کد خبر: ۱۵۴۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۲

عملکرد بورس تهران در هفته‌ای که گذشت

سومین هفته کاری فروردین‌ماه با رشد ۲ درصدی شاخص کل و افزایش ارتفاع ۶.۵ درصدی نماگر هم‌وزن پایان یافت.
عملکرد بورس تهران در هفته‌ای که گذشت

عملکرد بورس تهران در هفته‌ای که گذشت

پیش بینی بورس - مخاطب24:بورس در معاملات هفته گذشته خود نیز با رشد شاخص‌ها همراه شد. شاخص کل با وجود افت در دو روز پایانی هفته، در مجموع با افزایش ارتفاع حدود ۲ درصدی به محدوده دو میلیون و ۱۷۹ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز که روز‌های بهتری را تجربه می‌کند و در تمام روز‌های کاری هفته سبز بود، معاملات هفتگی خود را با رشد ۶.۵ درصدی به پایان رساند تا از حال و روز مناسب‌تر سهام کوچک و با ارزش بازار پایین‌تر حکایت کند.

راز جذابیت کوچکتر‌های بورس
همانطور که اشاره شد در هفته منتهی به ۲۲ فرودین‌ماه در کنار رشد حدود ۲ درصدی شاخص کل، نماگر هم‌وزن با افزایش ارتفاع ۶.۵ درصدی همراه شد. از این رو رشد شاخص کل از ابتدای سال ۱۱ درصد و رشد نماگر هم‌وزن در این برش زمانی بیش از ۱۸ درصد برآورد می‌شود. به نظر می‌رسد از آنجایی که ریسک دست‌درازی دولت به جیب شرکت‌های بزرگ به طرق مختلف از قیمت‌گذاری دستوری گرفته تا رانت‌جویی از درآمد و سود این شرکت‌ها در نگاه سهامداران افزایش یافت، میل به خرید این دسته از سهام نیز کاهش پیدا کرده؛ سهامی که عموما رد پایی از مالکیت و حکمرانی دولتی در آن‌ها دیده می‌شود. از این رو نگاه صاحبان سرمایه عموما معطوف به نماد‌های کمتر دولتی شده که عمدتا در زمره سهام با ارزش پایین‌تر جای می‌گیرند. از این رو این روز‌ها شاهد پیشتازی کوچکتر‌های بورسی هستیم.

بررسی‌های آماری نیز نشان می‌دهد از ابتدای سال تاکنون بیشترین رشد قیمت سهام از آن زیرمجموعه‌های گروه مخابرات با افزایش ۳۶.۷ درصدی میانگین قیمت‌ها شده است. پس از آن ماشین‌آلات الکتریکی حدود ۳۴ درصد و صنعت چوب ۳۳.۸ درصد افزایش ارتفاع داده است. در مقابل کمترین افزایش قیمت در این برش زمانی سه هفته‌ای از آن زیرمجموعه‌های گروه کانی‌های فلزی با رشد ۳.۶ درصد و آهن و فولاد با افزایش قیمت ۶.۱ درصدی شده است. البته این موضوع نمایانگر ارزنده‌تر بودن نماد‌های کوچک و عموما ریالی نیست بلکه هراس از دخالت‌های دستوری در سازوکار فعالیت برخی شرکت‌ها است که به ثبت برخی از این بازدهی‌ها منجر شده است و با گذر زمان باید دید آیا تغییری در این روند ایجاد خواهد شد یا خیر؟

ورود پول حقیقی برای چهارمین هفته متوالی
در جریان دادوستد‌های سومین هفته کاری بورس ۱۴۰۲، سهامی به ارزش ۱۷۵۳ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد منتقل شد. حالا چهار هفته متوالی است که حقیقی‌ها خالص خرید مثبتی را رقم می‌زنند و در مجموع شاهد خالص ورود ۶۰۷۲ میلیارد تومانی از سوی این دسته از معامله‌گران بورسی بودیم. آنگونه که آمار‌ها نشان می‌دهد در هفته‌ای که گذشت بیشترین خالص خرید حقیقی در گروه استخراج کانه‌های فلزی به میزان ۷۶ میلیارد تومان رقم خورده و پس از آن گروه زراعت شاهد ورود ۷۰ میلیارد تومانی سرمایه‌های خرد به زیرمجموعه‌های خود بودند. در آنسوی بازار پتروشیمی‌ها با بیشترین خروج سهامداران حقیقی به میزان ۴۷ میلیارد تومان مواجه شدند.

