کد خبر: ۱۴۳۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰

ناراحتی شدید کارگران از میزان افزایش دستمزد

دبیر اجرایی خانه کارگر طبس گفت: قطعاً پایین بودن سطوح مزدی و عدم تامین نیاز‌های اولیه قشر ستون فقرات اقتصادی جامعه تبعات ناخوشایندی از قبیل پایین آمدن سطوح ایمنی و افزایش حوادث کارگری و روی آوردن نیروی کار به روش‌های دیگر تأمین هزینه‌های زندگی و… را در پی خواهد داشت.
ناراحتی شدید کارگران از میزان افزایش دستمزد

ناراحتی شدید کارگران از میزان افزایش دستمزد

مخاطب۲۴ :‌ ابراهیم رحیمیان با انتقاد به مصوبه افزایش ۲۷ درصدی حقوق کارگران گفت: جامعه کارگری سال ۱۴۰۲ را در حالی با تلخی از مصوبه شورای‌عالی کار آغاز کرده که نه تنها شادی آن‌ها فراهم نشد بلکه با افزایش نامتعارف دستمزد کام کارگران تلخ شد.

این فعال کارگری در ادامه با یادآوری اینکه به موجب ماده ۴۱ قانون کار شورای‌عالی کار به عنوان مرجع رسمی تعیین مزد باید بر اساس دو معیار «نرخ تورم» و «سبد هزینه‌های زندگی یک خانواده متوسط چهار نفره» دستمزد کارگران را تعیین کند، افزود: در سال‌های اخیر روند صعودی هزینه‌های زندگی با گزارش‌های رسمی نرخ تورم همخوانی نداشته و همین مسئله باعث عقب ماندگی قدرت خرید کارگران شده است.

به گفته رحیمیان؛ با توجه به گزارش مرکز آمار ایران در بهمن ۱۴۰۱ سبد معیشت حداقل هزینه زندگی برای خانوار کارگری با جمعیت متوسط ۳/۳ نفر در دهک چهارم که کارگران محسوب می‌شوند طبق محاسبات واقعی بالای ۱۵ میلیون و هفتصد هزار تومان است.

او با بیان اینکه مگر کارفرمایان و دولت نبایستی نیاز‌های معیشتی و مالی و رفاهی کارگرانی که تمام وقت و هم و غم و حتی جان خود را در راه تولید می‌گذارند، تأمین کنند؛ گفت: آیا کارگر به جز کار کردن راه درآمد دیگری در تأمین معاش و نیاز‌های خود و خانواده‌اش دارد یا زمان و توان دیگری دارد که به کار دیگری بپردازد.

او گفت: کارگران پای کارترین قشر جامعه در تمامی صحنه‌های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی و مقاومتی و انتخاباتی و ستون فقرات اقتصادی جامعه هستند. بر همگان کاملاً روشن و مبرهن است آنچه اتفاق افتاده با واقعیت جامعه تطابق چندانی ندارد.

رحیمیان تاکید کرد: قطعاً پایین بودن سطوح مزدی و عدم تامین نیاز‌های اولیه قشر ستون فقرات اقتصادی جامعه تبعات ناخوشایندی از قبیل پایین آمدن سطوح ایمنی و افزایش حوادث کارگری و روی آوردن نیروی کار به روش‌های دیگر تأمین هزینه‌های زندگی و… را در پی خواهد داشت.

دبیر خانه کارگر طبس با بیان اینکه تورم از ابتدای امسال روند صعودی در پیش گرفته و در این شرایط، مسئولان پاسخگوی راهکار بازگشت معیشت کارگران به نقطه‌ای که از آنجا سقوط آغاز شده، نیستند، در پایان از نمایندگان مردم در خانه ملت خواست با مصوب کردن شناورسازی دستمزد یا بازنگری مزد به صورت نیمسئله و فصلی بسته به نرخ تورم و سبد معیشت، با تشکیل کمیته‌های جبران خدمت در تامین نیاز‌های کارگری همیار و یاریگر کارگران باشند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چهره‌های جدید استقلال مشخص شد چهره‌های جدید استقلال مشخص شد
مسئولان باشگاه استقلال که نمی‌خواهند به دلیل ادامه حضور در جام‌حذفی از بازار نقل و انتقالات عقب بیافتند، مذاکره با چند بازیکن را آغاز کردند و با پنج آبی‌پوش تاثیرگذار به توافق رسیدند.
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین! مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین!
یک شبکه روسی جزئیات عجیب و خواندنی از گفتگوی ترامپ و پوتین را منتشر کرد.
پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست
پیام نیازمند دروازه‌بان سپاهان سرانجام قرارداد خود را با پرسپولیس نهایی کرد.
برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم
مسعود پزشکیان با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت و ملت خود را از دستاورد‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در عرصه‌های بهداشت، درمان، کشاورزی و صنعت محروم نخواهد ساخت؛ ما برای رشد و پیشرفت ملت‌مان از کسی دستور یا اجازه نمی‌گیریم.
بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است
هم‌زمان با روز ملی جمعیت، بازدید از قلعه «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد.
سردار آزمون آقای گل آسیا شد سردار آزمون آقای گل آسیا شد
مهاجم ایرانی شباب الاهلی علی‌رغم غیبت در دو بازی نیمه نهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا به عنوان آقای گلی این رقابت‌ها دست یافت.
برگزیده
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه
مزارع گلستان سال‌هاست که رویای کشت مجدد پنبه را به فراموشی سپرده‌اند؛ محصولی که بیش از ۱۰۰ سال پای ثابت اقتصاد خطه گلستان بود و به ناگاه در اواخر دهه ۷۰ به دلیل صدور مجوز‌های واردات الیاف و پنبه، فقدان حمایت‌های دولتی و نبود خرید تضمینی، رفته‌رفته در مزارع گلستان کم‌رنگ شد و جای بوته‌های سفیدرنگ چشم‌نواز پنبه را شالی، کلزا و گندم پر کرد.
شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال
هم‌زمان با هفته ارتباطات و روز جهانی ارتباطات، نگاهی دوباره به جایگاه صنعت ICT در پیشرفت کشور، بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد. این حوزه که در دنیای امروز، پیشران توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشورهاست، نیازمند نگاهی آینده‌نگر و سرمایه‌گذاری هوشمندانه در زیرساخت‌هاست؛ و در این میان، شرکت مخابرات ایران با سابقه‌ای چند دهه‌ای در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، نقشی ممتاز و بی‌بدیل ایفا می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر