کد خبر: ۱۵۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹

تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند !

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، تله‌هایی در مقیاس نانو طراحی کرده‌اند که کروناویروس را به دام می‌اندازند و از بین می‌برند.
تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند !تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند ! پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، تله‌هایی در مقیاس نانو ( نانوتله‌ ) طراحی کرده‌اند که کروناویروس را به دام می‌اندازند و از بین می‌برند.

به گزارش تابناک و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو"(UChicago)، یک درمان جدید برای کووید-۱۹ طراحی کرده‌اند. این درمان، نانوذراتی را شامل می‌شود که کروناویروس را می‌گیرند و از سیستم ایمنی خود بدن برای از بین بردن آن استفاده می‌کنند.

این نانوتله‌ها با تقلید از سلول‌هایی که ویروس بر آنها اثر می‌گذارد، ویروس را جذب می‌کنند. هنگامی که ویروس به نانوتله‌ها متصل می‌شود، نانوتله‌ها ویروس را از سلول‌های دیگر جدا می‌کنند و آن را هدف قرار می‌دهند تا توسط سیستم ایمنی بدن از بین برود.

شاید بتوان این نانوتله‌ها را در مورد انواع ویروس مورد استفاده قرار داد تا روش جدیدی برای مهار پیشروی ویروس باشد. اگرچه این درمان هنوز در مراحل ابتدایی آزمایش به سر می‌برد اما پژوهشگران باور دارند که شاید بتوان آن را به واسطه یک اسپری بینی به کار گرفت تا کووید-۱۹ را درمان کند.

پروفسور "جون هوانگ"(Jun Huang)، سرپرست این پژوهش گفت: گروه پژوهشی ما از زمان آغاز همه‌گیری، در حال توسعه این روش جدید برای درمان کووید-۱۹ است. ما آزمایش‌های سخت‌گیرانه‌ای را انجام داده‌ایم تا کارآیی این نانوتله‌ها را اثبات کنیم و از ظرفیت بالقوه آنها هیجان‌زده هستیم.

طراحی یک تله بی‌نقص

پژوهشگران برای طراحی این نانوتله‌ها، مکانیسمی را مورد بررسی قرار دادند که کروناویروس از آن برای اتصال به سلول‌ها استفاده می‌کند. این مکانیسم، یک پروتئین خوشه‌ مانند است که روی سطح کروناویروس قرار دارد و به پروتئین گیرنده ACE2 در سلول انسان متصل می‌شود.

پژوهشگران برای ایجاد تله‌ای که با همین روش به ویروس متصل می‌شود، نانوذراتی با تراکم بالایی از پروتئین‌های ACE2 روی سطح آنها طراحی کردند. آنها به همین ترتیب، نانوذرات دیگری را به همراه پادتن‌های خنثی‌کننده روی سطح آنها طراحی کردند. این پادتن‌ها هنگام ابتلا در بدن شخص به وجود می‌آیند و طوری طراحی می‌شوند که با روش‌های گوناگون به کروناویروس اتصال می‌یابند.

در طراحی درمان برای کووید-۱۹، هم از پروتئین‌های ACE2 و هم از پادتن‌های خنثی‌کننده استفاده می‌شود اما پژوهشگران با اتصال آنها به نانوذرات، سیستم قوی‌تری را برای به دام انداختن و از بین بردن ویروس ایجاد کردند.

قطر این نانوذرات که از پلیمرها و فسفولیپیدهای مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) ساخته شده‌اند، ۵۰۰ نانومتر است و بسیار کوچکتر از سلول هستند. این بدان معناست که نانوتله‌ها می‌توانند به قسمت‌های بیشتری در بدن دست یابند و کروناویروس را به صورت کارآمدتری به دام بیندازند.

پژوهشگران، ایمنی این سیستم را در یک مدل موش آزمایش کردند و دریافتند که هیچ مسمومیتی به همراه ندارد. سپس، نانوتله‌ها را در برابر "pseudovirus" آزمایش کردند که یک مدل ضعیف‌تر ویروس است و تکثیر نمی‌شود. آنها به بررسی نانوتله‌ها در برابر یک pseudovirus در ریه انسان پرداختند و دریافتند که آنها راه ورود به سلول‌ها را به طور کامل مسدود می‌کنند.

هنگامی که pseudovirus خود را به نانوذرات طراحی شده متصل کرد، نانوذرات از مولکولی استفاده کردند که درشت‌خوارهای بدن را فرامی‌خواند. درشت‌خوارها معمولا نانوذرات بدن را می‌خورند اما مولکول نانوتله‌ها، این روند را سرعت می‌بخشد. نانوذرات در این آزمایش، طی ۴۸ ساعت پاکسازی شدند و از بین رفتند.

پژوهشگران، نانوذرات را به واسطه pseudovirus در یک سیستم ریوی خارج از ارگانیسم آزمایش کردند و دریافتند که آنها از عفونت ریه‌ها به طور کامل پیشگیری می‌کنند.

پژوهشگران، نانوتله‌ها را به همراه یک ویروس زنده در یک سیستم درون‌کشتگاهی نیز آزمایش کردند و دریافتند که سیستم آنها ویروس را ۱۰ برابر بهتر از پادتن‌های خنثی‌کننده یا ACE2 محلول مهار می‌کند.

درمانی برای کووید-۱۹ و فراتر از آن

پژوهشگران امیدوارند که در مرحله بعد بتوانند این سیستم را بیشتر آزمایش کنند و آن را به همراه ویروس زنده و انواع گوناگون ویروس مورد بررسی قرار دهند.

"جیل روزنبرگ"(Jill Rosenberg)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این نانوتله‌ به سادگی اصلاح می‌شود. ما می‌توانیم پادتن‌ها یا پروتئین‌های گوناگون را تغییر دهیم یا سلول‌های ایمنی متفاوتی را هدف بگیریم.

این نانوتله‌ها را می‌توان در یک فریزر استاندارد ذخیره کرد و نهایتا به واسطه اسپری بینی مورد استفاده قرار داد تا مستقیما در سیستم تنفسی قرار بگیرند و موثرتر باشند.

پژوهشگران باور دارند که شاید با بهینه‌سازی فرمول نانوتله‌ها بتوان آن را مانند یک واکسن به کار گرفت تا نهایتا یک سیستم درمانی در برابر ویروس ایجاد شود.

این پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسید.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
در تاریخ بماند، تراکتور شارجه را له کرد در تاریخ بماند، تراکتور شارجه را له کرد
تیم فوتبال تراکتور ایران در هفته سوم مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا با نمایشی تماشایی مقابل شارجه امارات به پیروزی پرگل ۵ بر صفر دست یافت.
واکنش شمخانی به حواشی مراسم ازدواج دخترش واکنش شمخانی به حواشی مراسم ازدواج دخترش
دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی سابق، در واکنش به حواشی ایجادشده پیرامون مراسم ازدواج دخترش، تأکید کرد که موضع او نسبت به انتقادات اخیر تغییری نکرده است.
سپاهان و فرصت طلایی برای پیروزی در خانه سپاهان و فرصت طلایی برای پیروزی در خانه
تیم فوتبال سپاهان اصفهان در دومین دیدار خود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۵، در ورزشگاه نقش‌جهان به مصاف آخال ترکمنستان می‌رود. دو تیم در بازی نخست خود مقابل الحسین اردن شکست خورده‌اند و بدون امتیاز بعد از تیم اردنی در رده دوم و سوم قرار دارند. این مسابقه می‌تواند سرنوشت صعود از گروه را تعیین کند، چراکه با حذف نماینده هند، برنده دیدار سپاهان و آخال عملاً یکی از دو تیم صعودکننده به مرحله بعد خواهد بود.
دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیاد‌های علمی جهانی با رهبر انقلاب دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیاد‌های علمی جهانی با رهبر انقلاب
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار قهرمانان ورزشی و مدال‌آوران علمی جهان، جوانان ایران را مظهر امید و اقتدار ملی خواند و یاوه‌گویی‌های رئیس جمهور آمریکا را محکوم کرد.
هاشمیان ابقا شد، به شرط‌ها و شروط‌ها هاشمیان ابقا شد، به شرط‌ها و شروط‌ها
به گزارش گروه ورزش پایگاه خبری مخاطب ۲۴، باخت پرسپولیس در خرم‌آباد مقابل خیبر، با استعفای رضا درویش مدیرعامل این باشگاه همراه بود و از شنبه‌شب هواداران سرخ‌پوش منتظر خبر مهم‌تری درباره آینده نیمکت تیم بودند. پس از پذیرش استعفای درویش، جلسات فشرده هیئت‌مدیره پرسپولیس برگزار شد. در این نشست‌ها، علاوه بر بررسی گزینه‌های مدیرعاملی، موضوع سرمربیگری تیم نیز مورد بحث قرار گرفت
چین از جنگنده رادارگریز نسل پنجم J-۲۰ رونمایی کرد+ فیلم چین از جنگنده رادارگریز نسل پنجم J-۲۰ رونمایی کرد+ فیلم
پکن رسماً از جنگنده رادارگریز J-۲۰ رونمایی کرد؛ این هواپیمای نسل پنجم، رقیبی قدرتمند برای جنگنده آمریکایی F-۲۲ محسوب می‌شود.
دیدار نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی دیدار نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی
نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه امروز عصر با علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، دیدار و درباره مسائل منطقه‌ای و امنیتی گفت‌و‌گو خواهد کرد.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر