کد خبر: ۱۴۴۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷

پیش‌بینی بهار گرم و کم بارش برای تهران

به گفته غلامی اکثر استان‌های کشور تحت تاثیر کم بارشی قرار دارند به گونه‌ای که از ابتدای سال زراعی تا پایان اسفند ۱۴۰۱، کل کشور با کاهش ۱۵ درصدی بارش روبرو بوده است.
پیش‌بینی بهار گرم و کم بارش برای تهران

پیش‌بینی بهار گرم و کم بارش برای تهران

مخاطب24:مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران با بیان اینکه تهران هفتمین استان در کشور است که بیشترین کاهش درصد تامین بارش سال آبی را نسبت به بلند مدت دارد گفت: دمای هوای تهران طی سه ماه آینده بین ۰.۵ تا ۱ درجه بیش از نرمال و بارش‌ها در حد کمتر از نرمال خواهد بود.

به گزارش ایسنا، مازیار غلامی با ارائه گزارشی از وضعیت بارش و دما در اسفندماه درباره وضعیت بارش و دمای فروردین ماه اظهار کرد: تحلیل جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بیانگر آن است که طی سه ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان ۰.۵ تا ۱ درجه بالاتر از نرمال برآورد شده و متوسط بارش استان در بهترین شرایط، در نیمه‌شمالی استان حد نرمال و در نیمه‌جنوبی استان کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: حتی در خوشبینانه‌ترین حالت و نرمال بودن بارش طی فروردین و اردیبهشت نیز این شرایط نمی‌تواند مساله کمبود و کاهش بارش انباشته شده را جبران کند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران تاکید کرد: کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش‌های کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و نیز به‌طور کلی صرفه‌جویی در مصرف آب توصیه می‌شود. همچنین لازم است با توجه به شرایط نسبت به الگوی کشت و نیز تقویم کشت متناسب با کم بارشی تصمیم گیری و مدیریت شود.

وی درباره وضعیت بارندگی در اسفندماه گفت: تجزیه و تحلیل آمار‌های دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر آن است که طی اسفند ماه ۱۴۰۱، حدود ۲۳ میلی‌متر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در استان تهران اتفاق افتاده است که نشان دهنده کاهش ۳۲ درصدی بارش نسبت به دوره آماری بلند مدت است. این موضوع در حالی است که از ابتدای سال زراعی تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۱، تنها ۱۰۳ میلیمتر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در استان تهران اتفاق افتاده که ۴۰ درصد کاهش بارش در استان تهران را نشان می‌دهد.

به گفته غلامی اکثر استان‌های کشور تحت تاثیر کم بارشی قرار دارند به گونه‌ای که از ابتدای سال زراعی تا پایان اسفند ۱۴۰۱، کل کشور با کاهش ۱۵ درصدی بارش روبرو بوده است.

وی افزود: بررسی بارش از ابتدای سال زراعی تا پایان اسفند ۱۴۰۱، نشان دهنده آن است که استان تهران هفتمین استان کشور بوده که بیشترین کاهش درصد تامین بارش سال آبی را نسبت به بلند مدت دارد. همچنین از نظر توزیع مکانی نیز در اکثر شهرستان‌ها در طی اسفند ماه کاهش بارش اتفاق افتاده که بیشترین کاهش بارش مربوط به دماوند، فیروزکوه و شمیرانات بوده است.

مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران ادامه داد: بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا (شامل متوسط دما، دمای حداقل و دمای حداکثر) در ایستگاه‌های هواشناسی استان بیانگر کاهش دما در اسفند ماه ۱۴۰۱ بود. متوسط دمای هوا استان تهران در این ماه ۹.۶ درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلند مدت ۲.۹ درجه افزایش داشته، این درحالی است که متوسط کمینه دما هم ۲.۲ درجه سلسیوس و متوسط بیشینه دما نیز ۳.۵ درجه سلسیوس افزایش داشته است. به‌عبارت دیگر اسفند ماه ۱۴۰۱ در مقایسه با بلند مدت بطور نسبی گرمتر بوده است.

غلامی در پایان تصریح کرد: از نظر توزیع دما در شهرستان‌های استان نیز تمامی شهرستان‌های استان با افزایش دما روبه‌رو بوده‌اند و متوسط دما در اکثر شهرستان‌ها بین ۲ تا ۳ درجه افزایش دما داشته‌اند که این افزایش دما در آب شدن سریع برف در نواحی کوهستانی موثر است.

برچسب ها: هواشناسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر