کد خبر: ۱۴۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۷

اوکراین: ریاست روسیه بر شورای امنیت «سیلی به صورت جامعه جهانی» است

وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش به ریاست مسکو بر شورای امنیت سازمان ملل گفت که ریاست روسیه سیلی به صورت به شمار می‌آید.
اوکراین: ریاست روسیه بر شورای امنیت «سیلی به صورت جامعه جهانی» است

اوکراین: ریاست روسیه بر شورای امنیت «سیلی به صورت جامعه جهانی» است

مخاطب۲۴ :‌ «دیمیتری کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین روز شنبه به ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داد.

وزیر امور خارجه اوکراین در سخنانی گفت: «ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل "سیلی به صورت جامعه جهانی" است».

هر یک از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل، به مدت یک ماه به صورت چرخشی ریاست ورا را بر عهده می‌گیرند.

آخرین باری که روسیه به ریاست شورای امنیت رسید، فوریه ۲۰۲۲ تقریبا همزمان با آغاز اوکراین بود.

به رغم شکایت‌ها و درخواست‌های اوکراین، مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که واشنگتن نمی‌تواند روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت و دارنده حق وتو را از تصدی ریاست شورا منع کند.

آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین اعضای دائم و دارای حق وتو هستند و ۱۰ عضو دیگر شورای امنیت به صورت موقت در این نهاد عضویت دارند.

روسیه از امروز اول آوریل (۲۰۲۳) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را به مدت یک ماه بر عهده گرفت.

مقام‌های ارشد اوکراین از ولودیمیر زلنسکی گرفته تا دیمتری کولبا وزیر خارجه این کشور بار‌ها از جامعه بین‌المللی خواسته بودند عضویت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل را پایان دهند.

مقام‌های آمریکایی، اما اعلام کردند که دست واشنگتن برای انجام چنین کاری بسته است چرا که منشور سازمان ملل اجازه انجام چنین کاری را در قبال عضو دائم شورای امنیت نمی‌دهد.

«کارین ژان‌پیِر» سخنگوی کاخ سفید اخیرا در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره ریاست روسیه بر شورای امنیت اعلام کرد که آمریکا چاره‌ای جز پذیرش این موضوع ندارد.

وی گفت: «متاسفانه روسیه عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است و هیچ مسیر قانونی بین‌المللی برای تغییر دادن این واقعیت وجود ندارد».

سخنگوی کاخ سفید البته به اتهام‌زنی علیه روسیه پرداخت و مدعی شد که روسیه از ریاست بر شورای امنیت به منظور ادامه انتشار اطلاعات غلط و توجیه اقداماتش در اوکراین استفاده خواهد کرد.

به گزارش رسانه‌های روسیه از قبیل راشاتودی، پیش‌بینی می‌شود از جمله موضوعات اصلی دوره ریاست روسیه بر شورا، مخاطرات مربوط به صادرات تسلیحات و صلح در خاورمیانه باشد.

با توجه به اهمیت جنگ اوکراین، واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پیشتر تأکید کرده بود که در ماه آوریل هیچ نشستی در خصوص اوکراین در برنامه شورای امنیت نیست هر چند احتمال دارد که جلساتی در این خصوص برگزار شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن در‌های دیپلماسی همچنان باز است علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن در‌های دیپلماسی همچنان باز است
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران اعلام کرد علی‌رغم بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، در‌ها به روی دیپلماسی همچنان باز است.
صفحه خبر بالای تصاویر