کد خبر: ۱۴۳۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۱

وزیر اقتصاد در گفتگو با فایننشال تایمز: مصمم به کاهش نرخ تورم هستیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد: علیرغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا، ایران به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته است و از رکورد قبلی یعنی ۱.۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.
وزیر اقتصاد در گفتگو با فایننشال تایمز: مصمم به کاهش نرخ تورم هستیم

وزیر اقتصاد در گفتگو با فایننشال تایمز: مصمم به کاهش نرخ تورم هستیم

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران؛سید احسان خاندوزی گفت: صادرات غیرنفتی ۵۳ میلیارد دلاری نیز در ۱۱ ماهه امسال ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. واردات هم در همین بازه زمانی ۶۰ میلیارد دلار بوده که نشان می‌دهد «اقتصاد ایران را نمی‌توان منزوی کرد».

روزنامه فایننشال تایمز در تحلیل خود در حاشیه این مصاحبه آورده است: به گفته مقام‌های ایرانی در حین اینکه دو کشور تحت تحریم‌های سنگین (ایران و روسیه) همکاری‌های خود را از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین افزایش داده اند، روسیه به بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ایران طی چند دهه گذشته تبدیل شده است.

احسان خاندوزی، وزیر دارایی ایران همچنین به فایننشال تایمز گفته که روسیه در سال مالی جاری که این هفته به پایان رسید، ۲.۷۶ میلیارد دلار در پروژه‌هایی صنعتی، معدنی و حمل‌ونقل ایران سرمایه‌گذاری کرده است.

خاندوزی در این مصاحبه تاکید کرد: ما روابط خود با روسیه را استراتژیک تعریف می‌کنیم و در بسیاری از جنبه‌ها به ویژه روابط اقتصادی با یکدیگر همکاری می‌کنیم. چین و روسیه دو شریک اصلی اقتصادی ما هستند و ایران با اجرای توافقات راهبردی روابط خود را با آن‌ها گسترش خواهد داد.

خاندوزی همچنین گفت که مناقشه اوکراین "تاسف بار" است. "روسیه و برخی از کشور‌های دیگر علاقمند به استفاده از مکانیسم‌هایی مانند قرارداد‌های پولی متقابل یا سواپ‌های تجارت محور هستند. "

خاندوزی در این باره گفت: ما نه تنها با روسیه بلکه با چین و دیگر شرکا از جمله ترکیه در این زمینه مذاکره کرده ایم.

از نظر فنی، این شبکه مالی بین ایران و روسیه وضعیت بهتری نسبت به شبکه‌های دیگر دارد. خاندوزی گفت که ایران در ماه گذشته، علیرغم تحریم‌های آمریکا، به بالاترین سطح صادرات نفت خود در حداقل دو سال گذشته دست یافته است و از رکورد قبلی یعنی ۱.۳ میلیون بشکه در روز پیشی گرفته است.

خاندوزی از کارنامه دولت دفاع کرد و گفت که دولت در نظر دارد بانک مرکزی را اصلاح کند که "برای دستیابی به اهداف تورمی پاسخگو خواهد بود". او گفت همچنین «اختیار لازم برای کنترل رویه‌هایی که عرضه پول را ایجاد می‌کنند» داده می‌شود.

خاندوزی افزود: "همچنین توانستیم نرخ رشد عرضه پول را که در سال گذشته ۳۹ درصد بود، کاهش دهیم. وی یادآور شد: قرار است تا پایان سال مالی امسال این عدد به ۳۰ درصد برسد. ما مصمم به کاهش نرخ تورم هستیم.

خاندوزی گفت: دولت برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی، وصول مالیات را از طریق مبارزه با فرار‌های مالیاتی افزایش داده و در عین حال مالیات شرکت‌ها را ۵ درصد کاهش داده است.

خاندوزی گفت: زمانی که کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند قطعا مسئولان بیش از گذشته تلاش می‌کنند و وقت بیشتری را برای خدمت به مردم می‌گذارند.

 
برچسب ها: بانک ملی ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عروسی ۵۰۰۰ نفره وحید امیری با حضور بیرانوند عروسی ۵۰۰۰ نفره وحید امیری با حضور بیرانوند
وحید امیری: جشن عروسی من ۵۰۰۰ نفر مهمون اومد، پدرخانومم به بیرانوند گفت تو از عروسی برو بیرون
خرید آسانی، نازون و آدان نهایی شد خرید آسانی، نازون و آدان نهایی شد
در حالی که گمانه‌زنی‌های زیادی در خصوص نهایی شدن این انتقال‌ها مطرح شده، نشانه‌هایی مانند غیبت آسانی و نازون در تمرینات اخیر تیم‌هایشان و حتی انتشار استوری‌هایی از فرودگاه، باعث شده که هواداران استقلال بیش از پیش به جذب این بازیکنان امیدوار شوند.
پیرپسر گفتمان امروز سینمای ایران پیرپسر گفتمان امروز سینمای ایران
فیلم پیرپسر ساخته‌ی اکتای براهنی روایتی تراژیک و روان‌کاوانه با تصویر نقاشانه از زندگی مردی‌ست که به همراه دو پسرش،در خانه ای قدیمی زندگی می‌کنند.
معیارهای حذف یارانه نقدی معیارهای حذف یارانه نقدی
در راستای سیاست‌های عدالت‌محور دولت و الزامات قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح حذف یارانه نقدی دهک‌های بالای درآمدی شامل دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ را با جدیت دنبال می‌کند.
سحر امامی در کنار جکسون هینکل سحر امامی در کنار جکسون هینکل
تصویری از دیدار جکسون هینکل و سحر امامی در ونزوئلا را ببینید.
خرید‌های جدید استقلال جدا شدند! خرید‌های جدید استقلال جدا شدند!
در مورد دو خرید جدید آبی پوشان اخبار عجیبی به گوش می‌رسد. برخی رسانه‌های ورزشی مدعی شده‌اند دو خرید جدید استقلال نیامده از این تیم جدا شده‌اند.
پپ گواردیولا از فجایع انسانی غزه و افسردگی‏‌اش در فوتبال گفت پپ گواردیولا از فجایع انسانی غزه و افسردگی‏‌اش در فوتبال گفت
جنایات این روز‌ها در غزه، باعث شد تا بار دیگر افراد سرشناس در حوزه‌های مختلف نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند.
برگزیده
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
درخواست ۶۵ نماینده برای استیضاح وزیر نیرو درخواست ۶۵ نماینده برای استیضاح وزیر نیرو
۶۵ نماینده مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو را امضا کرده‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر