹۱ (یزد) بوده، اما استان‌های قم با عدد ۱۰۲، سیستان وبلوچستان و آذربایجان غربی با عدد ۱۰۳ و آذربایجان شرقی با عدد ۱۰۸، بدترین وضعیت را دارند و ۵ استان با میانه ۱۱۰ تا ۱۱۸ و ۱۴ استان با میانه ۱۲۳ تا ۱۴۶ در ردیف‌های بعد قرار گرفته‌اند.
برگزیده
جریمه صاحبان خودرو‌های پلاک مخدوش چیست؟ جریمه صاحبان خودرو‌های پلاک مخدوش چیست؟
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهور با بیان اینکه پوشاندن پلاک جرم محسوب می‌شود، گفت: این جرم از۶ ماه تا یک سال حبس در پی خواهد داشت.
صندوق ذخیره فرهنگیان باید از بنگاه‌داری خارج شود صندوق ذخیره فرهنگیان باید از بنگاه‌داری خارج شود
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت برنامه‌محوری در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: یکی از برنامه‌ها باید خروج از بنگاه‌داری باشد، زیرا این موضوع از چالش‌ها و آسیب‌های جدی صندوق به شمار می‌آید.
فروش نمک خوراکی بدون ید برای مصارف خانگی ممنوع است فروش نمک خوراکی بدون ید برای مصارف خانگی ممنوع است
طبق نتایج این بررسی، در سال ۱۴۰۲ میانه غلظت ید ادرار مادران باردار فقط در ۸ استان گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی و یزد بالاتر از کف مطلوب و بین ۱۵۱ (گلستان) تا ۱۹۱ (یزد) بوده، اما استان‌های قم با عدد ۱۰۲، سیستان وبلوچستان و آذربایجان غربی با عدد ۱۰۳ و آذربایجان شرقی با عدد ۱۰۸، بدترین وضعیت را دارند و ۵ استان با میانه ۱۱۰ تا ۱۱۸ و ۱۴ استان با میانه ۱۲۳ تا ۱۴۶ در ردیف‌های بعد قرار گرفته‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر