کد خبر: ۱۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۷

ورود یکی از مهم‌ترین محموله‌های واکسن کرونا به ایران

طی ساعات گذشته یکی از مهم‌ترین محموله‌های مرتبط با واکسن کرونا به کشورمان وارد شد؛ محموله‌ای که می‌تواند جهشی در عرصه واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران پدید آورد.
ورود یکی از مهم‌ترین محموله‌های واکسن کرونا به ایران طی ساعات گذشته یکی از مهم‌ترین محموله‌های مرتبط با واکسن کرونا به کشورمان وارد شد؛ محموله‌ای که می‌تواند جهشی در عرصه واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران پدید آورد.
امروز پروازی از مبدا مسکو در تهران فرود آمد که حاوی محموله‌ای متفاوت بود. هواپیمایی که یکصد هزار دوز دیگر واکسن اسپوتنیک وی به ایران آورد تا مجموع واکسن وارد شده به کشورمان را از مرز دو میلیون دوز عبور دهد. البته این تفاوت پروازی که امروز که در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به زمین نشست، نیست!
مخاطب۲۴ : به گزارش «تابناک»، امروز پروازی از مبدا مسکو در تهران فرود آمد که حاوی محموله‌ای متفاوت بود. هواپیمایی که یکصد هزار دوز دیگر واکسن اسپوتنیک وی به ایران آورد تا مجموع واکسن روسی تحویل شده به ایران ۶۲۰ هزار دوز برسد و مجموع واکسن وارد شده به کشورمان را از مرز دو میلیون دوز عبور دهد. البته این تفاوت پروازی که امروز که در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به زمین نشست، نیست.

واکسن کرونا واکسن اسپوتنیک وی واکسن روسی موسسه گامالیا شرکت اکتوور
محموله ویژه‌ای که امروز به کشورمان رسید و به واکسن کرونا یه به عبارت درست تر، واکسن بیماری کووید ۱۹ مرتبط است، بانک سلولی تولید واکسن است که از روسیه و موسسه گامالیا رسیده است. همان موسسه‌ای که واکسن اسپوتنیک وی را تولید کرده و می‌کند و از مدتی پیش برای تولید مشترک واکسن در برخی کشور‌ها از جمله ایران اعلام آمادگی کرده و حالا گام اصلی در این همکاری با ایران را برداشته است.
بانک سلولی مجموعه‌ای از سلول‌های زیستی خاص است (مثل سلول‌های کلیه حیوانی مانند میمون) که برای کشت ویروس استفاده می‌شود و در فرایند ساخت واکسن اسپوتنیک، به کشت آدنا ویروس اختصاص پیدا می‌کند. ویروسی که پایه ساخت بسیاری از واکسن‌ها قرار گرفته و جز روس ها، برخی دیگر از کشور‌ها هم برای ساخت واکسن کووید ۱۹ از آن بهره گرفته و برخی موفق و بعضی شکست خورده اند.

از جمله کشور‌هایی که کوشید با آدنا ویروس به نبرد کرونا برود و شکست خوردف استرالیاست و از جمله کشور‌هایی که در این مسیر موفق شد، سوئد-انگلیس بودند که با شرکت آسترازنکا-آکسفورد در میان تولید کنندگان فعلی واکسن کرونا در جهان شناخته می‌شوند. مسیری که روس‌ها با تفاوتی خاص آن را پیش بردند و در نتیجه واکسنی به غایت ارزشمند و موفق‌تر از نمونه‌های مشابه به دست آورند.

