کد خبر: ۱۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۹
مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس

تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است

مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم.
تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است
مسعود پزشکیان تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامیمسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس : تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است.
وزیر پیشین بهداشت و درمان در واکنش به کسانی که موضوع طب اسلامی را در جامعه مطرح می‌کنند گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست.


وی افزود:. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

پزشکیان درباره تأثیر این سخنان بر ذهنیت جامعه درباره اسلام گفت: در دنیا و کشور کارشناسانی هستند که با روندهای علمی آشنا هستند، وقتی این حرفهای را می‌شنوند ممکن است در دل خود یا علنی ما را مسخره کنند.

وزیر پیشین بهداشت گفت: وقتی قرار است یک چیزی اثر کند، باید گروه هدف داشته باشد، نوع بیماری مشخص باشد، درصد اثرگذاری و مداخله‌ای که به اسم طب اسلامی انجام می‌دهند مستند شده باشد که چند درصد اثر کرد و چند درصد اثر نکرد و این روندی که در دنیا بر اساس تجربیات علمی شکل می‌گیرد با هم چه فرقی دارد؟ با این مقایسه می‌پذیریم که این روش بهتر از آن روش است. وقتی که بدون طی شدن مسیر علمی و غیرمستند بگوییم ما فلان طب را داریم در واقع داریم خود را در مجامع غیرعلمی زیر سؤال می‌بریم.

پزشکیان با اشاره به سیره حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، این سخنان را با رهنمودها و روش آن حضرت در تقابل دانست و گفت: وقتی حضرت امیر علیه السلام ضربت خورد، برای درمان حضرت پزشک غیرمسلمان آوردند. نگفتند خودمان بلد هستیم و نگفتند می‌خواهیم معجزه کنیم. این یعنی روشهای علم آن زمان، مورد تأیید حضرات بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که نظام سلامت در ایران نتیجه گرا است یا وظیفه گرا گفت: در نظام سلامت ما هر دو رویکرد وظیفه گرایی و نتیجه گرایی وجود دارد. یک عده می‌خواهند وظیفه‌شان را انجام دهند و یک عده هم به دنبال نتیجه هستند. چنین چیزی نیست که ما متمرکز شویم که بگوییم باید چنین نتیجه‌ای بگیریم. صد در صد هم اینطوری نیست که حتماً دارند وظیفه را انجام می‌دهند.

مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

دکتر پزشکیان، در گفت‌وگو با دین آنلاین به تشریح نقش نهادهای دینی در دوران کرونا پرداخت و گفت: بیشتر از نهادهای دینی رهنمودهای رهبری و عمل ایشان در دوران کرونا توانست به کمک کادر بهداشت و درمان بیاید. کسانی که آقا را قبول داشتند، وقتی گفتار و رفتار ایشان را شنیدند و دیدند با اعتقادی که داشتند با کادر درمان همراه شدند و یک عده هم که این روش را قبول نداشتند نتوانستند آنطور که دلشان می‌خواست با پروتکل‌ها مخالفت کنند.

پزشکیان با اشاره به وجود برخی از جریانات افراطی در کشور گفت: اگر رفتارهای رهبری در دیدارها و جلسات خود نبود و اگر حمایت ایشان وجود نداشت، به این سادگی نمی‌شد مساجد و نماز جمعه و اینگونه مکان‌ها را تعطیل کرد. این دید و نگاه رهبری بود که توانست همراهی را جلب کرده و مشارکت ایجاد کند.


وی در پاسخ به این پرسش که مراجع چه کمکی می‌توانند به نظام سلامت داشته باشند گفت: پانادمی یک مساله تخصصی است و منطق حکم می‌کند که همه از کارشناسان کمک بگیریم. مراجع ما در سالیان گذشته در کارهایی مانند ساخت درمانگاه و بیمارستان در برخی از نقاط کشور فعال بوده‌اند اما اپیدمی کرونا یک مساله تخصصی است و مراجع هم باید کاری را انجام بدهند که متخصصان می‌خواهند. مراجع با توجه به اعتباری که در جامعه دارند کمک کنند که مردم هم نظرات کارشناس را لحاظ کنند.



انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
سینا
|
Germany
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
comments icon چقدر بده که یک نفر دیگران رو به بیسوادی متهم میکنه و میگه طب اسلامی نداریم و دیگران نباید پا توی کفش پزشکان کنند بعد خودش برای اثبات حرفش در حالیکه هیچ تخصصیدر علوم اسلامی نداره این علوم رو نقد میکنه. محض اطلاع اسن دانش آموخته طب یهود باید بگن اومدن طبیب یهودی برای امیرالمومنین نظر خود ایشون نبود و اصرار دوروبریاشون بود.چون ایشون خلیفه بود و این طبیب در دوره خلفای قبلی طبابت میکرد. پس یازده هزار حدیث که ائمه در مورد طب فرمودند چیه؟با همین خزعبلات روز چندصد نفر رو با طب یهود میکشید و پر رو تر هم میشین.مالیاتم نمیدین.راستی نظر حضرت امیر درباره مالیات ندادن شما دزدهای اتوکشیده چیه؟
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.