کد خبر: ۱۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۹
مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس

تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است

مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم.
مسعود پزشکیان تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامیمسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس : تقسیم‌بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است.
وزیر پیشین بهداشت و درمان در واکنش به کسانی که موضوع طب اسلامی را در جامعه مطرح می‌کنند گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست.


وی افزود:. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

پزشکیان درباره تأثیر این سخنان بر ذهنیت جامعه درباره اسلام گفت: در دنیا و کشور کارشناسانی هستند که با روندهای علمی آشنا هستند، وقتی این حرفهای را می‌شنوند ممکن است در دل خود یا علنی ما را مسخره کنند.

وزیر پیشین بهداشت گفت: وقتی قرار است یک چیزی اثر کند، باید گروه هدف داشته باشد، نوع بیماری مشخص باشد، درصد اثرگذاری و مداخله‌ای که به اسم طب اسلامی انجام می‌دهند مستند شده باشد که چند درصد اثر کرد و چند درصد اثر نکرد و این روندی که در دنیا بر اساس تجربیات علمی شکل می‌گیرد با هم چه فرقی دارد؟ با این مقایسه می‌پذیریم که این روش بهتر از آن روش است. وقتی که بدون طی شدن مسیر علمی و غیرمستند بگوییم ما فلان طب را داریم در واقع داریم خود را در مجامع غیرعلمی زیر سؤال می‌بریم.

پزشکیان با اشاره به سیره حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، این سخنان را با رهنمودها و روش آن حضرت در تقابل دانست و گفت: وقتی حضرت امیر علیه السلام ضربت خورد، برای درمان حضرت پزشک غیرمسلمان آوردند. نگفتند خودمان بلد هستیم و نگفتند می‌خواهیم معجزه کنیم. این یعنی روشهای علم آن زمان، مورد تأیید حضرات بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که نظام سلامت در ایران نتیجه گرا است یا وظیفه گرا گفت: در نظام سلامت ما هر دو رویکرد وظیفه گرایی و نتیجه گرایی وجود دارد. یک عده می‌خواهند وظیفه‌شان را انجام دهند و یک عده هم به دنبال نتیجه هستند. چنین چیزی نیست که ما متمرکز شویم که بگوییم باید چنین نتیجه‌ای بگیریم. صد در صد هم اینطوری نیست که حتماً دارند وظیفه را انجام می‌دهند.

مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نماینده‌ی مردم در مجلس گفت: ما طب ایرانی داریم اما چیزی به نام طلب اسلامی به این شکلی که عرضه می‌شود نداریم. طب که اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اگر طبی تاثیرگذار است و علم هم آن را می‌پذیرد پس همه می‌پذیرند و اگر تجربه‌ای پشت سر آن نیست و نتیجه آن هم مشخص نیست پس اصلاً اسلامی هم نیست. تقسیم بندی طب اسلامی و غیر اسلامی غلط است. می‌توان تقسیم بندی طب سنتی و مدرن را پذیرفت اما اسلامی و غیراسلامی را نه. این حرفها به نفع اسلام هم نیست. یعنی این کارهایی که امروزه انجام می‌شود و تأثیر آن از گذشته به مراتب بیشتر است، طب غیر اسلامی است؟ آن درمانی که در چهارجا اثر می‌کند اسلامی است؟ کاری که الان طب انجام می‌دهد و واکسنهایی الان ساخته شود و این همه تأثیر داشته غیر اسلامی و این کاری که یک عده در کشور ما انجام می‌دهند و روی چند نفر ممکن است تأثیر داشته باشد اسلامی است؟

دکتر پزشکیان، در گفت‌وگو با دین آنلاین به تشریح نقش نهادهای دینی در دوران کرونا پرداخت و گفت: بیشتر از نهادهای دینی رهنمودهای رهبری و عمل ایشان در دوران کرونا توانست به کمک کادر بهداشت و درمان بیاید. کسانی که آقا را قبول داشتند، وقتی گفتار و رفتار ایشان را شنیدند و دیدند با اعتقادی که داشتند با کادر درمان همراه شدند و یک عده هم که این روش را قبول نداشتند نتوانستند آنطور که دلشان می‌خواست با پروتکل‌ها مخالفت کنند.

پزشکیان با اشاره به وجود برخی از جریانات افراطی در کشور گفت: اگر رفتارهای رهبری در دیدارها و جلسات خود نبود و اگر حمایت ایشان وجود نداشت، به این سادگی نمی‌شد مساجد و نماز جمعه و اینگونه مکان‌ها را تعطیل کرد. این دید و نگاه رهبری بود که توانست همراهی را جلب کرده و مشارکت ایجاد کند.


وی در پاسخ به این پرسش که مراجع چه کمکی می‌توانند به نظام سلامت داشته باشند گفت: پانادمی یک مساله تخصصی است و منطق حکم می‌کند که همه از کارشناسان کمک بگیریم. مراجع ما در سالیان گذشته در کارهایی مانند ساخت درمانگاه و بیمارستان در برخی از نقاط کشور فعال بوده‌اند اما اپیدمی کرونا یک مساله تخصصی است و مراجع هم باید کاری را انجام بدهند که متخصصان می‌خواهند. مراجع با توجه به اعتباری که در جامعه دارند کمک کنند که مردم هم نظرات کارشناس را لحاظ کنند.



انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
comments icon چقدر بده که یک نفر دیگران رو به بیسوادی متهم میکنه و میگه طب اسلامی نداریم و دیگران نباید پا توی کفش پزشکان کنند بعد خودش برای اثبات حرفش در حالیکه هیچ تخصصیدر علوم اسلامی نداره این علوم رو نقد میکنه. محض اطلاع اسن دانش آموخته طب یهود باید بگن اومدن طبیب یهودی برای امیرالمومنین نظر خود ایشون نبود و اصرار دوروبریاشون بود.چون ایشون خلیفه بود و این طبیب در دوره خلفای قبلی طبابت میکرد. پس یازده هزار حدیث که ائمه در مورد طب فرمودند چیه؟با همین خزعبلات روز چندصد نفر رو با طب یهود میکشید و پر رو تر هم میشین.مالیاتم نمیدین.راستی نظر حضرت امیر درباره مالیات ندادن شما دزدهای اتوکشیده چیه؟
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان ۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان
چرا فرزند نوجوانم درس نمی‌خواند؟ او را تشویق به درس خواندن می‌کنم، اما بیش‌تر وقتش را در بازی‌های کامپیوتری و شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند.
بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن
یک گزارش بین‌المللی نشان می‌دهد استرالیا به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری، یونیکورن‌های بیشتری نسبت به هر کشور دیگری ایجاد می‌کند. برخلاف تصورات معمول، آمریکا در این بخش ضعیف‌تر از رقبا عمل کرده و چین نیز حضور چندان روشنی ندارد.
آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟ آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟
یکی از شایعات مورد اشاره که سرمایه‌گذاری زیادی برای جا انداختن آن در بین افکار عمومی صورت گرفته و از تریبون‌های مختلف در حال انتشار است شایعه فرار از زندان و یا صدور قرار وثیقه برای فرزند حجت الاسلام کاظم صدیقی است.
تمدید لغو پرواز‌ها تمدید لغو پرواز‌ها
مجید اخوان گفت: از تمامی هم‌میهنان درخواست می‌شود از مراجعه به فرودگاه‌های واقع در شمال، جنوب و غرب کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) خودداری کرده و اخبار مربوط به وضعیت پرواز‌ها را صرفاً از طریق منابع رسمی پیگیری کنند.
حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف! حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف!
وریا غفوری کاپیتان سابق استقلال که مدتی است کافه خود را راه‌اندازی کرده مدعی شده که لباس شخصی‌ها به یکی از شعبه‌های کافه‌اش در پونک، بلوار سردار جنگل در تهران حمله کرده‌اند.
اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود
مدتی کوتاه پیش از تجاوز اسرائیل به خاک ایران، تمامی رسانه‌های اصلی جهان و حتی تحلیل‌گران مشهور، از اختلافات عمیق بین رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو در مورد ایران سخن می‌گفتند؛ اما حالا رسانه‌های آمریکایی اذعان کرده‌اند که تمامی این خبرها، عملیات «فریب» بوده است.
برگزیده
محاکمه زن و شوهر جنایتکار محاکمه زن و شوهر جنایتکار
زوجی که در جنایت‌هایی مشابه دو راننده مسافرکش را به قتل رسانده‌اند، در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه رفتند.
هر مسلمانی باید به قتل ترامپ اقدام کند هر مسلمانی باید به قتل ترامپ اقدام کند
علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اظهارات ترامپ و نتانیاهو گفت: مراجع تقلید فرمودند که اگر کسی ولی امر مسلمین، ولی فقیه را تهدید کند، حکم محاربه درباره او صادر می‌کنیم. اگر حکم محاربه درباره کسی صادر شود، هر مسلمانی در هر جای دنیا باید از جان خود بگذرد و به قتل او اقدام کند.
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
صفحه خبر بالای تصاویر