کد خبر: ۱۵۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲
وزیر اقتصاد در گفتگو با رادیو تهران:

۱۴۰۲ سال خوبی برای هدایت اعتبارات به سمت تولید است

وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات دولت در ایجاد انضباط مالی و مهار تورم از این مسیر، کنترل نرخ ارز را عامل دیگری در مهار تورم دانست که از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود و در عین حال گفت: سال ۱۴۰۲ سال خوبی از جهت هدایت اعتبارات به فعالیت‌های تولیدی و مولد خواهد شد.
۱۴۰۲ سال خوبی برای هدایت اعتبارات به سمت تولید است

۱۴۰۲ سال خوبی برای هدایت اعتبارات به سمت تولید است

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران؛سید احسان خاندوزی در ارتباط تلفنی با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره تورم اظهار کرد: تورم معلول چند دسته از عوامل است؛ اگر قیمت عوامل تولید و نهاده‌های تولید، انرژی، ارز و ... افزایش پیدا کند اثر روشنی بر نرخ عمومی مابقی قیمت‌ها می‌گذارد و تورم ایجاد می‌شود.
وزیر اقتصاد ادامه داد: همچنین اگر در بلند مدت رشد حجم پول در اقتصاد متناسب با رشد اقتصادی کشور نباشد، یعنی به میزانی که اقتصاد بزرگ می‌شود طرف پولی هم به همان اندازه رشد نداشته باشد، می‌تواند منجر به تورم شود.

وی افزود: اگر دولت دچار کسری بودجه باشد و توازن و قواعد بین بخش پولی و تولید واقعیات اقتصادی را به هم بزند می‌تواند یکی از منشاء‌های ایجاد تورم باشد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: از یک سال و نیم گذشته که دولت سیزدهم شروع به کار کرد یکی از مهم‌ترین تلاش ها، موضوع کنترل کسری بودجه دولت بود آن هم در شرایطی که در دو سال آخر دولت گذشته وضعیت بدی ایجاد شده بود و به لحاظ درآمد‌ها تنگنا‌هایی وجود داشت، نمی‌توانستیم به خوبی نفت بفروشیم و رشد درآمد‌های مالیاتی نیز در حدی محدود شده بود و هم از طرف هزینه‌ای مطالبات و تقاضا‌های زیادی پشت صف درست شده بود.

وزیر اقتصاد بیان کرد: در یک سال و نیم اخیر تلاش شد از طریق وزارت نفت علیرغم وجود تحریم صادرات نفت بیشتر شود و اعداد و ارقام خوبی افزایش پیدا کرد.

خاندوزی ادامه داد: ما در وزارت اقتصاد به عنوان مسئول تامین مالی پایدار دولت و موضوع تامین مالی تولید اعم از بانک یا بازار سرمایه که در حیطه کاری وزارت اقتصاد است، تلاش کردیم در عین اینکه در یک سال و نیم گذشته نرخ مالیات را برای تولیدکنندگان کشور پایین آوردیم که فشار کمتری تحمل کنند، اما با شناسایی افرادی که سال‌های سال منتفع می‌شدند و مالیات پرداخت نمی‌کردند از طریق شناسایی فرار مالیاتی درآمد‌های مالیاتی را در حد خوبی افزایش دهیم.

وی گفت: بیش از دو میلیون مودی مالیاتی جدید و تمام مسیر‌های فرار شناسایی شده است.

وزیر اقتصاد افزود: دولت برای اینکه بتواند هزینه‌های خود را کنترل کند مجبور شد قدری افزایش هزینه‌ها را تاخیر بیندازد تا هزینه محدود و از طرفی درآمد‌ها بیشتر شود تا کسری خود را کمتر کند.

خاندوزی ادامه داد: یکی از مسیر‌هایی که تورم دامن می‌زند این است که دولت کسری بودجه می‌آورد و با دست کردن در جیب بانک مرکزی و مردم تورم خلق می‌کند که این را تا حدی مهار کرد، اما سایر مسیر‌ها یعنی بانک مرکزی اگر بتواند نرخ ارز را مدیریت کند قیمت بسیاری از کالا‌ها در بازار کاهش پیدا می‌کند و مردم احساس بهتری خواهند داشت، اما اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم هرچند دولت خود را منضبط کرده، اما به دلیل نوسانات ارزی ثمره و نتیجه آن می‌شود که به دلیل دیگری به جز بی انضباطی‌های مالی که در دولت وجود دارد تورم خود را نشان خواهد داد.

وی همچنین درباره برنامه‌های دولت برای ساماندهی بازار اجاره بها بیان کرد: یک برنامه ۱۵ بندی توسط وزارت راه و شهرسازی ناظر بر اجاره بها در سال ۱۴۰۲ آماده شده است جلسه اول این مصوبه برگزار شد و بنا شد در هفته آینده با حضور رئیس جمهور نهایی شود.

وزیر اقتصاد درباره نرخ ارز هم گفت: متاسفانه بسیاری از کسانی که اصحاب حرف و سخن و تریبون هستند چیزی که صلاح و مصلحت جمعی مردم است را در نظر نمی‌گیرند.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبات علمی که اندیشکده‌ها پیش بینی کرده‌اند نرخ واقعی از عدد فعلی نرخ ارز در بازار پایین‌تر است، اما به محض اینکه روی این کار کارشناسی یک جو روانی و بدبینی ایجاد می‌شود برخی به بازار‌های مختلف هجوم می‌آورند که در این موضوع واقعا نیازمند یک اجماع ملی و کمک هستیم که ثبات و تعادل بازگردد.

خاندوزی درباره حرکت نقدینگی به سمت تولید و حمایت تولید اظهار کرد: نقدینگی و پول در کشور کم نیست، اما بیشتر وارد فعالیت‌هایی می‌شود که در کوتاه مدت بازدهی صوری، کاذب و سوداگری دارد و هیچگاه آن میزان که نیازمند بوده ایم به حوزه صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی وارد نشده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: اتفاقی که در اواخر سال گذشته افتاد این است که از طریق مسیر‌های مثل هدایت اعتبارات بانکی به سمت فعالیت‌های تولیدی و ممنوع کردن بانک‌ها برای استفاده از نقدینگی در حوزه خرید و فروش همچنین سپرده گواهی کالایی که سودآوری از مسیر بورس را فراهم می‌کند، مسیر‌هایی ایجاد شد. بر این اساس مرحله اول را در اسفند ماه رونمایی کریم و در سال ۱۴۰۲ می‌توان نوید داد که سال خوبی از جهت هدایت اعتبارات به فعالیت‌های تولیدی و مولد خواهد شد.

وی درباره بازار سرمایه نیز گفت: شرایط به گونه‌ای نیست که حبابی در بورس داشته باشیم دو سال از قله تاریخی بورس گذشته و شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده و شرایط با قدم‌های محکم بدون اینکه بخواهد تکرار شرایط حبابی را داشته باشیم، از سوی سازمان بورس دنبال می‌شود به نظر می‌رسد اساسا نگران سال ۹۹ را امسال نخواهیم داشت.

وی درباره مسئول اعلام تورم کشور گفت: در این زمینه دو مرجع داریم که شاید مورد انتقاد باشد که شورای عالی آمار اگر نیاز بود در این باره تصمیم گیری کند.

 
برچسب ها: بانک ملی ایران
captcha
آخرین اخبار
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.