کد خبر: ۱۴۱۲۱
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۲:۱۲

سنای آمریکا پیشنهاد لغو مجوز جنگ به کاخ سفید را رد کرد

سنای آمریکا با اکثریت قاطع به طرحی مبنی بر لغو قانون ۲۰۰۱ که به اعطای اختیارات جنگی گسترده به کاخ سفید تفسیر شده بود، رأی منفی داد.
سنای آمریکا پیشنهاد لغو مجوز جنگ به کاخ سفید را رد کرد

سنای آمریکا پیشنهاد لغو مجوز جنگ به کاخ سفید را رد کرد

مخاطب۲۴ : چندین رئیس جمهور همین اقدام را به عنوان پشتوانه قانونی برای ده‌ها مداخله نظامی در سراسر جهان طی بیش از ۲۰ سال ذکر کرده‌اند.

اصلاحیه‌ای که توسط سناتور جمهوری خواه رند پل به مناسبت بیستمین سالگرد تهاجم ایالات متحده به عراق ارائه شد، اصلاحیه‌ای برای لغو مجوز استفاده از نیروی نظامی (AUMF) در سال ۲۰۰۱ با ۹-۸۶ رای این هفته رد شد. تنها چهار قانونگذار از هر حزب و همچنین سناتور مستقل برنی سندرز از این قانون حمایت کردند.

پل در بیانیه‌ای پس از رأی‌گیری در مورد جنگ گفت: «امروز، من به سنای ایالات متحده این فرصت را دادم تا مجوز جنگ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را لغو کند تا قدرت قانون اساسی خود را بازپس گیریم و پیامی به جهان بفرستم که ما ملتی صلح‌طلب هستیم». ما باید بالاتر از نماد‌ها بلند می‌شدیم و احترام خود را به قانون اساسی، وفاداری خود به حاکمیت قانون و آرزوی صادقانه خود را نشان می‌دادیم که صلح، نه جنگ دائمی، میراث ما باشد.»

این اصلاحیه مجوز جنگ ایالات متحده در افغانستان را لغو می‌کرد - که حتی پس از خروج نیرو‌های آمریکایی از کشور در سال ۲۰۲۱ همچنان باقی مانده است - و در نهایت مجوز استفاده از نیروی نظامی را پس از یک دوره شش ماهه لغو کرد.

مجوز استفاده از نیروی نظامی در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۱ توسط جورج دبلیو بوش به قانون تبدیل شد، درست چند روز پس از آن که شبه‌نظامیان القاعده هواپیما‌های ربوده شده را به مرکز تجارت جهانی نیویورک و پنتاگون در واشنگتن دی سی کوبیدند.

به گزارش سرویس تحقیقات کنگره، در حالی که این لایحه به منظور تایید اقدام نظامی علیه عاملان حملات تروریستی بود، از زمان بوش تا کنون هر رئیس‌جمهوری از آن برای بیش از ۴۰ مداخله در خارج از کشور استفاده کرده است. عبارت گسترده قانون همچنین برای توجیه عملیاتی که هم القاعده و هم "نیرو‌های وابسته" آن را هدف قرار می‌دهد، تفسیر شده است، اگرچه در واقع شامل این عبارت نیست.

با این وجود، روسای جمهور بوش، اوباما، ترامپ و بایدن بر اساس این قرائت گسترده‌تر عمل کرده‌اند و از این مجوز برای اقدام نظامی در حداقل ۲۲ کشور از سال ۲۰۰۱، شروع با افغانستان، استفاده کرده‌اند.

سناتور پل متعهد شد که به تلاش‌ها برای لغو این مجوز ادامه دهد، و اصرار داشت که کنگره، نه رئیس‌جمهور، طبق قانون اساسی باید اختیارات جنگ‌آفرینی را در اختیار داشته باشد. او همچنین از لایحه‌ای نمادین برای لغو مجوز‌های مداخله نظامی جداگانه از سال ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ حمایت کرده است، به این امید که به طور رسمی به جنگ خلیج فارس و عراق پایان دهد. این از حمایت دو حزبی برخوردار است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر