کد خبر: ۱۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۷

ایرانی‌ها نتوانستند خودروی اهدایی شاه به چائوشسکو را بخرند

یک کلکسیونر رومانیایی روز پنج‌شنبه در یک حراجی، اتومبیلی را که محمدرضا پهلوی، شاه پیشین ایران به نیکولای چائوشسکو، رئیس جمهوری وقت رومانی هدیه داده بود، خرید.

ایرانی‌ها نتوانستند خودروی اهدایی شاه به چائوشسکو را بخرند، یک کلکسیونر رومانیایی روز پنج‌شنبه در یک حراجی، اتومبیلی را که محمدرضا پهلوی، شاه پیشین ایران به نیکولای چائوشسکو، رئیس جمهوری وقت رومانی هدیه داده بود، خرید.

مبلغ پرداختی او در این حراجی بیش از رقمی بود که مجموعه‌داران ایرانی برای مالکیت این خودرو پیشنهاد داده بودند.

ایرانی‌ها نتوانستند خودروی اهدایی شاه به چائوشسکو را بخرند
این خودروی پیکان در سال ۱۹۷۴ میلادی از سوی شاه ایران به مناسبت پیروزی چائوشسکو در انتخابات ریاست جمهوری، به دیکتاتور کمونیست نیکولای چائوشسکو، هدیه داده شد.

ایرانی‌ها نتوانستند خودروی اهدایی شاه به چائوشسکو را بخرند، ساخت خودروی پیکان هیلمن هانتر در سال ۱۹۶۷ میلادی آغاز شد و این خودرو، اولین اتومبیل ساخت شرکت ملی «ایران خودرو» بود و نه تنها یک محصول شاخص برای صنعت ایران بلکه یک «نماد ملی» محسوب می‌شد.

بنا بر گزارش آلینا پانیکو از خانه حراج «Artmark» در بخارست، این اتومبیل به مبلغ ۹۵ هزار یورو یعنی ۲۴ برابر قیمت اولیه آن، به کلکسیونر رومانیایی فروخته شده است.

به گفته خانم پانیکو، رقم پیشنهادی این خریدار رومانیایی فقط ۵ هزار یورو از رقم پیشنهادی مجموعه‌دار ایرانی طرفدار این خودرو بیشتر بوده است. او افزود که بخش قابل توجهی از ۱۰۰ شرکت کنندۀ این حراج، ایرانیانی بودند که می‌خواستند این «نماد ملی» را به خانه برگردانند.

حداکثر سرعت این خودروی پیکان ۱۴۵ کیلومتر در ساعت و دارای یک موتور ۱.۵ لیتری چهار سیلندر خطی است که ۵۴ اسب بخار قدرت تولید می‌کند.

محمدرضا شاه در سال ۱۹۶۶ میلادی با هدف گسترش ارتباطات تجاری و دیپلماتیک و تحکیم دوستی دو کشور به رومانی سفر کرد. نیکولای چائوشسکو یک سال پیش از آن به قدرت رسیده بود و یکی از سرکوبگرترین رژیم‌ها را در اروپای شرقی دوران جنگ سرد ایجاد کرده بود.

او درنهایت به همراه همسرش در سال ۱۹۸۹ میلادی همزمان با فروپاشی کمونیسم، هنگام فرار با هلی‌کوپتر از پایتخت دستگیر و سپس محاکمه و اعدام شد.

آخرین اخبار
اخبار داغ
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل
در واپسین دقایق بازی سوپرگل انفرادی امیرحسین حسین‌زاده به ثمر رسید. بازگشت دراماتیک تراکتور، حسین زاده با چند دریبل و سپس شوت سرکش توپ را وارد دروازه الدحیل کرد تا تراکتور صاحب ۳ امتیاز حساس این بازی شود و صعودش به مرحله حذفی لیگ نخبگان را قطعی کند
فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند
ریکاردو ساپینتو تصمیم گرفت تا برای دیدار حساس برابر المحرق دو بازیکن کلیدی خود را به بحرین نبرد
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها
رئیس قوه قضاییه: دستگاه قضایی در عرصه مقابله با فساد و مفسد، به هیچ وجه گزینشی و تبعیض‌آمیز برخورد نمی‌کند، ما در قوه قضاییه متمرکز و معطوف بر انسداد زمینه‌ها، بسترهاو گلوگاه‌های فساد شده‌ایم.
برگزیده
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید
در نشست کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در دهلی نو، هنر سنتی آینه‌کاری ایران به‌عنوان میراث جهانی ثبت شد و برگ زرینی دیگر به کارنامه فرهنگی کشور افزوده شد.
صفحه خبر بالای تصاویر