شاخصه ویژه واکسن اسپوتنیک، بهره مندی آن از دو تیپ متفاوت آدنا ویروس است که موجب شده دوز یادآور واکسن با دوز اولیه آن فرق داشته باشد و ایمنی زایی ناشی از تزریق آن بسیار بالاتر باشد؛ بالغ بر ۹۲ درصد و شبیه به دو واکسن فایزر و مدرنا که بر پایه RNA پیام رسان ساخته شده اند و دستاوردی نوین محسوب می‌شوند. این در حالی ست که واکسن آسترازنکا که آن هم از نوعی آدنا ویروس تهیه شده، بالغ بر ۷۰ درصد ایمنی زایی ایجاد می‌کند که قابل قیاس با اسپوتنیک نیست.
البته فعلا مشخص نیست که آیا دو بانک سلولی (برای تولید دو تیپ آدناویروس ِ مورد استفاده در دو دوز واکسن اسپوتنیک) به ایران منتقل شده یا یکی و تنها می‌دانیم که این محموله در دمای منفی ۱۷۰ درجه به ایران حمل شده و به سرعت به خط تولید شرکت اکتوور منتقل شده تا فرایند تولید واکسن در آن آغاز شود. تولید در شرکتی خصوصی که روس‌ها مدتی پیش زیرساخت هایش را برای تولید واکسن را مورد بازدید قرار داده و تایید کرده بودند.
واکسن کرونا واکسن اسپوتنیک وی واکسن روسی موسسه گامالیا شرکت اکتوورالبته اکتوور پیش از غائله کرونا دست کم در یک نوبت با غائله‌هایی عجیب در صدر اخبار در کشورمان هم قرار گرفته و شائبه‌های فراوانی در خصوص آن مطرح شده که از جمله آنها، حضور غیرمستقیم وزیر فعلی بهداشت در صدر یکی از شرکت‌های مادر آن است. حاشیه‌هایی که به مرور زمان و بعد با ورود کرونا به محاق رفتند، اما کماکان بدون پاسخ هستند و ابهام آفرینی می‌کنند.
نکاتی که در مقابل امیدواری‌ها به موفقیت این شرکت (شرکت اکتوور) در تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن قابل اغماض به نظر می‌رسد. تولیدی که گفته می‌شود از آخر اردیبهشت ماه به فرجام خواهد رسید و به توزیع این واکسن در شبکه بهداشت کشور در راستای اجرای برنامه ملی واکسیناسیون کووید منجر خواهد شد، هرچند باید امیدوار باشیم با تدابیری توسعه هم بیابد و با مراقبت و شفافیت در مراحل تولید و تخصیص منابع مالی همراه شود.


آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عکس المیرا شریفی مقدم و مجری‌های دهه ۶۰ عکس المیرا شریفی مقدم و مجری‌های دهه ۶۰
قاب مشترک المیرا شریفی مقدم با دو مجری دهه ۶۰ را ببینید.
ماجرای بهاره رهنما و پیمان قاسم‌خانی ماجرای بهاره رهنما و پیمان قاسم‌خانی
صحبت‌های بهاره رهنما در فضای مجازی پربازدید شد.
لازلو کراسناهورکای، نویسنده مجارستانی برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۵ شد لازلو کراسناهورکای، نویسنده مجارستانی برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۵ شد
آکادمی نوبل، جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۵ را به لازلو کراسناهورکای، نویسنده سرشناس مجارستانی، به‌دلیل خلق آثاری با نگاهی فلسفی و آخرالزمانی، اما سرشار از ایمان به هنر، اهدا کرد.
خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟ خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟
در حالی که برخی حامیان ترامپ انتظار داشتند او به خاطر نقش خود در توافق آتش‌بس غزه نامزد جایزه نوبل شود، کارشناسان می‌گویند سیاست‌های او با فلسفه صلح نوبل همخوانی ندارد.
حماس اطلاعیه داد: جنگ به پایان رسید حماس اطلاعیه داد: جنگ به پایان رسید
جنبش حماس با صدور اطلاعیه‌ای رسمی پایان جنگ غزه را اعلام کرد و گفت که بر اساس توافق حاصل‌شده، نیروهای اسرائیلی عقب‌نشینی کرده و تبادل اسرا و ارسال کمک‌های انسانی آغاز می‌شود.
توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل با میانجیگری ترامپ توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل با میانجیگری ترامپ
پس از ماه‌ها درگیری خونین، دونالد ترامپ از دستیابی حماس و اسرائیل به توافق آتش‌بس در غزه خبر داد؛ توافقی با میانجی‌گری قطر، مصر، ترکیه و آمریکا که مرحله نخست آن آغاز شده است.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
برگزیده
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
صفحه خبر بالای تصاویر