کد خبر: ۱۴۸۶۰
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۵

پیشنهاد جدید بایدن برای توافق هسته‌ای با ایران

یک رسانه اسرائیلی مدعی شده واشنگتن به اسرائیل اعلام کرده که در حال بررسی توافق هسته‌ای محدود با ایران است.
پیشنهاد جدید بایدن برای توافق هسته‌ای با ایران

پیشنهاد جدید بایدن برای توافق هسته‌ای با ایران

مخاطب۲۴ : واشنگتن به اسرائیل اعلام کرده که در حال بررسی توافق هسته‌ای محدود با ایران است.

میدل‌ایست مانیتور به نقل از پایگاه خبری والا گزارش داده، آمریکا به اطلاع اسرائیل رسانده که در حال بررسی پیشبرد «توافق محدود» با ایران است که بر اساس آن در ازای مسدود کردن بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای این کشور برخی تحریم‌ها لغو خواهد شد.

 

به گفته این منابع، دولت جو بایدن این مسئله را به آگاهی قدرت‌های اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ - آلمان، فرانسه و بریتانیا - و همچنین اسرائیل رسانده است.

اکنون صحبت‌هایی درباره پیشنهاد توافقی محدود وجود دارد که شامل منجمد کردن غنی سازی اورانیوم تا سطح ۶۰ درصد در ازای کاهش تحریم‌ها علیه ایران، مانند رفع انسداد ۷ میلیارد دلار مسدود شده در حساب‌های بانکی در کره جنوبی است.

یک مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی به والانیوز گفته‌اند که آمریکایی‌ها این پیشنهاد را از طریق واسطه به ایرانی‌ها ارائه کرده‌اند. اگرچه در این مرحله تهران این پیشنهاد را رد کرده و به صراحت اعلام کرده که خواهان بازگشت کامل به توافق ۲۰۱۵ (موسوم به برجام) است.

دو کارشناس آمریکایی در امور ایران گفتند با توجه به این واقعیت که بازگشت کامل به توافق «به دلیل [ادعای]کمک‌های نظامی ایران به روسیه و اعتراضات داخلی در ایران» دیگر امکان‌پذیر نیست، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید اقدام برای پیشبرد توافق محدود با تهران رهبری می‌کند.

والا پیشنهاد کاخ سفید درباره توافق محدود با ایران را «رویکرد جدید» دولت در قبال بحران پیرامون برنامه هسته‌ای ایران توصیف کرده و خاطر نشان کرد: «این نشان می‌دهد که ایالات متحده چقدر نگران پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران طی دو سال گذشته است.»

والانیوز با سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز تماس گرفته، اما او از پاسخ دادن به آنچه «شایعات عمدتاً نادرست» خواند، امتناع کرد. با این حال، او گفت: «پرزیدنت بایدن کاملا متعهد است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به این هدف است». [این در حالی است که ایران هر گونه تلاشی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را بار‌ها تکذیب کرده است]در اواخر فوریه، گزارشی که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شد، ادعا کرد که بازرسان این نهاد ذرات اورانیوم غنی‌شده تا ۸۳.۷ درصد را در کارخانه زیرزمینی غنی‌سازی فردو شناسایی کرده‌اند. در آن زمان ایران غنی‌سازی بیش از ۶۰ درصدی اورانیوم را رد کرد.

دیپلمات‌های ایران، آمریکا و پنج کشور دیگر ماه‌ها در وین، پایتخت اتریش، درباره توافقی برای اعمال محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای تهران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا دوباره اعمال کرد، مذاکره کردند. با این همه با ایجاد بن‌بست در گفت‌وگوها، مذاکرات از ماه سپتامبر متوقف مانده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
برگزیده
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
پیام دکتر داوود زارعیان به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی پیام دکتر داوود زارعیان به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی
امروز ۲۷ اردیبهشت ماه، «روز ملی روابط‌عمومی» است؛ روزی برای قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه، پنهان و تاثیر‌گذار شما عزیزان و روزی برای طراحی و اعلام مسیر فعالیت‌مان در آینده
صفحه خبر بالای تصاویر