خروج پول از صندوق‌های بورسی
صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت خروج پول ۱۰۷۵ میلیارد تومانی را تجربه کردند. وضعیتی که از ابتدای سال شاهد آن بودیم و در مجموع خالص فروش حقیقی‌ها از صندوق‌ها در این برش زمانی سه هفته‌ای ۳۵۸۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. به نر می‌رسد این خروج سرمایه از صندوق‌ها در روز‌هایی که رنگی سبز بر تابلوی معاملات سهام نقش بسته طبیعی باشد. سرمایه‌گذارانی که عموما با نگاهی ریسک‌گریزانه صندوق‌ها را به عنوان پناهگاهی امن برگزیده بودند و حالا با کاهش ریسک کاهش قیمت سهام؛ مجددا راهی تالار شیشه‌ای شده تا بتوانند سود معقولی در کوتاه‌ترین زمان ممکن کسب کنند. با این حال ممک است این رفتار سرمایه‌گذاران را در ادامه شاهد نباشیم. سرمایه‌گذارانی که طی دو سال و نیم گذشته سرد و گرم بازار سهام را چشیده‌اند و این‌بار شاهد تصمیم بگیرند روش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و حرفه‌ای صندوق‌ها را بیازمایند.

پیش بینی بورس فردا ۲۶ فروردین ۱۴۰۲
وضعیت تورم سنگین سال گذشته، چشم‌انداز تورمی برای سال جاری، نبود نگاه مثبت به بودجه ۱۴۰۲، تثبیت نرخ دلار بازار آزاد در کانال ۵۰ هزار تومانی، سیاست‌های اخیر ارزی بانک مرکزی با راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی و... همگی موجب شده‌اند تا اکنون بازار سهام بتواند پس از گذشت نزدیک به ۳ سال، شرایط مساعدی را برای صعود پیش روی خود ببیند و این موضوع موجب شده است تا سرمایه‌گذاران با قدرت نسبتا خوبی به خرید سهام در قیمت‌های منفی روزانه بپردازند و اجازه کاهش قیمت را به نماد‌های بازار ندهند. آیا این وضعیت ادامه خواهد یافت؟

 
برچسب ها: پیش بینی بورس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب! جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب!
چندی است که مبلغ جوانی جمعیت به قبض آب مشترکان اضافه شده است.
سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود
فساد در دولت‌های ایران چیز جدیدی نیست، اما نقطه اوج آن پرونده فساد بزرگ چای دبش در دولت رئیسی است.
کن ۲۰۲۵؛ از حواشی تا لیست برندگان کن ۲۰۲۵؛ از حواشی تا لیست برندگان
هفتادوهشتمین دوره جشنواره فیلم کن برندگان خود را شناخت و نخل طلای خود را به «یک تصادف ساده» داد.
نهضت ملی مسکن، برای سرمایه‌دار‌ها نهضت ملی مسکن، برای سرمایه‌دار‌ها
یک کارشناس مسکن گفت: «طرح نهضت ملی مسکن ایده‌ای خوب، اما با اجرای نادرست است. در مناطقی که با انبوه‌سازی دولتی، این طرح اجرا شد، دهک‌های فقیر به دلیل نداشتن پیش‌پرداخت حذف شدند، اما دهک‌های پردرآمد واحد‌ها را گرفتند.»
دومین قهرمانی ناپولی در سه فصل اخیر دومین قهرمانی ناپولی در سه فصل اخیر
شاید خوش‌بین‌ترین هوادار ناپولی هم تصور نمی‌کرد پس از چند دهه انتظار برای قهرمانی در سری A کار به جایی برسد که این تیم طی سه فصل، دو مرتبه قهرمانی در ایتالیا را تجربه کند.
منطقه ممنوعه در مشهد! منطقه ممنوعه در مشهد!
فدراسیون فوتبال عربستان در اندیشه تاسیس هفتمین ورزشگاه مدرن و پنج‌ستاره است، اما فوتبال ایران همچنان درگیر موضوعی است که یک مسابقه در قامت ملی و انتخابی جام‌جهانی را در کدام ورزشگاه برگزار کند که مشکلی به‌وجود نیاید.
مصرف امگا۳ برای همه مفید است؟ مصرف امگا۳ برای همه مفید است؟
محققان در مورد این موضوع که مصرف امگا ۳ برای همه افراد مفید باشد تردید دارند.
برگزیده
جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب! جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب!
چندی است که مبلغ جوانی جمعیت به قبض آب مشترکان اضافه شده است.
عربستان هیوندای تولید می‌کند عربستان هیوندای تولید می‌کند
همکاری شرکت هیوندای کره جنوبی با عربستان سعودی در ساخت کارخانه تولید خودرو، نقطه عطفی در صنعت خودروی منطقه و گامی مهم در پیشی گرفتن سعودی‌ها از ایران به شمار می‌رود. این مشارکت که در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان انجام می‌شود، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند این کشور برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی خاورمیانه و شمال آفریقاست.
سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود
فساد در دولت‌های ایران چیز جدیدی نیست، اما نقطه اوج آن پرونده فساد بزرگ چای دبش در دولت رئیسی است.
صفحه خبر بالای تصاویر