کد خبر: ۱۴۳۸۸
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵

سنت‌های شاد و جذاب ماه رمضان در سراسر دنیا

برخلاف برخی از تصورات که از ماه رمضان وجود دارد رمضان در سنت اسلامی، ماهی شاد و در عین حال معنوی است.
سنت‌های شاد و جذاب ماه رمضان در سراسر دنیا

سنت‌های شاد و جذاب ماه رمضان در سراسر دنیا

مخاطب24:برخلاف برخی از تصورات که از ماه رمضان وجود دارد رمضان در سنت اسلامی، ماهی شاد و در عین حال معنوی است.شاهد این حرف سنت‌های جذاب و شادی است که در کشور‌های مختلف اسلامی سابقه چند صد ساله دارد. برخی از این سنت‌ها را در ادامه معرفی کرده ایم:

سنت‌های جذاب ماه رمضان در سراسر دنیا
ماه مبارک رمضان ترکیبی قدرتمند از ایمان، فرهنگ و تاریخ است. مسلمانان در سراسر جهان این ماه را با آیین‌ها و رسوم مختلف می‌گذرانند. بسیاری از این سنت‌ها در جوامع مختلف در طول زمان حفظ شده و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند. بخش اصلی آیین‌ها و رسوم ماه رمضان بین جوامع و کشور‌های مختلف مسلمان یکسان است، اما برخی از رسوم که اجرا می‌شوند مختص به گروه، جامعه یا کشوری خاص هستند.

سنت رمضانی در اندونزی/ پادوسان
پادوسان آیینی برای خلوص و پاک‌سازی جهت آمادگی برای روزه گرفتن و عبادت در ماه رمضان در کشور اندونزی است. پیش از ماه رمضان مردم این کشور خود را در آب حوضچه‌های طبیعی شستشو می‌دهند و این حمام در آب طبیعی از نظر مسلمانان اندونزی پیشوازی برای ماه رمضان است.

سنت رمضانی در مصر/ فانوس
فانوس یکی از رنگارنگ‌ترین و زیبا‌ترین رسوم ماه رمضان بین مردم مصر است. در ماه رمضان فانوس‌هایی با شیشه‌های رنگارنگ در خانه‌ها، کوچه‌ها و خیابان‌های مصر نصب می‌شوند و به همین دلیل فانوس در جهان به عنوان نماد ماه رمضان شناخته شده است.

مسحراتی
در این رسم فردی که مسحراتی نامیده می‌شود در کشور‌هایی مانند مصر و لبنان وظیفه دارد هر روز در محله بگردد و مردم را با بانگ و صدای آرام تبل برای سحری بیدار کند. مسحراتی معمولا فردی محلی است که با خانواده‌های محله‌ای که در آن وظیفه خود را انجام می‌دهد آشنایی دارد.

سنت رمضانی در امارات متحده عربی / حق اللیله
حق اللیله سنت آماده‌سازی برای شروع ماه رمضان است که از ۱۵ شعبان آغاز می‌شود. هدف از این رسم آگاه کردن مردم و کودکان از نزدیک شدن ماه رمضان است؛ بنابراین در روز‌های ۱۵ شعبان تا اول رمضان کودکان با لباس‌های رنگی به خیابان‌ها می‌آیند و به جمع کردن شکلات و شیرینی و خواندن آواز ” اعطنا الله یوتیکم، بیت مکه یؤدیکم. ” مشغول می‌شوند.

سنت رمضانی در کویت/ قرقیعان
سنت رایج در کویت که به نام قرقیعان است درشب نیمه رمضان و مصادف با میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار می‌شود. در این سنت کودکان لباس سنتی می‌پوشند و آواز می‌خوانند. همچنین آن‌ها درباره روزه گرفتن می‌آموزند و اگر روزه بگیرند شکلات و شیرینی جایزه آنهاست. شیعیان می‌گویند قرقیعان همان قره عینان است که امام حسن به عنوان نور دوچشمان پیامبر خوانده می‌شود.)

سنت رمضانی در ترکیه / طبل‌زنی
در این رسم، تعدادی افراد طبل به دست در شهر می‌گردند و مردم را برای سحری بیدار می‌کنند. آن‌ها در حال خواندن آواز و نواختن تبل از محله‌های گوناگون عبور می‌کنند و مردم معمولا آن‌ها را برای صرف سحری به خانه خود دعوت می‌کنند.

سنت رمضانی در مراکش / نفار
نفار فردی مانند مسحراتی در مصر و تبل زنان در ترکیه است که وظیفه بیدار کردن مردم برای سحری را بر عهده دارد. این افراد هنگام سحر لباس سنتی و کلاه می‌پوشند و در محله‌ها می‌گردند و ذکری آهنگین می‌خوانند. مردم شهر‌ها معمولا نفار را از بین مردم‌دارترین و صادق‌ترین افراد شهر انتخاب می‌کنند.

سنت رمضانی در عراق / محیبس (گل یا پوچ)
یکی از مهم‌ترین سنت‌هایی که در ماه رمضان در کشور عراق برگزار می‌شود بازی محیبس است. مردان عراقی پس از افطار در محله جمع می‌شوند و برای بازی به دو گروه چهل تا دویست و پنجاه نفره تقسیم می‌شوند. بازی بدین صورت است که لیدر یکی از گروه‌ها به صورت پنهانی یک حلقه را به یکی از هم تیمی‌هایش که با مشت‌های بسته بر روی زمین نشسته‌اند می‌دهد و تیم مقابل باید حدس بزند که حلقه در دست کدامیک از افراد رقیب است.

سنت رمضانی در لبنان/ توپ در کردن برای افطار (مدفع الافطار)
مدفع الافطار رسم یکی از قدیمی‌ترین رسوم بین کشور‌های خاورمیانه از جمله لبنان در ماه رمضان است. این رسم همیشه بخشی از ماه رمضان نبوده و حدود دویست سال است به جمع آیین‌های ماه رمضان پیوسته است. اولین‌بار در کشور مصر سلطان خوش قدم به صورت اتفاقی توپی را در هنگام افطار در کرد. صدای توپ به گوش کل مردم قاهره رسید و آن‌ها به اشتباه آن را نماد رسیدن افطار تصور کردند. این عمل از جانب مردم بسیار مورد پسند قرار گرفت و به یک سنت در ماه رمضان در کشور‌های خاورمیانه تبدیل شد. لبنان یکی از این کشورهاست که از حدود قرن ۱۹ این رسم را به جا می‌آورد.

سنت رمضانی در بنگلادش، هند و پاکستان / چاندرات
آخرین شب ماه رمضان در کشور‌های آسیای جنوبی به عنوان چاندرات (شب ماه) شناخته می‌شود. در این شب مردم به پیشواز عید فطر می‌روند و خانواده‌ها و دوستان گرد هم جمع می‌شوند و شیرینی بین هم پخش می‌کنند. همچنین مردم کشور‌های بنگلادش، هند و پاکستان در چاندرات برای خرید و تفریح به خیابان‌ها می‌روند و دختر‌ها با حضور در جواهر فروشی‌ها و غرفه‌های حنا روی دست‌هایشان حنا می‌گذارند.

منبع :تابناک

 
برچسب ها: ماه رمضان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر