کد خبر: ۱۴۰۵۱
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹

وزیر خارجه سعودی پس از عید فطر به دمشق می‌رود

یک روزنامه آمریکایی با انتشار جزئیاتی از روند نزدیکی ریاض و دمشق نوشت که وزیر خارجه سعودی پس از عید فطر به دمشق خواهد رفت.
وزیر خارجه سعودی پس از عید فطر به دمشق می‌رود

وزیر خارجه سعودی پس از عید فطر به دمشق می‌رود

مخاطب۲۴ : روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با انتشار گزارشی از جزئیات نزدیکی عربستان سعودی و سوریه نوشت و خبر داد که در صورت دستیابی به توافق رسمی میان ریاض و دمشق، رای‌گیری درباره «ادغام مجدد سوریه در منطقه وسیع‌تر و بازسازی آن در دستور کار نشست آتی سران عرب که در ماه می‌آینده در عربستان برگزار می‌شود، قرار خواهد گرفت».

به نوشته این روزنامه، در پی توافق عربستان سعودی و ایران با میانجیگری چین بر سر از سرگیری روابط در ماه جاری، اگر نزدیکی دمشق و ریاض محقق شود، ایالات متحده آمریکا بار دیگر در جریان یک تحول بزرگ در خاورمیانه به حاشیه رانده خواهد شد.

این روزنامه به نقل از مقامات سعودی و سوری نوشت که مذاکره‌کنندگان قصد دارند پیش از سفر احتمالی «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی به دمشق، پس از تعطیلات عید فطر در اواخر آوریل، به توافقی دست یابند.

به گفته مقامات مسئول سعودی، سوری و کشور‌های عربی دیگر، دولت روسیه در سفر هفته پیش بشار اسد رئیس جمهور سوریه به مسکو برای امضای توافقی اولیه میان دمشق و ریاض میانجیگری کرد و سپس مقامات ارشد سوری در هفته‌های اخیر به عربستان سعودی سفر کردند.

پیشتر، سوریه و عربستان بر سر بازگشایی سفارتهایشان پس از قطع روابط ده ساله، توافق کردند و یک منبع در وزارت خارجه عربستان سعودی از آغاز مذاکرات با سوریه برای تسهیل ارائه خدمات ضروری کنسولگری به مردم دو کشور خبر داد.

توافق بر سر بازگشایی سفارتخانه‌های دو طرف، پس از توافق ایران و عربستان سعودی بر سر ازسرگیری روابط دوجانبه حاصل شد.

روز گذشته، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع منطقه‌ای و یک دیپلمات عربی در حاشیه خلیج فارس گزارش داد که تصمیم بازگشایی سفارتخانه‌های ریاض و دمشق، نتیجه مذاکرات یک مسئول اطلاعاتی بلندپایه سوری در عربستان است.

رویترز نوشت که دولت سوریه و وزارت خارجه عربستان به تماس‌های این خبرگزاری درباره این موضوع پاسخ نداده‌اند.

یک دیپلمات عربی هم که نامی از وی ذکر نشده است، به رویترز گفت که «یک مسئول اطلاعاتی بلندپایه سوری، چند روز در ریاض اقامت داشت و پس از آن، توافق بازگشایی سفارت‌ها در آینده نزدیک حاصل شد».

تلویزیون عربستان سعودی هم به نقل از منبعی در وزارت خارجه این کشور آغاز گفتگو‌ها با دولت سوریه برای از سرگیری ارائه خدمات کنسولی را تأیید کرد. در همین ارتباط، برخی منابع دیپلماتیک ۲۲ اسفند ماه گذشته گفتند که عربستان سعودی در تلاش است تا اجلاس آتی سران عربی به میزبانی این کشور با موفقیت برگزار شود.

این منابع خبر دادند که «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی با هدف موفقیت اجلاس سران عربی، به پایتخت کشور‌های مختلف سفر می‌کند و نشست‌های متعددی برگزار خواهد کرد.

به گفته این منابع، ریاض تصمیم دارد از طریق حضور همه کشور‌های عربی و عدم تحریم حتی یک کشور عربی، این اجلاس را موفق برگزار کند و بر این اساس تماس‌ها بین ریاض و دمشق از مدتی پیش آغاز شده و بن فرحان بزودی با هدف مهیا کردن حضور سوریه در این اجلاس و گفتگو درباره سطح نمایندگی سوریه در آن، به دمشق سفر می‌کند.

این منابع همچنین گفتند که ریاض برای دعوت از ایران و ترکیه به عنوان مهمان این اجلاس نیز تلاش می‌کند تا به این ترتیب ریاض به عنوان سکوی امنیت منطقه‌ای و سازش فراگیر در منطقه معرفی شود و این اجلاس احتمالا پیش برگزاری نشست کشور‌های عربی و ایران در پکن، برگزار خواهد شد.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.